Hit bør du reise på skiferie

GODE FORHOLD: Val Thorens i Frankrike er kjent for sine gode snøforhold, og er et populært feriested for nordmenn. Foto: Val Thorens/AFP Relaxnews
GODE FORHOLD: Val Thorens i Frankrike er kjent for sine gode snøforhold, og er et populært feriested for nordmenn. Foto: Val Thorens/AFP Relaxnews

Skilandsbyen Val Thorens i Frankrike er kåret til verdens beste skianlegg for andre år på rad under World Ski Awards.

Val Thorens er det høyest beliggende skianlegget i Europa med en topp på 3230 meter over havet, og en bunn på 2300 meter over havet.

Kjører du på ski her, har du på en godværsdag utsikt til over 100 fjelltopper i Frankrike, Sveits og Italia, ifølge AFP Relaxnews.

Verdens største skiområde

Den populære skilandsbyen er en del av «De tre daler», og ligger ved foten av Aiguille de Péclet i de vestlige alpene i Frankrike.

I tillegg til å være verdens beste skianlegg, er det også verdens største. «Les 3 Vallées» er det største sammenhengende skiområdet i verden, og Val Thorens har 200 heiser og hele 600 kilometer med preppede løyper du kan kjøre i.

Les også: Åre - Nordens svar på alpene

Den franske ski-destinasjonen er populær i Skandinavia, og flere turoperatører tilbyr reiser hit for nordmenn på grunn av de eksepsjonelle snøforholdene, ifølge skiinfo.no. Heisstasjonene ligger midt i byen, og det er gangavstand til alt.

Har rustet opp til ny sesong

VINTERIDYLL: Val Thorens Ski Resort er i umiddelbar nærhet til skianlegget, og byr på idylliske vinteropplevelser. Foto: Val Thorens/AFP RelaxnewsVINTERIDYLL: Val Thorens Ski Resort er i umiddelbar nærhet til skianlegget, og byr på idylliske vinteropplevelser. Foto: Val Thorens/AFP Relaxnews

Val Thorens ble stemt fram som verdens beste skianlegg av ledere, turoperatører, reisebyråer, media og kunder over hele verden under the World Ski Awards i Kitzbühel i Østerrike i helgen.

Seieren kom samme helg som skianlegget åpnet for sesongen. Val Thorens holder åpent fra 22.november 2014 til 10.mai 2015.

Les også: Klar for skiferie i Nord-Korea?

Til sesongåpningen i år, har det enorme skianlegget blitt pusset opp for over 300 millioner kroner. Opprustningen inkluderer åpningen av Europas høyeste zip-line. Det som også er nytt av året er en skilandsby med 800 sengeplasser.

Trysil best i Norge

Dersom du ikke vil reise så langt av sted for å stå på ski, bør du ta deg en tur til Trysil alpinanlegg. For under World Ski Awards, ble nettopp Trysil kåret til det beste skianlegget i Norge.

Les også: Skiferie i Norge - på sporet av et fjell av muligheter

Er du mer opptatt av kvalitet og velvære når du er på skiferie, kan du besøke Quality spa and resort Norefjell som ble kåret til det beste norske skihotellet under World Ski Awards.

Personvernpolicy