Storbytur på budsjett

Du vil ikke tro alt du kan gjøre uten å betale for det

NATURAL HISTORY MUSEUM I LONDON: Denne vil barna elske - og det koster ingenting. FOTO: Visitlondon.com
NATURAL HISTORY MUSEUM I LONDON: Denne vil barna elske - og det koster ingenting. FOTO: Visitlondon.com

Storbytur med litt slunken lommebok? Ikke noe problem.

Vi elsker å reise på storbyturer. London, New York, Barcelona, Paris, få ting er så deilig som å sette seg på flyet og sette kursen for en pulserende storby, hvor shopping, kultur og spennende matopplevelser får stå i kø for noen dager.

Men disse miniferiene er langt fra billige. Flyreiser koster penger, og hotellovernattinger er så langt fra gratis. Og på toppen av alt dette kommer alt det andre man også må ta høyde for i budsjettet når man er på tur.

Se byen til fots

Men fortvil ikke om ferien er booket og budsjettet ikke helt er som man drømmer om. Det går nemlig an å finne ting å gjøre på storbytur som ikke koster skjorta - selv i de byene som er kjent som noen av verdens dyreste turistdestinasjoner.

- Mange byer har jo nå de etter hvert så kjente røde City Sightseeing bussene, som opererer med billetter hvor man kan "hoppe" av og på bussen i 24-timer og dermed både høre guiden fortelle og også utforske severdighetene på egen hånd, forklarer Kristin Jacobsen hos Trivago til Kvinneguiden.

- Disse betaler man jo billett for, men ofte kan man også finne mange såkalte "walking tours", som gjerne er gratis, og hvor man ikke bare får tatt byen i enda nærmere øyesyn da man er til fots, men hvor man også kommer tettere inn på guiden(e), og får muligheten til å stille spørsmål og få svar.

Jacobsen forklarer at disse turene er å finne i mange av de mest populære storbyene.

- Spør deg frem på hotell og let opp på nett, råder reiseeksperten.

- Jeg vet at Berlin tilbyr disse gratis gåturene som dekker det aller meste av severdigheter i byen, og det samme finner du i både London, New York og Paris.

Storbytur på budsjett

Gratisopplevelsene står i kø i storbyene. Det er lett å bruke opp feriebudsjettet på null komma svisj når man er på storbyferie, men fortvil ikke; det finnes mange måter å få pengene til å rekke lengre på.

- Det første man kan gjøre, er å sjekke byenes egne offisielle turistsider, forklarer Ingrid Ormstad hos Lavprisfly.no til Kvinneguiden.

- Her finner du som regel alltid egne faner med "Things to do for free" informasjon for nettopp denne byen.

Ormstad forsikrer om at det er mange ting å finne på i de fleste storbyer, uansett hvordan budsjettet ser ut.

- Parker og botaniske hager koster det som regel ingenting å komme inn i, forklarer Ormstad.

- Og på vinterstid har mange av disse større parkene skøytebaner man kan bruke gratis. Det koster dog som regel noen kroner om man må leie skøyter.

Markeder er også gratis, og tar man turen på noen av storbyenes matmarkeder, som blir stadig mer populære, vil man kanskje både kunne nyte gratis smaksprøver og en svært billig lunsj.

- Jeg elsker å bare vandre i byen når jeg er på storbytur, røper Ormstad.

- Se på vakre bygninger og spennende arkitektur. Statuer og små gallerier og museer med gratis inngang. På sommertid er det flott å vandre langs brygger og kanaler, noen byer har til og med strender man kan nyte sol og varme.

Ormstad forklarer at det igjen lønner seg å sjekke hva som skjer i byen når man er på besøk.

- På sommerstid arrangeres det ofte gratiskonserter i parker, eller andre utendørsarrangementer man kan få med seg.

Reiseekspert og eventyrer Gunnar Garfors, som i 2012 besøkte fem land på fem kontinenter på bare én dag og som nylig har lansert boken 198 om sine reiser i alle verdens land, tror også man fint kan nyte storbyer uten å måtte grave dypt i lommeboken.

- Jeg liker å bare gå rundt i byer jeg besøker, forklarer Garfors til Kvinneguiden.

- Det er uten tvil den beste måten å bli kjent med byen på, og det er helt gratis.

London

Nordmenns storbyfavoritt trenger ikke å blakke deg. London er ikke en billig by å besøke, men slapp av, ifølge den britiske avisen the Guardian trenger du faktisk ikke fortvile om feriebudsjettet er litt stramt når du befinner deg i den engelske hovedstaden.

- På lik linje med andre storbyer koster det penger å feriere i London, forklarer Yvonne Bonanati til Kvinneguiden.

- Men det er faktisk også høyst mulig å oppleve flere høydepunkter uten å måtte betale for det.

Garfors har også sine London-favoritter.

- Dette er en av mine absolutt favorittbyer, Utrolig mange spennende markeder man kan besøke, og museer som Tate Modern, British Museum og Science Museum er alle verdt et besøk - og det er gratis å komme inn.

Ellers anbefaler Garfors en gåtur langs Themsen eller å nyte steder som Hamstead Heath og Primrose Hill når værgudene spiller på lag.

Dette gjør du gratis i London:

1. British Museum

Dette kjente museet er helt gratis å komme inn på, så dette bør du utnytte om du befinner deg i London. Her kan du blant annet se de berømte Elgin Marbles, som opprinnelig stod i Pantheon i Athen.

2. Tate Modern

Dette museet er ikke mer enn 10 år gammelt, men har likevel etablert seg som et av verdens mest spennende museer for moderne kunst. Museet ligger i det som en gang var en gammel kraftstasjon.

3. Serpentine Gallery

Midt i vakre Kensingtons Gardens finner du Serpentine Gallery, hvor du kan se kunst signert både Damien Hirst og Jeff Koons.

4. Somerset House

Denne vakre herregården er flott å besøke sommer som vinter. Besøker du på vinterstid, må du absolutt ta deg tid til å gå på skøyter på den kjente skøytebanen utenfor huset. Her kommer man absolutt i julestemning om man besøker London på førjulstur.

5. Temple Church

Fan av Dan Browns Da Vinci Koden har alle hørt om denne lille kirken, som ligger midt mellom Fleet Street og Themsen nede i City. Kirken stammer fra 1100-tallet, og ble bygget for å være Tempelriddernes hovedkvarter.

6. Natural History Museum

Reiser du med barn, er dette museet og dets dinosaurus-utstillinger et absolutt must.

7. Borough Market

Dette enorme matmarkedet har eksistert helt siden 1200-tallet, og er en drøm for alle matinteresserte. Her kan du til og med risikere å møte på Jamie Oliver om du bare er her tidlig nok på morgenen.

New York

Det er ikke bare shopping som gjelder i byen som aldri sover. New York, New York. Bare navnet får frem tanker på penger. Til den fantastiske shoppingen. Til mat og drikke man ikke finner noe annet sted. Til selveste Wall Street. New York er en by det slett ikke er billig å besøke, verken når det gjelder reise, hoteller eller opplevelser. Men heldigvis finner det unntak.

- Reis vekk fra "turistifiserte" Manhattan, råder Garfors.

- Gospel-konsert på gudstjeneste i Queens er helt rått. Gå turer rundt i Brooklyn, Queens, Bronx og Williamsburg.

Dette gjør du også gratis i New York:

1. Central Park

Det går nesten ikke an å reise til New York uten å ta turen innom Central Park. Her kan du vandre rundt, nyte folkelivet, spise iskrem om sommeren og gå på skøyter om vinteren. Ta med deg en god bok - eller selveste New York Times - og nyt en stille stund i gresset. Pakk en piknikkurv og slapp av midt i storbyens grønne lunge, mulighetene er mange. Og helt gratis.

2. Galleriene i Chelsea

I denne bydelen finner du mange små og unike kunstgallerier, som alle har gratis inngang. Tilbring en ettermiddag i kunstens verden.

3. Grand Central Partnership Walking Tours

To historikere leder disse gå-turene, som tar 90 minutter og tar deg med til steder som Grand Central Terminal sitt 'whispering gallery' og Chrysler Building.

4. High Lane

Denne unike parken, som er laget av det som en gang var en forhøyet jernbanelinje gjennom byen, lar deg spasere - helt gratis - mellom Meatpacking District og Chelsea's galleries, og hvor du til slutt ender opp ved Javits Center, på sør-siden av Hell's Kitchen.

5. Staten Island Ferry

Å komme seg ut til frihetsgudinnen koster deg en knapp hundrelapp, men Staten Island Ferry, som tar deg tvers over havnen i New York, er helt gratis og beregnet som et tilbud for de som pendler mellom Staten Island og Manhatten. Nydelig utsikt, frisk luft, og ikke en krone. Et must om du er i The Big Apple.

6. Museum of Modern Art

Gratis inngang mellom 16-20 hver fredag.

7. Bronx Zoo

Hver onsdag betaler man den summen man ønsker for å komme inn.

Paris

Kjærlighetens by har gratis romantikk i bøtter og spann.

Mange reiser til Paris for å nyte mat, mote og ikke minst l’amour. Men Kjærlighetens By er ingen billig by å besøke. Heldigvis finnes det også både opplevelser og attraksjoner som ikke koster skjorta.

- I Paris er det mange barer som serverer gratis mat om man kjøper noe å drikke, forklarer Jacobsen.

- Mange av de vakreste stedene og attraksjonene koster det heller ikke noen verdens ting å få med seg. For eksempel har museene i byen gratis inngang første søndag i hver måned.

Dette gjør du gratis i Paris:

1. Notre Dame

Denne berømte og sagnomsuste katedralen koster det ingenting å komme inn i. Og som regel er ikke køen for å komme inn så overveldende lang heller. Men om du ønsker å klatre opp i tårnet (for å se etter den berømte ringeren, kanskje...?), ja da må du ut med noen kroner i adgangsbillett.

2. Hagen i Versailles

De fantastiske og vakre hagene som omgir Versailles palasset koster det ingenting å gå tur i, det er bare selve slottet du vil måtte bla opp noen kroner for å komme inn i.

3. Sacré-Coeur

Etter å ha klatret deg opp alle bakkene til toppen av Montmartre og fått med deg den helt spesielle atmosfæren denne bydelen har å by på - og ikke minst utsikten over hele byen, ja så bør du ta turen innom denne spektakulære kirken - alt uten at det har kostet deg en krone.

4. Eiffel-tårnet

Det koster ingen verdens ting å sjekke ut Eiffel-tårnet fra bakken - så gjør som pariserne selv, dropp timevis i kø og en heftig billettpris for å ta heisen opp i det berømte tårnet. Nyt heller den mektige strukturen fra bakkenivå, mens du koser deg med en iskrem eller piknik på Champs de Mars, plassen i forkant av Eiffel-tårnet.

5. Paris' atmosfære

Paris er en by du alltid vil lengte tilbake til når du først har vært der. Og antakelig skyldes dette verken museer, mat eller mote, men heller den helt unike atmosfæren og skjønnheten du finner i denne fantastiske byen. Fra de moderne bygningen på Right Bank til Middelaldergatene i Marais, Place de la Concorde og utsikten fra luftige Monmartre, det koster ingenting å nyte skjønnheten og atmosfæren som du finner i hele byen.

Stockholm

Storbytur til Söta Bror? Dette gjør du gratis i Stocholm.Vi får aldri nok av vakre Stockholm, og visste du at en tur til vår nærmeste nabo-hovedstad slett ikke trenger det helt store budsjettet? Det finnes nemlig mange fine ting å fordrive tiden med i Stockholm, som ikke koster en krone.

- Skjærgårdshopping er gull, ivrer Garfors.

- Og Fotografiska kan ikke utelates fra denne listen.

- Fantastiske utstillinger og en "suvenirbutikk" du knapt kan gå fra uten å kjøpe med deg noe.

Dette gjør du også gratis i Stockholm:

1. Djurgården

Denne vakre grønne øya, som en gang var jaktmarker for landets kongefamilie, er i dag en vakker park midt i storbyen. Perfekt for en rolig spasertur, joggetur eller piknik. Det er også her man finner mange av byens museer og gallerier.

2. Kunst på T-banen

Stockholms undergrunnsbane er kjent på folkemunne som verdens største kunstgalleri, og du vil faktisk finne fantastisk kunst her.

3. Vaktbyttet på slottet

Det går nesten ikke an å være i Stockholm uten å få med seg vaktbytte på det Kongelige Slott.

Kongens garde får selskap av et militærband, som også marsjerer gjennom byen før de ender opp på slottsplassen.

4. Moderna Museet

Dette kjente museet, hvor du kan se kunst fra 1900-tallet og helt opp til i dag, har gratis inngang på fredager mellom 18-20.

København

Det er deilig å være norsk her - også om man er på spareblus.

Vi nordmenn får ikke nok av sjarmerende og forheksende København, og til tross for at mange legger turen for nettopp å bruke penger, ja så går det faktisk fint an å nyte denne herlige byen helt uten å bruke en krone.

- På Kongens Nytorv kan du gå på skøyter på vinteren, helt gratis, forklarer Ormstad.

- Ett annet alternativ som ikke koster skjorta, er å leie sykler og se København på sykkelsetet. Bonusen er at du får trim på toppen av sightseeing.

Dette gjør du gratis i København:

1. Den Lille Havfruen

Jo da, det er en klisjé, men du kan nesten ikke besøke København uten å se henne. Og det koster deg ingen verdens ting.

2. Christianborg Slott

Nyt unik utsikt over byen - helt kostnadsfritt.

3. Copenhagen Free Walking Tours

Meld deg på en av disse turene, som tar deg med rundt om til det som er av severdigheter i byen.

Berlin

Den hippeste byen akkurat nå trenger ikke være den som koster deg mest. Det er få byer som er så smertelig kule som Berlin for øyeblikket. Den tyske hovedstaden formelig pulserer av kunst, kultur, restauranter, barer og et yrende folkeliv.

Dette gjør du gratis i Berlin:

1. Reichstag

Du kan spasere helt opp på taket av parlamentet i Tyskalnd, og nyte en flott utsikt over byen. Norman Foster designet det unike bygget med glasskuppel, som sier å skal være et symbol på at politikk skal være gjennomsiktig, slik at folket skal kunne se inn.

2. Museum Iland

Hele fem musser ligger tett-i-tett på spissen av den lille øya Spree. Bygningene her ligger på Unescos Verdensarvliste, og det koster ingenting å ta en spasertur rundt dem for å nyte den vakre arkitekturen.

3. Matmarkeder

Berlin er kjent for sine fantastiske matmarkeder, så her burde du benytte anledningen til å hente deg deilige smaksprøver. Prøv markedet Markethall IX, du kommer ikke til å bli skuffet.

4. Holocaust Memorial

Vandre gjennom disse labyrintene av betong-støtter og du vil garantert la deg bevege av det enorme antallet som står reist til minne om Jødeforfølgelsen.

Appene du trenger

Har du lastet ned disse før ferien? Det er mange ting som har forandret seg etter at smart-telefonene kom til. Smarte reise-apper kan gjøre det lettere å både planlegge, booke og finne frem på ferien - og til og med spare deg penger.

- Disse er supre, og et must allerede fra planleggingsfasen av ferien, forklarer Ormstad.

- Det gjør det gøy å gjøre research.

Her er appene du burde laste ned før du reiser:

1. Freecitytour.com

Med denne appen kan du se byen du er i helt gratis.

- Dette konseptet finnes nå i hele verden, forklarer Ormstad.

- Lokale innbyggere tilbyr gratis guiding, man møter opp på et bestemt tidspunkt som står på nettsiden, en lokal guide møter deg der og tar deg med på eventyr.

2. Stay.com

Denne appen kommer du til å ha timesvis med moro med.

- Jeg anbefaler alle å laste ned denne helt fantastiske appen, forklarer Ormstad.

- Her finner du masse bra informasjon om 150 reisemål.

Appen lar deg lage din egen reiseguide på forhånd, inkludert kart, og laste ned så du kan bruke guiden offline når du er på reise.

- Ulike personer har laget ulike anbefalinger, forklarer Ormstad.

- Kjente kokkers guide til byen. Vegetar-restaurant guide. Sushi-guide. Tim Wendelboes favorittcafeer, Shoppingguide, Backpackers-guide, guide for deg som reiser på budsjett, attraksjoner, barer, utesteder, hvor man bør bo, hva man kan gjøre som småbarnsfamilie og mye mye mer.

3. Pocketguide app – audio guided tours

Ta med deg høretelefoner og bruk telefonen som personlig guide - når du vil.

- Du kan laste ned guiden for 5 euro og høre den offline, forklarer Ormstad.

- De har guider til over 150 destinasjoner.


Denne saken ble først publisert på klikk.no.

Les også:

Hva skjer egentlig med kofferten din?

Dette er langt verre enn matforgiftning

Vet du hvilken by som synker 2 milimeter i året?

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
01:19 Lange køer over fjellet i Sør-Norge – flere stengte veier01:08 75-årig kvinne omkom etter påkjørsel i Hønefoss01:00 Riksrevisjonens jagerflykritikk holdes hemmelig00:28 Slutt på egne innganger for kvinner og menn på restauranter i Saudi-Arabia00:12 Skarpnord mistet europatourtittelen på målstreken23:37 Farmen-vinner Erik Rotihaug: – Mentalt og fysisk utslitt23:22 Verdens våpensalg fortsetter å øke22:07 Verdens våpensalg fortsetter å øke21:52 Kristoffersen og Nestvold-Haugen på pallen i Beaver Creek21:32 NISO-heder til Johaug og Warholm21:19 SV vil ha statsministeren inn på teppet i ambulanseflysaken21:02 Kvinne omkom etter påkjørsel i Hønefoss20:59 Biler i skiløype i Holmestrand: – Gjentakende problem, ifølge politiet20:15 Uvær stenger fjelloverganger i hele Sør-Norge: To timers ventetid20:03 Drapet på Wilma (17): Politiet har pågrepet kjærestens far18:47 Fotgjenger alvorlig skadd i påkjørsel i Oslo18:25 Havarikommisjonen undersøker ulykke i Rana18:20 Macrons regjering åpner for å utsette omstridt pensjonsreform17:46 19 år gamle Markeng overrasket med femteplass: – Må oppjustere målene for sesongen17:27 Rundt 200 syrere får forlate al-Hol17:18 Hegerberg med hattrick i Lyons storseier17:15 Rapperen Juice Wrld (21) er død17:10 Olsbu Røiseland sikret norsk stafettseier16:37 Mann fant slange i eske med underbukser16:15 Skyt ikke på pianisten. Vi er alle medskyldige15:28 Maren Lundby vant igjen - knuste konkurrentene15:11 Viking vant cupfinalen - kaptein Tripic ble helten15:10 Mulig nesebrudd for Løke: – Fantastisk deilig15:00 Bjerkeli Grøvdal tok sølv terrengløp-EM14:51 Babcock beklager – vet ikke når feilen med luftambulanseflyene vil være løst14:50 Over 1.500 møtte opp på minnemarkering i Tromsø14:46 Arrangørene mener 800.000 demonstrerte i Hongkong14:09 Riiber vant igjen - tok sin femte strake kombinert-seier14:06 Engerdal-ordfører (51) død13:59 Norge med viktig VM-seier13:27 Russisk storeslem sørget for dobbelt stafettseier i Lillehammer13:02 Trygve var «han høye» – én dag fikk han nok12:56 Sea King-helikopter brukte rotoren for å redde fiskebåt i nød12:39 Veien videre etter Trump-valget: – Jeg er veldig bekymret12:07 Brasils miljøminister ber om hjelp for å stanse avskoging11:59 172.000 nordmenn regner med å feire jul på kreditt11:44 Arbeiderpartiet og SV krever sletting av klimakvoter11:34 Politiet etterlyser vitner etter påkjørsel i Sandnes11:23 Enkel seier til Jakob Ingebrigtsen i U20-klassen i EM i terrengløp11:21 Johaug peker på Weng som fast ankerkvinne10:19 Klart for ny behandling av Baneheia-saken i gjenopptakelseskommisjonen10:15 Et halvår med uro i Hongkong: Demonstranter gjør opp status10:04 Norske London-studenter: – Vondt i magen av brexit09:46 Magnus Carlsen er Norges beste i Fantasy Premier League09:36 Helleland: – Vi må støtte Russland-utestengelse09:26 Mann alvorlig skadd etter bilulykke i Grimstad09:00 Pelsdyrbonde tror rapport om Mattilsynet kan hive bensin på bålet08:56 To personer lettere skadd etter å ha blitt reddet fra skjær ved Farsund08:34 Titall pågrepet i Hongkong for besittelse av skytevåpen08:29 Serbia med klar seier over Sør-Korea - Nederland feilet mot Tyskland08:25 Mann (45): – Jeg føler så mye skam08:01 Rouhani mener statsbudsjettet viser motstand mot sanksjonene07:36 Malta: Statsministerens stabssjef avhørt på nytt etter drap på journalist06:31 Hergeirsson tenker lite OL: – Det smarteste er å snakke om neste kamp06:23 Minst 43 døde i brann i India06:20 Biler brant i Oslo06:18 Enebolig brant i Sykkylven06:00 Sjefen antyder tidlig juleferie for ryggplaget Sundby05:58 Dette skjer i dag05:49 Dette skjedde i natt05:04 Israel besvarte raketter med bomber mot Gaza04:12 Zuccarello scoret, men Wild tapte likevel for Hurricanes04:04 Ansatte mener Avinor-kutt svekker sikkerheten03:35 Nord-Korea sier de har gjennomført en «veldig viktig test»03:02 Utvidet jakt skal hindre spredning av skrantesyke02:52 To regnskogsforkjempere drept i Brasil01:36 Ousland: – Den vanskeligste turen jeg har gjort01:28 Ukraina og IMF enige om nye milliarder i bistand00:56 Anthony Joshua tok tilbake tungvektstitlene etter seier over Andy Ruiz jr.00:23 Fylkesordfører krever at regjeringen tar grep i luftambulansesaken22:57 Fall spolerte karrierebeste for Lie i Lake Louise22:54 Tåregass mot demonstranter i Paris22:20 Støre: – Nok en gang ringer alarmklokkene for luftambulansen21:38 Pallen glapp for Sejersted, Feuz-knockout i USA21:24 Sundby vet hva som feiler ham: – Full krise hvis jeg ikke får orden på det20:57 Carlsen reddet remis mot Aronian: – Et fryktelig parti20:24 Solskjær-bragd da Manchester United slo byrival City på bortebane19:56 Nedtur for Nordlie i LSK-comebacket – tapte borte mot gamleklubben Start18:59 Haaland scoret igjen i Salzburg-storseier18:47 SOHR: 20 sivile drept i luftangrep i Syria18:46 Brødrene Bø sikret norsk seier på stafetten i Östersund18:37 Kvinne alvorlig skadd i påkjørsel i gangfelt: Sjåfør stakk fra stedet17:58 Liverpools elleville rekke uten tap fortsetter – knuste Bournemouth 3-017:44 Grete Roede er død17:31 Stjerneforfall i Lillehammer-stafettene17:29 Nedtur for hopperne i Russland – beste norske på 12.-plass17:17 Mistanke om russisk innblanding i valgkampen i Storbritannia16:47 Gravemaskin påkjørt av godstog i Nordland – en person omkom16:38 Fem ambulansefly satt på bakken16:11 Lillehammer-dødaren Bolsjunov risikerer å bli utestengt15:53 Israel: Vi vil bombe Iran for å hindre planer om atomvåpen om nødvendig15:49 Droneangrep mot hjemmet til mektig irakisk sjialeder15:11 Putin diskuterte båndet til Hviterussland – demonstranter viste avsky15:02 Riiber med enkel kombinert-seier på Lillehammer14:40 Miljøkamp, mangfold og reformer preget Grandes tale på Venstres landsstyremøte
Siste nytt
01:19NorgeLange køer over fjellet i Sør-Norge – flere stengte veier01:08Norge75-årig kvinne omkom etter påkjørsel i Hønefoss01:00NorgeRiksrevisjonens jagerflykritikk holdes hemmelig00:28VerdenSlutt på egne innganger for kvinner og menn på restauranter i Saudi-Arabia00:12SportSkarpnord mistet europatourtittelen på målstreken23:37KulturFarmen-vinner Erik Rotihaug: – Mentalt og fysisk utslitt23:22VerdenVerdens våpensalg fortsetter å øke22:07VerdenVerdens våpensalg fortsetter å øke21:52SportKristoffersen og Nestvold-Haugen på pallen i Beaver Creek21:32SportNISO-heder til Johaug og Warholm21:19PolitikkSV vil ha statsministeren inn på teppet i ambulanseflysaken21:02NorgeKvinne omkom etter påkjørsel i Hønefoss20:59NorgeBiler i skiløype i Holmestrand: – Gjentakende problem, ifølge politiet20:15NorgeUvær stenger fjelloverganger i hele Sør-Norge: To timers ventetid20:03VerdenDrapet på Wilma (17): Politiet har pågrepet kjærestens far18:47NorgeFotgjenger alvorlig skadd i påkjørsel i Oslo18:25NorgeHavarikommisjonen undersøker ulykke i Rana18:20PolitikkMacrons regjering åpner for å utsette omstridt pensjonsreform17:46Sport19 år gamle Markeng overrasket med femteplass: – Må oppjustere målene for sesongen17:27VerdenRundt 200 syrere får forlate al-Hol17:18SportHegerberg med hattrick i Lyons storseier17:15KulturRapperen Juice Wrld (21) er død17:10SportOlsbu Røiseland sikret norsk stafettseier16:37NorgeMann fant slange i eske med underbukser16:15VerdenSkyt ikke på pianisten. Vi er alle medskyldige15:28SportMaren Lundby vant igjen - knuste konkurrentene15:11SportViking vant cupfinalen - kaptein Tripic ble helten15:10SportMulig nesebrudd for Løke: – Fantastisk deilig15:00SportBjerkeli Grøvdal tok sølv terrengløp-EM14:51NorgeBabcock beklager – vet ikke når feilen med luftambulanseflyene vil være løst14:50NorgeOver 1.500 møtte opp på minnemarkering i Tromsø14:46VerdenArrangørene mener 800.000 demonstrerte i Hongkong14:09SportRiiber vant igjen - tok sin femte strake kombinert-seier14:06NorgeEngerdal-ordfører (51) død13:59SportNorge med viktig VM-seier13:27SportRussisk storeslem sørget for dobbelt stafettseier i Lillehammer13:02Helse og livsstilTrygve var «han høye» – én dag fikk han nok12:56NorgeSea King-helikopter brukte rotoren for å redde fiskebåt i nød12:39PolitikkVeien videre etter Trump-valget: – Jeg er veldig bekymret12:07SportBrasils miljøminister ber om hjelp for å stanse avskoging11:59Penger172.000 nordmenn regner med å feire jul på kreditt11:44PolitikkArbeiderpartiet og SV krever sletting av klimakvoter11:34NorgePolitiet etterlyser vitner etter påkjørsel i Sandnes11:23SportEnkel seier til Jakob Ingebrigtsen i U20-klassen i EM i terrengløp11:21SportJohaug peker på Weng som fast ankerkvinne10:19NorgeKlart for ny behandling av Baneheia-saken i gjenopptakelseskommisjonen10:15VerdenEt halvår med uro i Hongkong: Demonstranter gjør opp status10:04VerdenNorske London-studenter: – Vondt i magen av brexit09:46SportMagnus Carlsen er Norges beste i Fantasy Premier League09:36SportHelleland: – Vi må støtte Russland-utestengelse09:26NorgeMann alvorlig skadd etter bilulykke i Grimstad09:00NorgePelsdyrbonde tror rapport om Mattilsynet kan hive bensin på bålet08:56NorgeTo personer lettere skadd etter å ha blitt reddet fra skjær ved Farsund08:34VerdenTitall pågrepet i Hongkong for besittelse av skytevåpen08:29SportSerbia med klar seier over Sør-Korea - Nederland feilet mot Tyskland08:25PengerMann (45): – Jeg føler så mye skam08:01VerdenRouhani mener statsbudsjettet viser motstand mot sanksjonene07:36VerdenMalta: Statsministerens stabssjef avhørt på nytt etter drap på journalist06:31SportHergeirsson tenker lite OL: – Det smarteste er å snakke om neste kamp06:23VerdenMinst 43 døde i brann i India06:20NorgeBiler brant i Oslo06:18NorgeEnebolig brant i Sykkylven06:00SportSjefen antyder tidlig juleferie for ryggplaget Sundby05:58NorgeDette skjer i dag05:49NorgeDette skjedde i natt05:04VerdenIsrael besvarte raketter med bomber mot Gaza04:12SportZuccarello scoret, men Wild tapte likevel for Hurricanes04:04NorgeAnsatte mener Avinor-kutt svekker sikkerheten03:35VerdenNord-Korea sier de har gjennomført en «veldig viktig test»03:02NorgeUtvidet jakt skal hindre spredning av skrantesyke02:52VerdenTo regnskogsforkjempere drept i Brasil01:36NorgeOusland: – Den vanskeligste turen jeg har gjort01:28VerdenUkraina og IMF enige om nye milliarder i bistand00:56SportAnthony Joshua tok tilbake tungvektstitlene etter seier over Andy Ruiz jr.00:23NorgeFylkesordfører krever at regjeringen tar grep i luftambulansesaken22:57SportFall spolerte karrierebeste for Lie i Lake Louise22:54VerdenTåregass mot demonstranter i Paris22:20PolitikkStøre: – Nok en gang ringer alarmklokkene for luftambulansen21:38SportPallen glapp for Sejersted, Feuz-knockout i USA21:24SportSundby vet hva som feiler ham: – Full krise hvis jeg ikke får orden på det20:57SportCarlsen reddet remis mot Aronian: – Et fryktelig parti20:24SportSolskjær-bragd da Manchester United slo byrival City på bortebane19:56SportNedtur for Nordlie i LSK-comebacket – tapte borte mot gamleklubben Start18:59SportHaaland scoret igjen i Salzburg-storseier18:47VerdenSOHR: 20 sivile drept i luftangrep i Syria18:46SportBrødrene Bø sikret norsk seier på stafetten i Östersund18:37NorgeKvinne alvorlig skadd i påkjørsel i gangfelt: Sjåfør stakk fra stedet17:58SportLiverpools elleville rekke uten tap fortsetter – knuste Bournemouth 3-017:44NorgeGrete Roede er død17:31SportStjerneforfall i Lillehammer-stafettene17:29SportNedtur for hopperne i Russland – beste norske på 12.-plass17:17PolitikkMistanke om russisk innblanding i valgkampen i Storbritannia16:47NorgeGravemaskin påkjørt av godstog i Nordland – en person omkom16:38NorgeFem ambulansefly satt på bakken16:11SportLillehammer-dødaren Bolsjunov risikerer å bli utestengt15:53VerdenIsrael: Vi vil bombe Iran for å hindre planer om atomvåpen om nødvendig15:49VerdenDroneangrep mot hjemmet til mektig irakisk sjialeder15:11VerdenPutin diskuterte båndet til Hviterussland – demonstranter viste avsky15:02SportRiiber med enkel kombinert-seier på Lillehammer14:40PolitikkMiljøkamp, mangfold og reformer preget Grandes tale på Venstres landsstyremøte
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus