Lekte Harry Potter på ekte slott

I høst møttes 190 voksne fra 11 forskjellige land på middelalderslottet Czocha i Polen, for å leve seg inn i rollen som magikere i Harry Potter-universet.

– Grunnlaget for hele opplevelsen var slottet vi kom til. Det var hinsides alt. Det er som å gå inn i et middelalderslott, med hemmelige ganger og det hele, sier norske Kim Tomas Klevengen (27), til ABC Nyheter.

Helgen 13-16. november spilte han rollen som den islandske trolldomsstudenten Eiríkur Haarde på laiven «College of Wizardry». Laiv er en form for rollespill der man kler seg ut som rollene og lever seg inn i disse, i dette tilfellet over flere dager. Handlingen er improvisert. Les også: – Ikke farligere enn virkeligheten

Den norske deltakeren Kim Tomas Klevengen som den islandske trolldomsstudenten Eiríkur. Foto: John-Paul Bichard. Den norske deltakeren Kim Tomas Klevengen som den islandske trolldomsstudenten Eiríkur. Foto: John-Paul Bichard.

– Vi kom ned dit en torsdag, og hadde cirka en time med øvelser der vi gikk gjennom forskjellige måter å spille på. Det handlet litt om sikkerhet, hvordan vi skulle spille magi, og diverse annet, sier Klevengen.

– Siden «gikk vi i spill» frem til lørdag.

(Se stort billedgalleri nederst i artikkelen)

Danske, polske og svenske arrangører sto bak laiven på slottet Zamek Czocha fra 1241, som vanligvis er et hotell. De 190 spillerne var i alderen 18-50 år, alt fra skoleelever til advokater. Sammen forvandlet de hotell-slottet til en magiskole i Harry Potter-universet.

– Laiv gir deg mulighet til å gjøre noe av det vi gjorde som barn, vi rett og slett lekte at vi var andre personer i en fantasiverden en hel helg, sier Klevengen. Selv har han lest alle Harry Potter-bøkene siden de kom ut, og sier han nok er «godt over middels interessert».

– Jeg har vært på de fleste av Potter-filmenes premierer i Norge, og har oppsøkt det jeg har kunnet av laiver med Potter-tema her til lands.

Klevengen har drevet med laiv siden første år på universitetet i Norge. I dag studerer han psykologi ved Queen Margaret University i Edinburgh.

Arrangementet i Polen var ikke-profittbasert, og hele helgen kostet 1350 DKK per deltaker.

I april neste år er det varslet både oppfølger og en gjenoppsetning. Påmelding åpner 1. desember, mer informasjon vil dukke opp her: http://rollespilsakademiet.wix.com/college-of-wizardry

(Artikkelforfatteren er selv aktiv laiver)

Foto: John-Paul Bichard.