Meny

Politisk streik vil føre til forsinkelser ved flyplasser tirsdag

Tirsdag stanser Parat flytrafikk på landets største flyplasser i en time i en politisk protest Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Parats politiske streik ved landets største flyplasser tirsdag vil føre til forsinkelser, men flyselskapene ber passasjerene møte til normal tid.

Parat stanser tirsdag all flytrafikk på landets største flyplasser i én time fra klokken 13 til 14 i protest mot arbeidsminister Robert Erikssons (Frp) forslag om økt adgang til midlertidige ansettelser. Flyselskapene SAS, Widerøe og Norwegian blir berørt.

Til NTB opplyser Widerøe at sju-åtte flygninger bli berørt for selskapet.

– I ytterste konsekvens kan vi få en og annen kansellering, men i utgangspunktet er det forsinkelser vi snakker om, sier informasjonssjef Silje Brandvoll.

Les også: LO til aksjon mot Erikssons forslag

Forsinkelsene kan bli på alt fra ti minutter til en time, men informasjonssjefen ber passasjerene møte til vanlig tid. Også de to andre flyselskapene ber passasjerene møte til vanlig tid. Norwegian opplyser at de har en håndfull innenriksflyginger i det aktuelle tidsrommet tirsdag, men at de er usikre på hvilke konsekvenser aksjonen vil få for deres kunder.

– De som eventuelt skulle bli berørt, får direkte informasjon fra oss så fort som mulig, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen.

SAS opplyser at regner med å få av gårde de flygingene de skal, men at det helt sikkert vil bli forsinkelser.

– Møt opp som normalt, sier pressekontakt i SAS, Tormod Sandstø til passasjerene.

Les også: Flytrafikken lammes i protest mot regjeringen

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus