Fransk flyselskap rammes av nyttårsstreik

Kabinansatte i lavprisselskapet EasyJet truer med å legge ned arbeidet i nyttårshelgen. Foto: Jacques Demarthon (AFP Photo)
Kabinansatte i lavprisselskapet EasyJet truer med å legge ned arbeidet i nyttårshelgen. Foto: Jacques Demarthon (AFP Photo)

Fagforeningsgrupper for lavprisselskapet EasyJets franske kabinansatte har varslet at de vil gjennomføre en nyttårsstreik, grunnet dårlige arbeidstider og lave lønninger.

Fagforeninger som representerer flyselskapets franske kabinpersonale, sier i en uttalelse fredag at de har informert ledelsen om en ny streik fra 31. desember til 1. januar.

Streiken etterfølger en ukeslang streik blant de franske fagforeningsgruppene.

I forkant av streiken kansellerte EasyJet 38 flyginger, men utover dette har de øvrige flyvingene kunnet fortsette som normalt. Selskapet flyr rundt 1.200 flyginger daglig.

Ifølge en av Easy Jets talspersoner fløy selskapet inn britisk flypersonell som hadde meldt seg frivillig til å jobbe, noe som bidro til å redusere konsekvensene av streiken.

Fagforeningsleder ved Unac mener selskapets bruk av britisk personell var en måte å «ødelegge streiken på».

Fagforeningene mener selskapet gjør for mange endringer i flyrutene i siste liten, og krever derfor bedre planlegging av arbeidstider og økte lønninger.

Personvernpolicy