Meny

Følg renoveringen på Twitter

– En av SAS sine største satsinger

SAS sine langdistansefly oppgraderes til moderne interiør. Foto:SAS
Nå kan du følge SAS flyenes store hamskifte skritt for skritt på twitter.

Renoveringen av åtte langdistanse SAS-fly er i gang. Først ute er en Airbus 330 ved navn Erik Viking, eller LNRKN fra 2004.Oppussingen startet i midten av november og flyet skal stå klart i februar.

– Alt rives ut, det eneste som står igjen er et tomt skall. Kundene vil oppleve å komme inn i helt nye fly, sier presseansvarlig Tormod Sandstø i SAS til ABC Nyheter.

Han forklarer at oppussingen skjer etter et «nose-to-tail-prinsipp», der hvert fly pusses opp en etter en. Flyene befinner seg Zürich i Sveits og siste fly skal stå ferdig i 2015. Flyselskapet har også investert i fire nye fly.

Les også: SAS kjøper dansk underleverandør

Satser

Ifølge Sandstø har SAS valgt å renovere åtte av flyene istedenfor å kjøpe nye, fordi flyene allerede er «neste generasjons» fly. Han påpeker at flyene derfor har de teknologiske oppgraderingene de skal ha.

– Fly går i generasjoner og holder i mange år og disse flyene tilhører alle den «nyeste generasjonen», sier han.

Vi velger derfor å renovere dem istedenfor å kjøpe nye. Dette er også gunstig i forhold til økonomi og leveringstidstid, sier han.

Han understreker at renoveringen ikke blir en billig prosess, som kommer i tillegg til landistansesatsningen SAS lanserte i juni 2013 på 20 milliarder kroner.

– Renoveringen og innkjøpet av de nye flyene er en av SAS sine største satsninger, sier Sandstø.

Han forteller at flyene etter oppgradering vil ha mindre støy i kabinene samt bedre belysning, seter, komfort og underholdning.

– Både business og økonomi får HDskjermer og vi blir et av få flyselskaper som tilbyr internett på langdistanseturer, sier han.

Les også: SAS dropper populær julekalender

Twitter satsning

For anledningen har flyselskapet også åpnet en egen Twitter konto, der leseren kan følge oppussingen tett.  Her kan man følge Erik Viking på reisen. Sandstø tror SAS er en av de første i verden til å opprette en egen fly-konto.

– Vi ønsket å vise frem vår store satsing på en morsom og original måte. Twitterkontoen er blitt en stor suksess. Vi fikk mange følgere, kjapt og merker at folk er engasjerte i flyene våre, sier han.

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus