Meny

Lufthansa-streik førte til nye kanselleringer torsdag

PÅ BAKKEN: Torsdag ble igjen flere Lufthansa-fly stående på bakken som følge av streik. Foto: Michael Dalder (Reuters)
Flygerstreik har blitt stikkordet for Lufthansas 2014. Torsdag ble halvparten av flyselskapets langdistanseflyginger kansellert.

I alt 37 flyginger ble kansellert etter at Lufthansas piloter for andre gang denne uken streiket. Streiken blir den tolvte i rekken i år.

Torsdagens streik kom etter at fagforeningen Cockpit avslo Lufthansas tilbud om mekling onsdag. Helt siden april har flyselskapet slitt med konflikten. I alt 6.000 flyavganger har blitt kansellert som følge av streikene.

Bakgrunnen for streiken er at flyselskapet i år har gått ut med planer om større satsing på budsjettflyginger. Det for å møte konkurransen fra lavprisselskaper. Det gjør at selskapet vil heve aldersgrensen for førtidspensjonsalder for flygerne.

De nekter på sin side å gå med på selskapets krav om kutt i pensjonsrettigheter. I dag kan flygerne førtidspensjonere seg ved fylte 55 år, samtidig som de mottar opptil 60 prosent av normal lønn frem til vanlig pensjonsutbetaling starter ti år senere. Lufthansa vil flytte aldersgrensen for førtidspensjon til 60 år.

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus