Der ingen kunne tru at nokon kunne... overnatte

Gammel plattform ble unikt hotell

The Frying Pan Tower ligger 50 kilometer utenfor North Carolinas kyst og ser ut som en gammel, rusten oljerigg. I dag er plattformen omgjort til et unikt, lite midthavshotell.

På en firkantet plattform på fire bein i Atlanterhavet kan du våkne opp til bølgeskvulp og måkeskrik med et 50 år gammelt fyrtårn ruvende over deg. Du kan se ut av vinduet, og alt du ser er blått hav, og en nydelig soloppgang.

The Frying Pan Tower er et gammelt fyrtårn på en plattform hentet fra en tidligere oljerigg, plassert 25 meter over havoverflaten. Høres det ut som et sted du kunne tenke deg å overnatte? Fyrtårnet er ikke lenger i drift, men plattformen den står på har blitt gjort om til et av verdens mest unike og bortgjemte overnattingssteder.

Les også: Luftig overnatting i toppen av et tre

Restaureres og pusses opp til hotell

Fyrtårnet var i manuell drift fra 1960-tallet til 1979, og siden i automatisert drift frem til 2004. I 2010 sto The Frying Pan Tower forlatt og neglisjert, helt til Richard Neil fra Oklahoma bestemte seg for å kjøpe fyrtårnet med plattform og det hele i en auksjon.

Siden 2010 har Neil, kona og flerfoldige frivillige jobbet med å restaurere og pusse opp den spesielle konstruksjonen med ambisjoner om å åpne et slags hotell.

De er ikke helt i mål, men denne sommeren var det likevel mulig å overnatte i et av de åtte ferdigstilte rommene på The Frying Pan Tower. Dersom du ønsker å gjøre en reservasjon for neste sommer kan du gjøre det her.

Les også: Airstream-hoteller blir stadig mer populære

– Tårnet har våknet til liv igjen

Jeff Reid jobber som kaptein på en fiskebåt og hjelper Neil med å transportere både materiale og besøkende til tårnet.

– Det er fint å se tårnet våkne til liv igjen. For hver tur jeg tar ut dit, kan jeg se en liten bit av progresjonen de har gjort siden sist. Det er en god ting for oss fiskere, sier Reid til den lokale TV-kanalen WMBF News.

Han finner trygghet i å vite at det er folk som kan hjelpe på plattformen, dersom noe skulle skje fiskerne i området.

Les også: Ferie hos en fremmed

Unikt feriested

The Frying Pan er imidlertid mer enn bare en trygghet for lokale fiskere. Det er et unikt feriested du kan føre opp på listen over steder du bør besøke før du dør, spesielt hvis du er en eventyrer.

465 kvadratmeter med fast grunn å bevege seg på høres kanskje ikke ut som det beste utgangspunktet for en ferie, men det er nok å finne på både i og under plattformen.

Fyrtårnet ble i sin tid satt opp for å beskytte sjøfarere fra det som omtales som «Atlanterhavets gravplass». Tårnet skulle varsle og hindre skip fra å krasje inn i de grunne steinene i revet like under havoverflaten.

På grunn av sin struktur og beliggenhet er havområdet perfekt for dykking og fisking. Det er hjemmet til millioner av agnfisk, havabbor og barracudaer, og byr på rikt dyreliv til observasjon og nytelse.

(Kilder: The Frying Pan Tower , WMBF News og Atlas Obscura)

Under kan du se bilder av noen av rommene på plattformen. Alle foto: Frying Pan Tower.

Personvernpolicy