Norge har levert frekt og vilt i år

Alt fra vilt vakker natur til vilt frekke taler og dans har preget videoene vi har vist dere fra Norge i år. Få et gjensyn her.

I høst dukket det opp en video som viser landet vårt i all sin prakt. Gjennom fem måneder reiste Morten Rustad land og strand rundt i Norge, og fanget noen ubetalelig vakre øyeblikk fra landet vårt på film. Han var innom alle landets 19 fylker, og det hele ble en timelapse som kan ta pusten fra de fleste. Videoen ser du øverst i artikkelen.

At togpolitikk er så grovt at det kan få oss til å rødme, ante vi ikke. Ikke før vi så talen til Torje Hanssen foran AUFs landsmøte:

En elg med skikkelig griseflaks på E6, fikk oss til å gisp i november. Kurt Nordheim og kona stoppet opp på E6 ved Støren i Sør-Trøndelag for å se på elgene som beitet ved jordet ved siden av. Men da en av elgene bestemte seg for å krysse E6 like foran en trailer holdt det på å gå helt galt.

Berthold Hinrichs fra Bodø var ute og padlet i Gryllefjord på Senja da han fikk en opplevelse han sent vil glemme. Plutselig dukket det opp en knølhval rett ved kajakken og det hele ble fanget opp med et hjelmkamera.

Sommeren 2014 herjet «isbøtteutfordringen» over hele verden, der folk utfordret hverandre til å dynkes i isvann. Det hele skulle skape oppmerksomhet rundt sykdommen ALS. Da Vegard Skjefstad skulle utføre isbøtteutfordringen, gjorde han det skikkelig:

I høst ble det bråk da en gruppe norske kvinner slo an i en superfrekk kreftkampanje. I alt åtte kreftrammede norske kvinner gjenskapte den omstridte musikkvideoen til «Call on me» for å sjokkere og inspirere. I minimalt med klær vrikket de til Eric Prydz’ sin låt.

Meningen med kampanjen var å vise verden hvor viktig trening er for kreftrammede – både rent fysisk men også i forhold til selvbilde og livskvalitet. Men videoen provoserte noen voldsomt. Ekspert på spiseforstyrrelser ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold, Runi Børresen, mente kampanjen var med på å underbygge kroppshysteri hos kvinner. Hun klagde videoen inn til Forbrukerombudet. Forbrukerombudet mente imidlertid at videoen ikke er i strid med forbudet mot kjønnsdiskriminerende reklame.

Turistene ved Trollstigen fikk en opplevelse de sent vil glemme. Dette halsbrekkende stuntet er filmet i sommer. En basehopper kaster seg ut fra fjelltoppen Bispen med vingedrakt og suser forbi noen knappe meter fra intetanende turister, som nyter utsikten fra verdenskjente Trollstigen i Møre og Romsdal:

Marius Aasen regnes som en av de største talentene innen motorsport i Norge. Men under Sigdal Rally gikk alt galt da han kom i alt for høy fart ut av en sving. Til alt hell gikk det bra med både rallyfører og kartleser.

Når en isbre smelter, kan det skje at den bryter ut av fjellet og faller ned i havet. Det er ganske spektakulært å se på. Her raser isbreen i havet på Svalbard:

Personvernpolicy