Meny

Har du feriebolig i Spania?

Leverer du ikke selvangivelsen kan det bli dyrt

SKATT: Nordmenn som eier bolig i Spania må levere inn selvangivelse. Foto: Colourbox.com
Mange nordmenn med feriebolig i Spania aner ikke at de må levere inn selvangivelse.

Rundt 24.000 nordmenn er registrert med egen bolig i Spania. Men mange nordmenn som eier feriebolig i Spania har ikke satt seg ordentlig inn i skattereglene i landet.

Jurist Arne Herman Kilde Larsen sier til Vikingposten at alle nordmenn med bolig eller feriebolig i landet må levere selvangivelse.

– Fristen er formelt 31. desember men siden vi nå innleverer telematisk til skattemyndighetene for automatisk trekk, er den reelle innleveringfristen 23. desember, sier han.

Larsen forteller at mange nordmenn ikke er klar over at de må levere inn selvangivelse når de eier feriebolig.

– Det er et tema som ofte ikke blir belyst. Men man kan få restskatt. Det vil da normalt ikke dreie seg om store beløp, men ved for eksempel salg kan det komme et motkrav og forsinkelsesrenter som kan føre til et betydelig høyere beløp, sier han.

Grunnen til at man må levere selvangivelse er at det i Spania blir sett på som å ha inntekt bare ved å eie en eiendom i landet.

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus