Meny

Pressemelding:

Vintercamping i de svenske skoger

For den som synes den tradisjonelle campingsesongen er alt for kort, er en ny, spennende sesong på trappene: vintercamping.
Fjoråret var et rekordår for svensk camping med hele 14,5 millioner overnattinger, og 2014 ligger an til å bli enda bedre. Nordmenn har hatt hele 2 millioner overnattingsdøgn på svenske campingplasser, noe som plasserer oss nordmenn på toppen av besøksstatistikken. For den som synes den tradisjonelle campingsesongen er alt for kort, er en ny, spennende sesong på trappene: vintercamping.

Camping er et attraktivt feriealternativ for mange nordmenn i sommerhalvåret. Dessverre er denne årstiden smertefullt kort for oss nordboere.

Svenskene har for lengst oppdaget at det er mulig å utvide campingsesongen til å gjelde året rundt, og nå følger nordmenn hakk i hæl.

En vintercampingferie er et sporty feriealternativ for barnefamilien så vel som kjæresteparet og vennegjengen.

En aktiv ferie

Svenskene byr på flere spennende destinasjoner, alle med to fellesnevnere: hygge og aktivitet. Med kort vei til alpinanlegg, grottevandring, snøskutersafari og fjellturer ligger alt til rette for en aktiv ferie for både liten og stor.

Og det beste av alt: destinasjonene finnes bare like over landegrensa.

Under presenterer VisitSweden sine forslag til destinasjoner og aktiviteter i et snødekt Sverige.

Småland

IsabergIsaberg

I sjarmerende Småland ligger Isaberg Mountain Resort, Sør-Sveriges største skianlegg med flotte camping- og hyttefasiliteter. Med sine mange naturaktiviteter og stor variasjon i bakkene, er denne destinasjonen en storfavoritt blant barnefamiliene.

Isaberg har et av Sveriges mest moderne snøproduksjonssystemer, og kan dermed garantere fersk snø. Flytt inn i en av de 72 koselige campinghyttene, eller bo i egen campingbil/-vogn og nyt en avslappende ferie midt i den sør-svenske vinteridyllen, kun halvannen times kjøring fra urbane Gøteborg.

For mer informasjon, klikk her.

Stockholm

FlottsbroFlottsbro

Flottsbro Camping ligger i et vakkert friluftsområde, kun 15 kilometer fra pulserende Stockholm.

Alpinanlegget har flere, spennende nedfarter og en populær barnebakke for de minste. Campingplassen består av 55 hyggelige hytter og mange oppstillingsplasser for både campingbil og campingvogn.

En campingferie på Flottsbro åpner muligheter for en kombinasjonsferie av både storby og friluftsliv - alt etter dagshumøret.

For mer informasjon, klikk her.

Värmland

Sunne CampingSunne Camping

Like ved innsjøen Fryken ligger Sunne Camping, midt i den trolske Värmland-skogen. Kun kilometer fra campingplassen ligger Ski Sunne, et familievennlig skianlegg med en bakke for alle aldre og ferdighetsnivåer.

To av bakkene har World Cup-standard, og med sin Fun Park og kuleløype er det store muligheter for de aller fleste til å bevege seg utenfor sin egen komfortsone.

For mer informasjon, klikk her.

Dalarna

Bjurås CampingBjurås Camping

Midt i regionen Dalarna, og kun 25 kilometer nord for Falun, ligger Bjurås Camping. En tur til dette sjarmerende vinterlandskapet sørger for å sette aktiv skiferie på agendaen.

6 heiser, hele 16 løyper og en av Sveriges aller beste snowboardparker utgjør et variert og spennende tilbud for alle, proffe så vel som nybegynnere. Dersom en ønsker en pause fra skikjøringen, tilbyr innsjøen Bjursen isfiske i trolske omgivelser.

32 fullt utstyrte campinghytter og oppstillingsplass både til campingbil- og vogn står nå klare for å ta imot årets vintercampere.

Ski-VM i Falun er nært forestående, og for den som ønsker å campe på ekte svensk vis er Enås Camping midt i blinken. Med innendørs badebasseng, over 100 oppstillingsplasser med strømtilgang og flere aktiviteter i umiddelbar nærhet, er dette campernes favorittdestinasjon under Ski-VM.

Og det beste av alt: campingen ligger like i nærheten av Camp Norway.

For mer informasjon, klikk her.

Jämtland & Härjedalen

Åre CampingÅre Camping

Kun få timer fra norskegrensa ligger Åre Camping med umiddelbar nærhet til et av Nord-Europas største skianlegg.

40 skiheiser og 103 nedfarter sørger for utfordringer for alle typer snøentusiaster. Den familievennlige lille campingplassen ligger like ved skianlegget Björnen og kun minutter fra Åre sentrum.

Om bena er slitne etter en lang dag på ski, er det fullt mulig å delta på andre vinteraktiviteter. Firmaet Äventyrliga Åre holder til her, og de hjelper gjerne sine gjester med en booking eller tre.

I 2019 skal Åre være vertskap for verdensmesterskapet i alpint, en begivenhet hele verden ser frem til.

For mer informasjon, klikk her.

Lappland

Björklidens Camping

Björklidens Camping

200 kilometer nord for polarsirkelen, hvor nordlyset danser på nattehimmelen og minusgradene kryper langt ned på termometret, finner vi Björklidens Camping. Et familievennlig overnattingssted midt i et alpinmiljø av topp klasse.

Her kan en suse ned bakkene på alpint og brett, eller skøyte avgårde på langrennsski.

Flere enn 60 topper på over 1200 meter gjør Björkliden til et paradis for de som er glad i toppturer.

Og for den ekstra vågale: heliskiing fra et av Artic Guides helikoptre. I Björkliden finnes det aktiviteter og bakker for enhver smak, enten en ønsker en avslappende ferie i campinghytten med en bok i hånden og noe godt i glasset, eller suse avgårde på snøskuter.

Alternative campere vil garantert sette pris på mulighetene for en tur på hundeslede og grottesafari.

For mer informasjon, klikk her.

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus