Kongressmedlemmer ut mot Norwegian

Mer trøbbel i USA for Norwegian-sjef Bjørn Kjos. Hele 192 av 435 kongressmedlemmer går imot å gi Norwegian amerikansk flylisens. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Mer trøbbel i USA for Norwegian-sjef Bjørn Kjos. Hele 192 av 435 kongressmedlemmer går imot å gi Norwegian amerikansk flylisens. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Norwegians problemer i USA i forbindelse med søknaden om permanent lisens øker stadig. Nå har 192 kongressmedlemmer signert et opprop mot det norske flyselskapet.

I snart ett år har Norwegian forsøkt å få permanent lisens av myndighetene til å drive i USA. Prosessen skal vanligvis ta noen uker, men Bjørn Kjos & Co har møtt intens motstand, ikke minst fra den amerikanske pilotforeningen.

Kongressrepresentantene har skrevet et felles brev til samferdselsminister Anthony Foxx, der de ber ham om å avvise Norwegians søknad om varig flytillatelse i USA, skriver Dagens Næringsliv.

I brevet skriver medlemmene av Representantenes hus at de frykter konsekvensene for innenlandske flyselskaper dersom Norwegian får tillatelsen de ber om. Det samlede antallet representanter i «Huset» er 435.

Bakgrunn: Transportunioner advarer USA mot Norwegian

Gruppen, som er tverrpolitisk, frontes av republikaneren Chris Collins fra New York og demokraten Albio Sires fra New Jersey, skriver Aftenposten.

Norwegian, som ifølge Bjørn Kjos skal ha tapt flere hundre millioner kroner på at de ennå ikke har fått lisensen, tar imidlertid brevet med ro.

– Vi har sett slike ting tidligere. Dette er en del av et voldsomt propagandamaskineri som er satt i gang for å holde en lavprisaktør som Norwegian unna det amerikanske markedet, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik til avisen.

Les også: Kjos vurderer USA-ruter fra Trondheim og Stavanger

Også tidligere har kongressmedlemmer gått ut mot Norwegian, men ikke i så stort antall som denne gangen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus