Meny

Ny passasjerrekord for Norwegian i 2014

I julemåneden desember økte Norwegian med 2 prosent flere passasjerer enn samme måned i 2013. Også på årsbasis har både passasjervekst og fyllingsgrad økt. (Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix)
Til tross for vedvarende problemer med Dreamliner-flyene og store forsinkelser satte Norwegian ny passasjerrekord i 2014. I underkant av 24 millioner passasjerer fløy med selskapet.

Totalt fløy 23.946.072 passasjerer med flyselskapet i fjor.

Det er rundt 3 millioner flere enn året før. I desember alene fløy selskapet over 1,6 millioner passasjerer, en økning på 2 prosent fra desember året før.

Den solide passasjerveksten har selvsagt sammenheng med at Norwegian har økt rutetilbudet sitt kraftig, men fyllingsgraden av flyene har også økt, fra 78 prosent i 2013 til 81 prosent i 2014.

– På tampen av året ser vi at økt reiselyst i julen bidrar positivt til trafikktallene, og jeg er spesielt godt fornøyd med at vi både på årsbasis og i desember fylte flyene enda bedre enn året før, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Totalt gjennomførte Norwegian 99,6 prosent av de planlagte flygningene i desember, hvorav 75,2 prosent var i rute.

Bjørn Kjos oppsummerer året: – 2014 ble ganske anderledes for Norwegian enn ventet

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus