Norwegian får kritikk for sikkerhetsfeil

Norwegian får kritikk fra Luftfartstilsynet for sikkerhetsrutiner og manglende rapportering av driftsavvik. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Norwegian får kritikk fra Luftfartstilsynet for sikkerhetsrutiner og manglende rapportering av driftsavvik. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Norwegian får kritikk fra Luftfartstilsynet for manglende sikkerhetsrutiner og manglende rapportering av driftsmessige avvik.

Det kommer frem i en rapport Luftfartstilsynet har laget etter en inspeksjon i Norwegian i november. Tilsynet har flere kritiske anførsler etter inspeksjonen – blant annet at selskapet ved flere anledninger ikke følger sikkerhetsrutinene mellom dem som sitter i cockpit og kabinbesetningen, skriver Aftenposten.

Etter terrorangrepet mot New York 11. september 2001 kom det bestemmelser om stengt og forsterket cockpitdør for å hindre at uvedkommende skal klare å kapre flyet. Det er også klare regler for hvordan rutinene skal være når døren skal åpnes. Det er en av bestemmelsene Norwegian har brutt.

Les også: Norwegian klager inn SAS

Luftfartstilsynet vil ikke gå inn i detaljer rundt hvordan bestemmelsene er brutt. Men informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian har ikke noe mot å fortelle hvordan bruddene skjer.

– Kabinbesetningen har eksempelvis glemt å trekke for gardinen foran når piloten har gått ut av cockpit og inn på toalettet. Dermed kan passasjerene som sitter lengst foran, se vedkommende, sier han til Aftenposten.

Les også: Derfor er du redd for å fly

Luftfartstilsynet, som sier at det generelt er fornøyd med sikkerhetsnivået i Norwegian, kritiserer også selskapet for å unnlate å rapportere når flyvinger skjer med redusert mannskap eller når arbeidstiden må overskrides på grunn av uforutsette hendelser.

Personvernpolicy