Her må du ta en drink før du dør

LONDON: I London burde alle unne seg en drink på The Connaught en gang i livet. Foto: Londontown.com
LONDON: I London burde alle unne seg en drink på The Connaught en gang i livet. Foto: Londontown.com

Drikker du her burde du skryte av det på Facebook.

Vi nordmenn elsker å reise på langhelger og urbane byferier . Billige billetter, god økonomi og godt med feriedager gjør at vi mer enn gjerne setter oss på flyet og setter kursen for den ene pulserende storbyen etter den andre.

Og det er ikke bare shopping og sightseeing som står på tapetet når vi først har ankommet. I større og større grad er vi også opptatte av å både spise og drikke godt og unikt når vi er ute på tur.

For det holder slett ikke med middag på den lokale pizza-og-burgerrestauranten eller et glass vin i hotellbaren når det kommer til skrytebilder og sjekk-inn på sosiale medier. Nei, da må det kulere skyts til, både i form av drinker, gjester og interiør.

Les også: Spis og drikk i Londons gamle offentlige toaletter

Kule steder tiltrekker kule mennesker

At et spise- eller utested regnes som mer trendy og «in» enn et annet har ikke bare med hva som serveres der, men også i aller høyeste grad hvordan det ser ut og hvem andre som befinner seg der.

– Det som gjør en bar mer «kul» enn en annen er den totale opplevelsen av et konsept, forklarer interiørarkitekt MNIL hos Scenario i Oslo, Linda Steen, til Kvinneguiden.

Les også: Du vil ikke tro alt du kan gjøre uten å betale for det

– Samtlige elementer må stemme overens - som interiør, mat, musikk, presentasjon og service - kort sagt hele opplevelsen. Og klarer man å gjennomføre ideen, så kommer kunene. Kule, gjennomførte konsepter tiltrekker «kule» mennesker.

Steen, som sammen med kollegene i Scenario nylig har gitt ut boken «Scenario: Interior Architecture Design», har selv vært med på å utforme mange utesteder, og skryter av av vi også har flere plasser å være stolte av her hjemme i «lille» Oslo:

– Fuglen må nevnes her, det samme må Aku Aku, hvor drinkene er en stor del av konseptet. På nyåpnede Taqueria på Paleet er den totale opplevelsen bra, hele konseptet med mat, drikke og atmosfære. Tranen og Crowbar er andre gode eksempler.

Les også: Sterke førjulsopplevelser i Madrid

Er du derimot på bortebane og skal skryte av å ha nytt feriedrinkene et kult sted, ja så bør du sørge for å legge inn et besøk på noen av disse barene, som bransjemagasinet Drinks International nylig kåret til noen av de beste i verden.

Les også: Du kan droppe å ta med lommeboken hit

Her må du ta en drink før du dør

1. London

Storbyfavoritten har langt fra bare brune puber å by på

2. New York

Du trenger ikke være tørst i The Big Apple

3. Europa

Fra Milano til Paris, her drikker du i Europa

4. Sydney og Melbourne

Det er ikke bare "beer and barbeques" som gjelder Down Under

5. Resten av verden

Drinker med seks i stil

Les også:

Slik blir flyene innen fem år

Hva skjer egentlig med kofferten din?

Dette er langt verre enn matforgiftning

Saken er opprinnelig skrevet for Kvinneguiden og publisert på klikk.no

Personvernpolicy