Meny

Storbytur på budsjett

Du vil ikke tro alt du kan gjøre uten å betale for det

NATURAL HISTORY MUSEUM I LONDON: Denne vil barna elske - og det koster ingenting. FOTO: Visitlondon.com
NATURAL HISTORY MUSEUM I LONDON: Denne vil barna elske - og det koster ingenting. FOTO: Visitlondon.com

Storbytur med litt slunken lommebok? Ikke noe problem.

Vi elsker å reise på storbyturer. London, New York, Barcelona, Paris, få ting er så deilig som å sette seg på flyet og sette kursen for en pulserende storby, hvor shopping, kultur og spennende matopplevelser får stå i kø for noen dager.

Men disse miniferiene er langt fra billige. Flyreiser koster penger, og hotellovernattinger er så langt fra gratis. Og på toppen av alt dette kommer alt det andre man også må ta høyde for i budsjettet når man er på tur.

Se byen til fots

Men fortvil ikke om ferien er booket og budsjettet ikke helt er som man drømmer om. Det går nemlig an å finne ting å gjøre på storbytur som ikke koster skjorta - selv i de byene som er kjent som noen av verdens dyreste turistdestinasjoner.

- Mange byer har jo nå de etter hvert så kjente røde City Sightseeing bussene, som opererer med billetter hvor man kan "hoppe" av og på bussen i 24-timer og dermed både høre guiden fortelle og også utforske severdighetene på egen hånd, forklarer Kristin Jacobsen hos Trivago til Kvinneguiden.

- Disse betaler man jo billett for, men ofte kan man også finne mange såkalte "walking tours", som gjerne er gratis, og hvor man ikke bare får tatt byen i enda nærmere øyesyn da man er til fots, men hvor man også kommer tettere inn på guiden(e), og får muligheten til å stille spørsmål og få svar.

Jacobsen forklarer at disse turene er å finne i mange av de mest populære storbyene.

- Spør deg frem på hotell og let opp på nett, råder reiseeksperten.

- Jeg vet at Berlin tilbyr disse gratis gåturene som dekker det aller meste av severdigheter i byen, og det samme finner du i både London, New York og Paris.

Storbytur på budsjett

Gratisopplevelsene står i kø i storbyene. Det er lett å bruke opp feriebudsjettet på null komma svisj når man er på storbyferie, men fortvil ikke; det finnes mange måter å få pengene til å rekke lengre på.

- Det første man kan gjøre, er å sjekke byenes egne offisielle turistsider, forklarer Ingrid Ormstad hos Lavprisfly.no til Kvinneguiden.

- Her finner du som regel alltid egne faner med "Things to do for free" informasjon for nettopp denne byen.

Ormstad forsikrer om at det er mange ting å finne på i de fleste storbyer, uansett hvordan budsjettet ser ut.

- Parker og botaniske hager koster det som regel ingenting å komme inn i, forklarer Ormstad.

- Og på vinterstid har mange av disse større parkene skøytebaner man kan bruke gratis. Det koster dog som regel noen kroner om man må leie skøyter.

Markeder er også gratis, og tar man turen på noen av storbyenes matmarkeder, som blir stadig mer populære, vil man kanskje både kunne nyte gratis smaksprøver og en svært billig lunsj.

- Jeg elsker å bare vandre i byen når jeg er på storbytur, røper Ormstad.

- Se på vakre bygninger og spennende arkitektur. Statuer og små gallerier og museer med gratis inngang. På sommertid er det flott å vandre langs brygger og kanaler, noen byer har til og med strender man kan nyte sol og varme.

Ormstad forklarer at det igjen lønner seg å sjekke hva som skjer i byen når man er på besøk.

- På sommerstid arrangeres det ofte gratiskonserter i parker, eller andre utendørsarrangementer man kan få med seg.

Reiseekspert og eventyrer Gunnar Garfors, som i 2012 besøkte fem land på fem kontinenter på bare én dag og som nylig har lansert boken 198 om sine reiser i alle verdens land, tror også man fint kan nyte storbyer uten å måtte grave dypt i lommeboken.

- Jeg liker å bare gå rundt i byer jeg besøker, forklarer Garfors til Kvinneguiden.

- Det er uten tvil den beste måten å bli kjent med byen på, og det er helt gratis.

London

Nordmenns storbyfavoritt trenger ikke å blakke deg. London er ikke en billig by å besøke, men slapp av, ifølge den britiske avisen the Guardian trenger du faktisk ikke fortvile om feriebudsjettet er litt stramt når du befinner deg i den engelske hovedstaden.

- På lik linje med andre storbyer koster det penger å feriere i London, forklarer Yvonne Bonanati til Kvinneguiden.

- Men det er faktisk også høyst mulig å oppleve flere høydepunkter uten å måtte betale for det.

Garfors har også sine London-favoritter.

- Dette er en av mine absolutt favorittbyer, Utrolig mange spennende markeder man kan besøke, og museer som Tate Modern, British Museum og Science Museum er alle verdt et besøk - og det er gratis å komme inn.

Ellers anbefaler Garfors en gåtur langs Themsen eller å nyte steder som Hamstead Heath og Primrose Hill når værgudene spiller på lag.

Dette gjør du gratis i London:

1. British Museum

Dette kjente museet er helt gratis å komme inn på, så dette bør du utnytte om du befinner deg i London. Her kan du blant annet se de berømte Elgin Marbles, som opprinnelig stod i Pantheon i Athen.

2. Tate Modern

Dette museet er ikke mer enn 10 år gammelt, men har likevel etablert seg som et av verdens mest spennende museer for moderne kunst. Museet ligger i det som en gang var en gammel kraftstasjon.

3. Serpentine Gallery

Midt i vakre Kensingtons Gardens finner du Serpentine Gallery, hvor du kan se kunst signert både Damien Hirst og Jeff Koons.

4. Somerset House

Denne vakre herregården er flott å besøke sommer som vinter. Besøker du på vinterstid, må du absolutt ta deg tid til å gå på skøyter på den kjente skøytebanen utenfor huset. Her kommer man absolutt i julestemning om man besøker London på førjulstur.

5. Temple Church

Fan av Dan Browns Da Vinci Koden har alle hørt om denne lille kirken, som ligger midt mellom Fleet Street og Themsen nede i City. Kirken stammer fra 1100-tallet, og ble bygget for å være Tempelriddernes hovedkvarter.

6. Natural History Museum

Reiser du med barn, er dette museet og dets dinosaurus-utstillinger et absolutt must.

7. Borough Market

Dette enorme matmarkedet har eksistert helt siden 1200-tallet, og er en drøm for alle matinteresserte. Her kan du til og med risikere å møte på Jamie Oliver om du bare er her tidlig nok på morgenen.

New York

Det er ikke bare shopping som gjelder i byen som aldri sover. New York, New York. Bare navnet får frem tanker på penger. Til den fantastiske shoppingen. Til mat og drikke man ikke finner noe annet sted. Til selveste Wall Street. New York er en by det slett ikke er billig å besøke, verken når det gjelder reise, hoteller eller opplevelser. Men heldigvis finner det unntak.

- Reis vekk fra "turistifiserte" Manhattan, råder Garfors.

- Gospel-konsert på gudstjeneste i Queens er helt rått. Gå turer rundt i Brooklyn, Queens, Bronx og Williamsburg.

Dette gjør du også gratis i New York:

1. Central Park

Det går nesten ikke an å reise til New York uten å ta turen innom Central Park. Her kan du vandre rundt, nyte folkelivet, spise iskrem om sommeren og gå på skøyter om vinteren. Ta med deg en god bok - eller selveste New York Times - og nyt en stille stund i gresset. Pakk en piknikkurv og slapp av midt i storbyens grønne lunge, mulighetene er mange. Og helt gratis.

2. Galleriene i Chelsea

I denne bydelen finner du mange små og unike kunstgallerier, som alle har gratis inngang. Tilbring en ettermiddag i kunstens verden.

3. Grand Central Partnership Walking Tours

To historikere leder disse gå-turene, som tar 90 minutter og tar deg med til steder som Grand Central Terminal sitt 'whispering gallery' og Chrysler Building.

4. High Lane

Denne unike parken, som er laget av det som en gang var en forhøyet jernbanelinje gjennom byen, lar deg spasere - helt gratis - mellom Meatpacking District og Chelsea's galleries, og hvor du til slutt ender opp ved Javits Center, på sør-siden av Hell's Kitchen.

5. Staten Island Ferry

Å komme seg ut til frihetsgudinnen koster deg en knapp hundrelapp, men Staten Island Ferry, som tar deg tvers over havnen i New York, er helt gratis og beregnet som et tilbud for de som pendler mellom Staten Island og Manhatten. Nydelig utsikt, frisk luft, og ikke en krone. Et must om du er i The Big Apple.

6. Museum of Modern Art

Gratis inngang mellom 16-20 hver fredag.

7. Bronx Zoo

Hver onsdag betaler man den summen man ønsker for å komme inn.

Paris

Kjærlighetens by har gratis romantikk i bøtter og spann.

Mange reiser til Paris for å nyte mat, mote og ikke minst l’amour. Men Kjærlighetens By er ingen billig by å besøke. Heldigvis finnes det også både opplevelser og attraksjoner som ikke koster skjorta.

- I Paris er det mange barer som serverer gratis mat om man kjøper noe å drikke, forklarer Jacobsen.

- Mange av de vakreste stedene og attraksjonene koster det heller ikke noen verdens ting å få med seg. For eksempel har museene i byen gratis inngang første søndag i hver måned.

Dette gjør du gratis i Paris:

1. Notre Dame

Denne berømte og sagnomsuste katedralen koster det ingenting å komme inn i. Og som regel er ikke køen for å komme inn så overveldende lang heller. Men om du ønsker å klatre opp i tårnet (for å se etter den berømte ringeren, kanskje...?), ja da må du ut med noen kroner i adgangsbillett.

2. Hagen i Versailles

De fantastiske og vakre hagene som omgir Versailles palasset koster det ingenting å gå tur i, det er bare selve slottet du vil måtte bla opp noen kroner for å komme inn i.

3. Sacré-Coeur

Etter å ha klatret deg opp alle bakkene til toppen av Montmartre og fått med deg den helt spesielle atmosfæren denne bydelen har å by på - og ikke minst utsikten over hele byen, ja så bør du ta turen innom denne spektakulære kirken - alt uten at det har kostet deg en krone.

4. Eiffel-tårnet

Det koster ingen verdens ting å sjekke ut Eiffel-tårnet fra bakken - så gjør som pariserne selv, dropp timevis i kø og en heftig billettpris for å ta heisen opp i det berømte tårnet. Nyt heller den mektige strukturen fra bakkenivå, mens du koser deg med en iskrem eller piknik på Champs de Mars, plassen i forkant av Eiffel-tårnet.

5. Paris' atmosfære

Paris er en by du alltid vil lengte tilbake til når du først har vært der. Og antakelig skyldes dette verken museer, mat eller mote, men heller den helt unike atmosfæren og skjønnheten du finner i denne fantastiske byen. Fra de moderne bygningen på Right Bank til Middelaldergatene i Marais, Place de la Concorde og utsikten fra luftige Monmartre, det koster ingenting å nyte skjønnheten og atmosfæren som du finner i hele byen.

Stockholm

Storbytur til Söta Bror? Dette gjør du gratis i Stocholm.Vi får aldri nok av vakre Stockholm, og visste du at en tur til vår nærmeste nabo-hovedstad slett ikke trenger det helt store budsjettet? Det finnes nemlig mange fine ting å fordrive tiden med i Stockholm, som ikke koster en krone.

- Skjærgårdshopping er gull, ivrer Garfors.

- Og Fotografiska kan ikke utelates fra denne listen.

- Fantastiske utstillinger og en "suvenirbutikk" du knapt kan gå fra uten å kjøpe med deg noe.

Dette gjør du også gratis i Stockholm:

1. Djurgården

Denne vakre grønne øya, som en gang var jaktmarker for landets kongefamilie, er i dag en vakker park midt i storbyen. Perfekt for en rolig spasertur, joggetur eller piknik. Det er også her man finner mange av byens museer og gallerier.

2. Kunst på T-banen

Stockholms undergrunnsbane er kjent på folkemunne som verdens største kunstgalleri, og du vil faktisk finne fantastisk kunst her.

3. Vaktbyttet på slottet

Det går nesten ikke an å være i Stockholm uten å få med seg vaktbytte på det Kongelige Slott.

Kongens garde får selskap av et militærband, som også marsjerer gjennom byen før de ender opp på slottsplassen.

4. Moderna Museet

Dette kjente museet, hvor du kan se kunst fra 1900-tallet og helt opp til i dag, har gratis inngang på fredager mellom 18-20.

København

Det er deilig å være norsk her - også om man er på spareblus.

Vi nordmenn får ikke nok av sjarmerende og forheksende København, og til tross for at mange legger turen for nettopp å bruke penger, ja så går det faktisk fint an å nyte denne herlige byen helt uten å bruke en krone.

- På Kongens Nytorv kan du gå på skøyter på vinteren, helt gratis, forklarer Ormstad.

- Ett annet alternativ som ikke koster skjorta, er å leie sykler og se København på sykkelsetet. Bonusen er at du får trim på toppen av sightseeing.

Dette gjør du gratis i København:

1. Den Lille Havfruen

Jo da, det er en klisjé, men du kan nesten ikke besøke København uten å se henne. Og det koster deg ingen verdens ting.

2. Christianborg Slott

Nyt unik utsikt over byen - helt kostnadsfritt.

3. Copenhagen Free Walking Tours

Meld deg på en av disse turene, som tar deg med rundt om til det som er av severdigheter i byen.

Berlin

Den hippeste byen akkurat nå trenger ikke være den som koster deg mest. Det er få byer som er så smertelig kule som Berlin for øyeblikket. Den tyske hovedstaden formelig pulserer av kunst, kultur, restauranter, barer og et yrende folkeliv.

Dette gjør du gratis i Berlin:

1. Reichstag

Du kan spasere helt opp på taket av parlamentet i Tyskalnd, og nyte en flott utsikt over byen. Norman Foster designet det unike bygget med glasskuppel, som sier å skal være et symbol på at politikk skal være gjennomsiktig, slik at folket skal kunne se inn.

2. Museum Iland

Hele fem musser ligger tett-i-tett på spissen av den lille øya Spree. Bygningene her ligger på Unescos Verdensarvliste, og det koster ingenting å ta en spasertur rundt dem for å nyte den vakre arkitekturen.

3. Matmarkeder

Berlin er kjent for sine fantastiske matmarkeder, så her burde du benytte anledningen til å hente deg deilige smaksprøver. Prøv markedet Markethall IX, du kommer ikke til å bli skuffet.

4. Holocaust Memorial

Vandre gjennom disse labyrintene av betong-støtter og du vil garantert la deg bevege av det enorme antallet som står reist til minne om Jødeforfølgelsen.

Appene du trenger

Har du lastet ned disse før ferien? Det er mange ting som har forandret seg etter at smart-telefonene kom til. Smarte reise-apper kan gjøre det lettere å både planlegge, booke og finne frem på ferien - og til og med spare deg penger.

- Disse er supre, og et must allerede fra planleggingsfasen av ferien, forklarer Ormstad.

- Det gjør det gøy å gjøre research.

Her er appene du burde laste ned før du reiser:

1. Freecitytour.com

Med denne appen kan du se byen du er i helt gratis.

- Dette konseptet finnes nå i hele verden, forklarer Ormstad.

- Lokale innbyggere tilbyr gratis guiding, man møter opp på et bestemt tidspunkt som står på nettsiden, en lokal guide møter deg der og tar deg med på eventyr.

2. Stay.com

Denne appen kommer du til å ha timesvis med moro med.

- Jeg anbefaler alle å laste ned denne helt fantastiske appen, forklarer Ormstad.

- Her finner du masse bra informasjon om 150 reisemål.

Appen lar deg lage din egen reiseguide på forhånd, inkludert kart, og laste ned så du kan bruke guiden offline når du er på reise.

- Ulike personer har laget ulike anbefalinger, forklarer Ormstad.

- Kjente kokkers guide til byen. Vegetar-restaurant guide. Sushi-guide. Tim Wendelboes favorittcafeer, Shoppingguide, Backpackers-guide, guide for deg som reiser på budsjett, attraksjoner, barer, utesteder, hvor man bør bo, hva man kan gjøre som småbarnsfamilie og mye mye mer.

3. Pocketguide app – audio guided tours

Ta med deg høretelefoner og bruk telefonen som personlig guide - når du vil.

- Du kan laste ned guiden for 5 euro og høre den offline, forklarer Ormstad.

- De har guider til over 150 destinasjoner.


Denne saken ble først publisert på klikk.no.

Les også:

Hva skjer egentlig med kofferten din?

Dette er langt verre enn matforgiftning

Vet du hvilken by som synker 2 milimeter i året?

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
17:30 Kongen på fisketur i Altaelva – men ingen laks bet på kroken17:22 EU-parlamentet tar avstand fra USAs behandling av migranter17:15 Ingen vet hvorfor døde humler ligger strødd i norsk kommune17:09 Taktisk triumf til Simon Yates på den 12. etappen16:49 Marokko-drapsmenn dømt til døden16:46 Flere sopparter i Norge kan bli utryddet16:33 Parlamentet i Storbritannia viser misnøye med brexit uten avtale16:29 Kvinne som var strandet på holme, ønsker ikke å anmelde saken15:54 Slik skal Russland ruste opp15:52 Mann med motorsag pågrepet på Ski15:36 EU-topp vil se på regel som hindrer Norge i å forby dieselbiler15:27 – Frp spiller på alle hester14:59 Fannemel sendt til sykehus etter fall14:52 Veterinærforeningen vil ha granskning av departementer etter pelsdyrsaken14:51 Ukrainsk terroroffer får ikke opphold i Sverige14:31 Sturridge suspenderes etter brudd på bettingregler14:26 Amerikansk IT-firma får milliardbot av EU14:08 Italiensk politi slår til mot mafia på Sicilia14:05 Russland tilbyr Tyrkia kampfly13:56 Marokko-tiltalt: – Måtte gud tilgi meg13:49 Bergenser siktet og varetektsfengslet for cruisevoldtekt13:49 Mann tiltalt etter traktorpåkjørsel i Fredrikstad13:18 Gigantmanet i England: – Like stor som meg!13:05 Stor redningsaksjon etter at mann falt over bord i Dalsfjorden12:50 Statlige medier: Iran har anholdt utenlandsk oljeskip12:46 EU-ministre blir ikke enige om fordeling av migranter12:11 Kim (34) og Benjamin (7) gravlagt: – Som et mareritt12:10 Mann pågrepet etter mulig knivstikking i Oslo12:02 Sivilombudsmannen kritisk til Statsministerens kontor11:41 Kambodsja returnerer søppel til USA og Canada11:31 UDI vurderer å tilbakekalle midlertidig oppholdstillatelse for somaliere11:30 Kortslutning i russisk atomkraftverk11:00 PSG-talent klar for RB Leipzig10:52 Ny lov kan sørge for utlevering av terrordømte nordmenn til Italia10:49 Microsoft melder om 740 infiltrasjonsforsøk i fjor10:41 NRK mister skøyterettighetene til NENT10:30 Stadig flere kontakter Forbrukerrådet om trøblete leieforhold09:57 Jente (19) skal ha blitt gjengvoldtatt på Kypros09:52 Solskjær: – Finnes det en ekstra Manchester United-skatt?09:45 Fornebubanen i strid med grunneier om tilgang til tomt09:18 Muslimer mener deres profet Mohammad tråkkes på med dette skiltet09:10 Matthijs de Ligt klar for Juventus09:01 Mulla Krekars svigersønn fengslet i Storbritannia08:56 Statkraft-resultatet i første halvår det beste i selskapets historie08:50 Mann døde etter arbeidsulykke på Mjåvann i Kristiansand08:44 Froome fikk seieren i Vuelta a España åtte år etter08:42 Regelverket for opptak til høyere utdanning skal evalueres08:39 Instagram skjuler antall likerklikk08:27 Ekstrem tørke rammer Nord-Korea08:12 68.000 overdosedødsfall i USA08:11 23 fryktes omkommet i påsatt brann i animasjonsstudio i Japan08:05 Stans i togtrafikken på ubestemt tid etter brann i Ulrikstunnelen i Bergen08:02 Kraftig tilbakegang for Røkkes Aker08:00 Arsenal slo Bayern München i USA08:00 Kraftig nedgang for Nordea – bedre for Nordea Norge07:26 BT-journalist: – Pinlig om Brann ryker mot Shamrock07:00 Trump fortsetter hetsen, men unngikk riksrett06:36 Labert VM-håp for stjernespillere: – Sannsynligheten er liten06:35 Muslimsk råd reagerer på plate med profetens navn i Stavanger06:10 Forbrukertilsynet ber studenter se opp for urimelige skolekontrakter06:00 Marokkansk advokat tror det kan gå over ett år før endelig dom mot drapstiltalte06:00 Molde-treneren er lei negative vinklinger: – Norsk fotball er bedre enn folk tror05:57 Dette skjer i dag05:35 Stadig høyere terskel for varsling om avvik i oljeindustrien05:30 Mange vil fjerne begrepene styrbord og babord05:30 Dette skjedde i natt05:29 Mann skadd etter å ha blitt slept etter bil i Sandefjord04:46 «El Chapo» dømt til livstid i amerikansk fengsel04:44 Kvinne i Oslo funnet død etter fem måneder04:32 FN-ekspert ber Ungarn ta mer hensyn til migranters menneskerettigheter04:30 FBI bes om å undersøke populær ansiktsapp04:10 Revy om norske politikere skaper reaksjoner03:51 CNN: USA vil sende 500 soldater til Saudi-Arabia03:35 Suzann Pettersen tilbake i LPGA-turneringen02:50 Lærer dømt for å ha slått elever i Rogaland01:50 Kongressen stiller ikke Trump for riksrett etter Twitter-meldinger01:26 Representantenes hus blokkerer amerikansk våpensalg til Saudi-Arabia01:24 Økende kokainbruk i Bergen00:50 USA har kastet Tyrkia ut av F-35-programmet00:47 Melding om slagsmål med macheter i Oslo00:29 Raja krever mer effektivitet i jernbanearbeidet23:53 Rumener utnevnt til ny visegeneralsekretær i NATO23:45 Dropper tiltalen mot Kevin Spacey23:45 Johnson og Hunt gjorde sin siste tv-opptreden før ledervalget23:05 Regjeringen vil gjøre det lettere å søke opptak ved offentlige fagskoler23:00 Juniorjentene til semifinale i håndball-VM22:56 Tidligere Lyn-spiller matchvinner da Nigeria tok bronsen i afrikamesterskapet22:49 Påtalemyndigheten i Massachusetts frafaller tiltale mot Kevin Spacey22:40 Konradsen gikk foran da Rosenborg sikret avansement til 2. kvalikrunde i mesterligaen22:32 Syklist alvorlig skadd i ulykke i Levanger22:15 Irans utenriksminister anklager USA for «økonomisk terrorisme»22:12 USAs atomvåpenplasseringer avslørt ved et uhell21:51 Bjørn på rømmen i italiensk skog21:12 Dømt til fengsel for oppfordre kjæresten til selvmord21:11 USA har kastet ut Tyrkia fra F-35-programmet21:07 Kvinne omkom i steinras på Litledalshornet i Ørsta20:25 WHO: Ebolautbruddet i Kongo er en global krise20:04 Bjørn skutt i Hedmark19:06 Norge bryter EUs krav for tvangsreturer av asylsøkere19:04 100 skjeletter fra middelalderen funnet i Tyskland
Siste nytt
17:30NorgeKongen på fisketur i Altaelva – men ingen laks bet på kroken17:22VerdenEU-parlamentet tar avstand fra USAs behandling av migranter17:15NorgeIngen vet hvorfor døde humler ligger strødd i norsk kommune17:09SportTaktisk triumf til Simon Yates på den 12. etappen16:49VerdenMarokko-drapsmenn dømt til døden16:46NorgeFlere sopparter i Norge kan bli utryddet16:33PolitikkParlamentet i Storbritannia viser misnøye med brexit uten avtale16:29NorgeKvinne som var strandet på holme, ønsker ikke å anmelde saken15:54PolitikkSlik skal Russland ruste opp15:52NorgeMann med motorsag pågrepet på Ski15:36MotorEU-topp vil se på regel som hindrer Norge i å forby dieselbiler15:27Politikk– Frp spiller på alle hester14:59SportFannemel sendt til sykehus etter fall14:52NorgeVeterinærforeningen vil ha granskning av departementer etter pelsdyrsaken14:51VerdenUkrainsk terroroffer får ikke opphold i Sverige14:31SportSturridge suspenderes etter brudd på bettingregler14:26PengerAmerikansk IT-firma får milliardbot av EU14:08VerdenItaliensk politi slår til mot mafia på Sicilia14:05VerdenRussland tilbyr Tyrkia kampfly13:56VerdenMarokko-tiltalt: – Måtte gud tilgi meg13:49NorgeBergenser siktet og varetektsfengslet for cruisevoldtekt13:49NorgeMann tiltalt etter traktorpåkjørsel i Fredrikstad13:18VerdenGigantmanet i England: – Like stor som meg!13:05NorgeStor redningsaksjon etter at mann falt over bord i Dalsfjorden12:50VerdenStatlige medier: Iran har anholdt utenlandsk oljeskip12:46VerdenEU-ministre blir ikke enige om fordeling av migranter12:11NorgeKim (34) og Benjamin (7) gravlagt: – Som et mareritt12:10NorgeMann pågrepet etter mulig knivstikking i Oslo12:02NorgeSivilombudsmannen kritisk til Statsministerens kontor11:41VerdenKambodsja returnerer søppel til USA og Canada11:31PolitikkUDI vurderer å tilbakekalle midlertidig oppholdstillatelse for somaliere11:30VerdenKortslutning i russisk atomkraftverk11:00SportPSG-talent klar for RB Leipzig10:52NorgeNy lov kan sørge for utlevering av terrordømte nordmenn til Italia10:49VerdenMicrosoft melder om 740 infiltrasjonsforsøk i fjor10:41SportNRK mister skøyterettighetene til NENT10:30PengerStadig flere kontakter Forbrukerrådet om trøblete leieforhold09:57VerdenJente (19) skal ha blitt gjengvoldtatt på Kypros09:52SportSolskjær: – Finnes det en ekstra Manchester United-skatt?09:45PengerFornebubanen i strid med grunneier om tilgang til tomt09:18NorgeMuslimer mener deres profet Mohammad tråkkes på med dette skiltet09:10SportMatthijs de Ligt klar for Juventus09:01NorgeMulla Krekars svigersønn fengslet i Storbritannia08:56NorgeStatkraft-resultatet i første halvår det beste i selskapets historie08:50NorgeMann døde etter arbeidsulykke på Mjåvann i Kristiansand08:44SportFroome fikk seieren i Vuelta a España åtte år etter08:42NorgeRegelverket for opptak til høyere utdanning skal evalueres08:39VerdenInstagram skjuler antall likerklikk08:27VerdenEkstrem tørke rammer Nord-Korea08:12Verden68.000 overdosedødsfall i USA08:11Verden23 fryktes omkommet i påsatt brann i animasjonsstudio i Japan08:05NorgeStans i togtrafikken på ubestemt tid etter brann i Ulrikstunnelen i Bergen08:02PengerKraftig tilbakegang for Røkkes Aker08:00SportArsenal slo Bayern München i USA08:00NorgeKraftig nedgang for Nordea – bedre for Nordea Norge07:26SportBT-journalist: – Pinlig om Brann ryker mot Shamrock07:00VerdenTrump fortsetter hetsen, men unngikk riksrett06:36SportLabert VM-håp for stjernespillere: – Sannsynligheten er liten06:35NorgeMuslimsk råd reagerer på plate med profetens navn i Stavanger06:10NorgeForbrukertilsynet ber studenter se opp for urimelige skolekontrakter06:00VerdenMarokkansk advokat tror det kan gå over ett år før endelig dom mot drapstiltalte06:00SportMolde-treneren er lei negative vinklinger: – Norsk fotball er bedre enn folk tror05:57NorgeDette skjer i dag05:35NorgeStadig høyere terskel for varsling om avvik i oljeindustrien05:30NorgeMange vil fjerne begrepene styrbord og babord05:30NorgeDette skjedde i natt05:29NorgeMann skadd etter å ha blitt slept etter bil i Sandefjord04:46Verden«El Chapo» dømt til livstid i amerikansk fengsel04:44NorgeKvinne i Oslo funnet død etter fem måneder04:32VerdenFN-ekspert ber Ungarn ta mer hensyn til migranters menneskerettigheter04:30VerdenFBI bes om å undersøke populær ansiktsapp04:10NorgeRevy om norske politikere skaper reaksjoner03:51VerdenCNN: USA vil sende 500 soldater til Saudi-Arabia03:35SportSuzann Pettersen tilbake i LPGA-turneringen02:50NorgeLærer dømt for å ha slått elever i Rogaland01:50VerdenKongressen stiller ikke Trump for riksrett etter Twitter-meldinger01:26VerdenRepresentantenes hus blokkerer amerikansk våpensalg til Saudi-Arabia01:24NorgeØkende kokainbruk i Bergen00:50VerdenUSA har kastet Tyrkia ut av F-35-programmet00:47NorgeMelding om slagsmål med macheter i Oslo00:29NorgeRaja krever mer effektivitet i jernbanearbeidet23:53VerdenRumener utnevnt til ny visegeneralsekretær i NATO23:45VerdenDropper tiltalen mot Kevin Spacey23:45VerdenJohnson og Hunt gjorde sin siste tv-opptreden før ledervalget23:05NorgeRegjeringen vil gjøre det lettere å søke opptak ved offentlige fagskoler23:00SportJuniorjentene til semifinale i håndball-VM22:56SportTidligere Lyn-spiller matchvinner da Nigeria tok bronsen i afrikamesterskapet22:49VerdenPåtalemyndigheten i Massachusetts frafaller tiltale mot Kevin Spacey22:40SportKonradsen gikk foran da Rosenborg sikret avansement til 2. kvalikrunde i mesterligaen22:32NorgeSyklist alvorlig skadd i ulykke i Levanger22:15VerdenIrans utenriksminister anklager USA for «økonomisk terrorisme»22:12VerdenUSAs atomvåpenplasseringer avslørt ved et uhell21:51VerdenBjørn på rømmen i italiensk skog21:12VerdenDømt til fengsel for oppfordre kjæresten til selvmord21:11VerdenUSA har kastet ut Tyrkia fra F-35-programmet21:07NorgeKvinne omkom i steinras på Litledalshornet i Ørsta20:25VerdenWHO: Ebolautbruddet i Kongo er en global krise20:04NorgeBjørn skutt i Hedmark19:06NorgeNorge bryter EUs krav for tvangsreturer av asylsøkere19:04Verden100 skjeletter fra middelalderen funnet i Tyskland
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus