Her opplever de nærgående hvaler i Norge

Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Andenes er et mekka for de som ønsker vannvittige naturopplevelser. Det fikk en gruppe italienske turister erfare.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvalsafari i Norge blir stadig mer populært. Faktisk har det aldri tidligere vært flere turister som ønsker å se på hval i Troms, skriver NRK.

Til ABC Nyheter sier daglig leder i Sea Safari Andenes i Nordland, Marten Bril, at han ser at stadig flere turister ønsker å se det store pattedyret på nært hold.

– Det kommer folk fra alle verdenshjørner, men spanjoler, amerikanere, kinesere og israelere er de vi oftest har på besøk, sier han.

Unik opplevelse

Og flere kan det bli etter at en gruppe italienske turister i 2015 filmet det som må sies å være en helt unik naturopplevelse utenfor Andenes.

Turistene var ute på guidet tur for å se på tre hvaler. I videoen ABC Nyheter har fått tillatelse til å bruke kan man se turistene filme hvalene på god avstand før en stim med sild fly over vannkanten.

Opp fra havets dyp kommer plutselig to gigantiske hvaler og sluker fisken, før de på vei ned lager et voldsomt plask rett foran båten turistene sitter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Se den utrolige naturopplevelsen øverst i saken.

Les også: Åtte dykkerparadis hvor du kan oppleve spektakulære skapninger

Skjøt fart

Det var turisten og italieneren Fabio Barbieri som filmet hendelsen. Videoen ble lagt ut på Facebook og har allerede blitt sett over 60.000 ganger.

– Vi så hvalene på god avstand, men plutselig ble de borte. Vi så de ikke før de plutselig skjøt fart opp av vannskorpa og slukte i seg silden, sier Bril.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var avisen Nordlys som først omtalte saken. Til avisen innrømmer han at hvalen kom i overkant nært.

– Men den var aldri borti båten og det var ikke farlig. Hvalen både ser og hører oss. Den har utrolig god kontroll på sin store kropp, sier Bril.

– Ikke bare for turister

Etter at Bril startet opp Sea Safari Andenes i 2012, og siden den gang har stadig flere turister fått øynene opp for selskapet og blitt med på guidede turer.

– Vi har god trafikk og har daglige turer ut på havet. Det er veldig populært og ikke bare for turister.

– Også lokalbefolkningen blir med ut av og til, sier han.

SE VIDEO: Dette er ikke hverdagskost – selv ikke på hvalsafari:

SE VIDEO: Hvalen vil så gjerne ha litt nærkontakt: