Meny

Fagernes lufthavn kan bli ren charterflyplass

Fagernes lufthavn, Leirin er, med sine 822 meter over havet, Nord-Europas høyest beliggende flyplass. I 2016 legges flyruten mellom Oslo og Valdres ned. Foto: Wikipedia.
Få passasjerer på flyruten mellom Valdres og Oslo kan tvinge fram alternative løsninger.

1. april 2016 avikles rutetrafikken mellom Fagernes og Oslo etter til dels svært lave passasjertall.

Men Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen tror lufhavnen kan overleve med chartertrafikk, og vil vurdere privat eierskap.

Å ta imot charterfly på en flyplass uten daglige avganger og uten et fast ansatt personale er ikke en kjent modell. Men det er god tid til å tenke alternativt, og å lete etter løsninger, heter det i en pressemelding fra Samferdselsdepatementet torsdag.

- Når flyplassen ikke lenger skal ha rutetrafikk, er det naturlig å vurdere om Fagernes også i framtiden skal være en del av det statlige Avinor-nettverket. Dette er noe av det vi skal finne ut av etter en prosess sammen med lokale krefter og Avinor, sier samferdselsministeren.

Med støtte fra fylkeskommunene i Buskerud og Oppland har reiselivet i Valdres og Hallingdal lagt store ressurser i utviklingen av reisetilbud.

Om chartertrafikken utvikler seg positivt, vil staten kunne gi tilskudd til lokale aktører som ønsker å drive flyplassen videre som en ikke-statlig lufhavn, heter det i pressemeldingen.

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus