Meny

SAS saksøkes for prissamarbeid

SAS og en rekke andre flyselskaper saksøkes for flere milliarder kroner av Deutsche Bahn. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Den tyske statsbanen retter et søksmål på over 20 milliarder kroner mot SAS og tolv andre flyselskaper for prisjuks, ifølge Dagens Næringsliv.

Kravet, som kan ende opp i nesten 24 milliarder norske kroner ved full uttelling, skriver avisen.

Deutsche Bahn, et av verdens største transportselskaper, mener selskaper som SAS, British Airways og Lufthansa har avtalt i skjul å jekke opp prisene på verdensbasis over en periode på minst seks år. Flere av selskapene skal allerede ha erkjent forholdene i saken. Erstatningskravet føres for domstoler i Köln og New York.

Les også: Nordmenn i Europa-toppen på flyreiser

– Dette er siste utvei. Vi vil helst sette oss ned og finne en minnelig løsning, men har ikke noe valg. Dette prissamarbeidet har påført tyske skattebetalere og forretningspartnere over hele verden store tap, sier styremedlem og juridisk direktør Gerd Becht i den tyske statsbanen til avisen.

Les også: Syk pilot gjorde at SAS-fly måtte snu

SAS har ikke besvart Dagens Næringslivs henvendelser angående søksmålet. Da EU-kommisjonen ga bøter til elleve flyselskaper i 2011, nektet SAS for å ha gjort noe galt.

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus