Klar for årets apefestival?

Thailandske aper kan snart glede seg til å bli forêt med 4000 kilo frukt, grønnsaker, kaker og godteri.

Tirsdag er det duket for den årlige Apenegilde festivalen (Monkey Buffet Festival) i provinsen Lopburi.

Lopburi ligger en tre timer lang busstur fra Bangkok i Thailand og er populært kalt Apenes by. Her befinner det seg om lag 3000 Krabbemakak aper, et populært apeslag i Sørøst Asia som vokter Lopburis ruiner og templer.

Festivalen har blitt kåret til en av verdens rareste festivaler av The Guardian og holdes den 25. november i år. Da feires byens aper med et gilde på 4000 kilogram kål, bananer, kokte egg, kaker, godteri og annet snadder. Maten serveres enten på vanlig vis eller den stables i en gigantisk pyramide som apene får forsyne seg av.

Les også : Aper har invadert by i India

For å sette den rette atmosfæren fylles byen med mennesker utkledd som aper, dans og musikk. I tillegg kan man få med seg en rekke apeskulpturer som plasseres rundt om i byen.

Ifølge nettstedet Festival Asia, ble festivalen opprettet i 1898 av en lokal forretningsmann som ville gi den lokale turismen et løft. Festivalen har tjent sin hensikt, og tusenvis av turister har siden den gang strømmet til feiringen.

Nettstedet advarer også turister mot menneskevante aper som ikke er redde for å bruke turister som levende klatrestativ, og som gjerne forsyner seg av mat eller verdisaker.

Les også: Kan aper skrive Shakespeare?

Personvernpolicy