Meny

Storbytur på budsjett

Du vil ikke tro alt du kan gjøre uten å betale for det

NATURAL HISTORY MUSEUM I LONDON: Denne vil barna elske - og det koster ingenting. FOTO: Visitlondon.com
NATURAL HISTORY MUSEUM I LONDON: Denne vil barna elske - og det koster ingenting. FOTO: Visitlondon.com

Storbytur med litt slunken lommebok? Ikke noe problem.

Vi elsker å reise på storbyturer. London, New York, Barcelona, Paris, få ting er så deilig som å sette seg på flyet og sette kursen for en pulserende storby, hvor shopping, kultur og spennende matopplevelser får stå i kø for noen dager.

Men disse miniferiene er langt fra billige. Flyreiser koster penger, og hotellovernattinger er så langt fra gratis. Og på toppen av alt dette kommer alt det andre man også må ta høyde for i budsjettet når man er på tur.

Se byen til fots

Men fortvil ikke om ferien er booket og budsjettet ikke helt er som man drømmer om. Det går nemlig an å finne ting å gjøre på storbytur som ikke koster skjorta - selv i de byene som er kjent som noen av verdens dyreste turistdestinasjoner.

- Mange byer har jo nå de etter hvert så kjente røde City Sightseeing bussene, som opererer med billetter hvor man kan "hoppe" av og på bussen i 24-timer og dermed både høre guiden fortelle og også utforske severdighetene på egen hånd, forklarer Kristin Jacobsen hos Trivago til Kvinneguiden.

- Disse betaler man jo billett for, men ofte kan man også finne mange såkalte "walking tours", som gjerne er gratis, og hvor man ikke bare får tatt byen i enda nærmere øyesyn da man er til fots, men hvor man også kommer tettere inn på guiden(e), og får muligheten til å stille spørsmål og få svar.

Jacobsen forklarer at disse turene er å finne i mange av de mest populære storbyene.

- Spør deg frem på hotell og let opp på nett, råder reiseeksperten.

- Jeg vet at Berlin tilbyr disse gratis gåturene som dekker det aller meste av severdigheter i byen, og det samme finner du i både London, New York og Paris.

Storbytur på budsjett

Gratisopplevelsene står i kø i storbyene. Det er lett å bruke opp feriebudsjettet på null komma svisj når man er på storbyferie, men fortvil ikke; det finnes mange måter å få pengene til å rekke lengre på.

- Det første man kan gjøre, er å sjekke byenes egne offisielle turistsider, forklarer Ingrid Ormstad hos Lavprisfly.no til Kvinneguiden.

- Her finner du som regel alltid egne faner med "Things to do for free" informasjon for nettopp denne byen.

Ormstad forsikrer om at det er mange ting å finne på i de fleste storbyer, uansett hvordan budsjettet ser ut.

- Parker og botaniske hager koster det som regel ingenting å komme inn i, forklarer Ormstad.

- Og på vinterstid har mange av disse større parkene skøytebaner man kan bruke gratis. Det koster dog som regel noen kroner om man må leie skøyter.

Markeder er også gratis, og tar man turen på noen av storbyenes matmarkeder, som blir stadig mer populære, vil man kanskje både kunne nyte gratis smaksprøver og en svært billig lunsj.

- Jeg elsker å bare vandre i byen når jeg er på storbytur, røper Ormstad.

- Se på vakre bygninger og spennende arkitektur. Statuer og små gallerier og museer med gratis inngang. På sommertid er det flott å vandre langs brygger og kanaler, noen byer har til og med strender man kan nyte sol og varme.

Ormstad forklarer at det igjen lønner seg å sjekke hva som skjer i byen når man er på besøk.

- På sommerstid arrangeres det ofte gratiskonserter i parker, eller andre utendørsarrangementer man kan få med seg.

Reiseekspert og eventyrer Gunnar Garfors, som i 2012 besøkte fem land på fem kontinenter på bare én dag og som nylig har lansert boken 198 om sine reiser i alle verdens land, tror også man fint kan nyte storbyer uten å måtte grave dypt i lommeboken.

- Jeg liker å bare gå rundt i byer jeg besøker, forklarer Garfors til Kvinneguiden.

- Det er uten tvil den beste måten å bli kjent med byen på, og det er helt gratis.

London

Nordmenns storbyfavoritt trenger ikke å blakke deg. London er ikke en billig by å besøke, men slapp av, ifølge den britiske avisen the Guardian trenger du faktisk ikke fortvile om feriebudsjettet er litt stramt når du befinner deg i den engelske hovedstaden.

- På lik linje med andre storbyer koster det penger å feriere i London, forklarer Yvonne Bonanati til Kvinneguiden.

- Men det er faktisk også høyst mulig å oppleve flere høydepunkter uten å måtte betale for det.

Garfors har også sine London-favoritter.

- Dette er en av mine absolutt favorittbyer, Utrolig mange spennende markeder man kan besøke, og museer som Tate Modern, British Museum og Science Museum er alle verdt et besøk - og det er gratis å komme inn.

Ellers anbefaler Garfors en gåtur langs Themsen eller å nyte steder som Hamstead Heath og Primrose Hill når værgudene spiller på lag.

Dette gjør du gratis i London:

1. British Museum

Dette kjente museet er helt gratis å komme inn på, så dette bør du utnytte om du befinner deg i London. Her kan du blant annet se de berømte Elgin Marbles, som opprinnelig stod i Pantheon i Athen.

2. Tate Modern

Dette museet er ikke mer enn 10 år gammelt, men har likevel etablert seg som et av verdens mest spennende museer for moderne kunst. Museet ligger i det som en gang var en gammel kraftstasjon.

3. Serpentine Gallery

Midt i vakre Kensingtons Gardens finner du Serpentine Gallery, hvor du kan se kunst signert både Damien Hirst og Jeff Koons.

4. Somerset House

Denne vakre herregården er flott å besøke sommer som vinter. Besøker du på vinterstid, må du absolutt ta deg tid til å gå på skøyter på den kjente skøytebanen utenfor huset. Her kommer man absolutt i julestemning om man besøker London på førjulstur.

5. Temple Church

Fan av Dan Browns Da Vinci Koden har alle hørt om denne lille kirken, som ligger midt mellom Fleet Street og Themsen nede i City. Kirken stammer fra 1100-tallet, og ble bygget for å være Tempelriddernes hovedkvarter.

6. Natural History Museum

Reiser du med barn, er dette museet og dets dinosaurus-utstillinger et absolutt must.

7. Borough Market

Dette enorme matmarkedet har eksistert helt siden 1200-tallet, og er en drøm for alle matinteresserte. Her kan du til og med risikere å møte på Jamie Oliver om du bare er her tidlig nok på morgenen.

New York

Det er ikke bare shopping som gjelder i byen som aldri sover. New York, New York. Bare navnet får frem tanker på penger. Til den fantastiske shoppingen. Til mat og drikke man ikke finner noe annet sted. Til selveste Wall Street. New York er en by det slett ikke er billig å besøke, verken når det gjelder reise, hoteller eller opplevelser. Men heldigvis finner det unntak.

- Reis vekk fra "turistifiserte" Manhattan, råder Garfors.

- Gospel-konsert på gudstjeneste i Queens er helt rått. Gå turer rundt i Brooklyn, Queens, Bronx og Williamsburg.

Dette gjør du også gratis i New York:

1. Central Park

Det går nesten ikke an å reise til New York uten å ta turen innom Central Park. Her kan du vandre rundt, nyte folkelivet, spise iskrem om sommeren og gå på skøyter om vinteren. Ta med deg en god bok - eller selveste New York Times - og nyt en stille stund i gresset. Pakk en piknikkurv og slapp av midt i storbyens grønne lunge, mulighetene er mange. Og helt gratis.

2. Galleriene i Chelsea

I denne bydelen finner du mange små og unike kunstgallerier, som alle har gratis inngang. Tilbring en ettermiddag i kunstens verden.

3. Grand Central Partnership Walking Tours

To historikere leder disse gå-turene, som tar 90 minutter og tar deg med til steder som Grand Central Terminal sitt 'whispering gallery' og Chrysler Building.

4. High Lane

Denne unike parken, som er laget av det som en gang var en forhøyet jernbanelinje gjennom byen, lar deg spasere - helt gratis - mellom Meatpacking District og Chelsea's galleries, og hvor du til slutt ender opp ved Javits Center, på sør-siden av Hell's Kitchen.

5. Staten Island Ferry

Å komme seg ut til frihetsgudinnen koster deg en knapp hundrelapp, men Staten Island Ferry, som tar deg tvers over havnen i New York, er helt gratis og beregnet som et tilbud for de som pendler mellom Staten Island og Manhatten. Nydelig utsikt, frisk luft, og ikke en krone. Et must om du er i The Big Apple.

6. Museum of Modern Art

Gratis inngang mellom 16-20 hver fredag.

7. Bronx Zoo

Hver onsdag betaler man den summen man ønsker for å komme inn.

Paris

Kjærlighetens by har gratis romantikk i bøtter og spann.

Mange reiser til Paris for å nyte mat, mote og ikke minst l’amour. Men Kjærlighetens By er ingen billig by å besøke. Heldigvis finnes det også både opplevelser og attraksjoner som ikke koster skjorta.

- I Paris er det mange barer som serverer gratis mat om man kjøper noe å drikke, forklarer Jacobsen.

- Mange av de vakreste stedene og attraksjonene koster det heller ikke noen verdens ting å få med seg. For eksempel har museene i byen gratis inngang første søndag i hver måned.

Dette gjør du gratis i Paris:

1. Notre Dame

Denne berømte og sagnomsuste katedralen koster det ingenting å komme inn i. Og som regel er ikke køen for å komme inn så overveldende lang heller. Men om du ønsker å klatre opp i tårnet (for å se etter den berømte ringeren, kanskje...?), ja da må du ut med noen kroner i adgangsbillett.

2. Hagen i Versailles

De fantastiske og vakre hagene som omgir Versailles palasset koster det ingenting å gå tur i, det er bare selve slottet du vil måtte bla opp noen kroner for å komme inn i.

3. Sacré-Coeur

Etter å ha klatret deg opp alle bakkene til toppen av Montmartre og fått med deg den helt spesielle atmosfæren denne bydelen har å by på - og ikke minst utsikten over hele byen, ja så bør du ta turen innom denne spektakulære kirken - alt uten at det har kostet deg en krone.

4. Eiffel-tårnet

Det koster ingen verdens ting å sjekke ut Eiffel-tårnet fra bakken - så gjør som pariserne selv, dropp timevis i kø og en heftig billettpris for å ta heisen opp i det berømte tårnet. Nyt heller den mektige strukturen fra bakkenivå, mens du koser deg med en iskrem eller piknik på Champs de Mars, plassen i forkant av Eiffel-tårnet.

5. Paris' atmosfære

Paris er en by du alltid vil lengte tilbake til når du først har vært der. Og antakelig skyldes dette verken museer, mat eller mote, men heller den helt unike atmosfæren og skjønnheten du finner i denne fantastiske byen. Fra de moderne bygningen på Right Bank til Middelaldergatene i Marais, Place de la Concorde og utsikten fra luftige Monmartre, det koster ingenting å nyte skjønnheten og atmosfæren som du finner i hele byen.

Stockholm

Storbytur til Söta Bror? Dette gjør du gratis i Stocholm.Vi får aldri nok av vakre Stockholm, og visste du at en tur til vår nærmeste nabo-hovedstad slett ikke trenger det helt store budsjettet? Det finnes nemlig mange fine ting å fordrive tiden med i Stockholm, som ikke koster en krone.

- Skjærgårdshopping er gull, ivrer Garfors.

- Og Fotografiska kan ikke utelates fra denne listen.

- Fantastiske utstillinger og en "suvenirbutikk" du knapt kan gå fra uten å kjøpe med deg noe.

Dette gjør du også gratis i Stockholm:

1. Djurgården

Denne vakre grønne øya, som en gang var jaktmarker for landets kongefamilie, er i dag en vakker park midt i storbyen. Perfekt for en rolig spasertur, joggetur eller piknik. Det er også her man finner mange av byens museer og gallerier.

2. Kunst på T-banen

Stockholms undergrunnsbane er kjent på folkemunne som verdens største kunstgalleri, og du vil faktisk finne fantastisk kunst her.

3. Vaktbyttet på slottet

Det går nesten ikke an å være i Stockholm uten å få med seg vaktbytte på det Kongelige Slott.

Kongens garde får selskap av et militærband, som også marsjerer gjennom byen før de ender opp på slottsplassen.

4. Moderna Museet

Dette kjente museet, hvor du kan se kunst fra 1900-tallet og helt opp til i dag, har gratis inngang på fredager mellom 18-20.

København

Det er deilig å være norsk her - også om man er på spareblus.

Vi nordmenn får ikke nok av sjarmerende og forheksende København, og til tross for at mange legger turen for nettopp å bruke penger, ja så går det faktisk fint an å nyte denne herlige byen helt uten å bruke en krone.

- På Kongens Nytorv kan du gå på skøyter på vinteren, helt gratis, forklarer Ormstad.

- Ett annet alternativ som ikke koster skjorta, er å leie sykler og se København på sykkelsetet. Bonusen er at du får trim på toppen av sightseeing.

Dette gjør du gratis i København:

1. Den Lille Havfruen

Jo da, det er en klisjé, men du kan nesten ikke besøke København uten å se henne. Og det koster deg ingen verdens ting.

2. Christianborg Slott

Nyt unik utsikt over byen - helt kostnadsfritt.

3. Copenhagen Free Walking Tours

Meld deg på en av disse turene, som tar deg med rundt om til det som er av severdigheter i byen.

Berlin

Den hippeste byen akkurat nå trenger ikke være den som koster deg mest. Det er få byer som er så smertelig kule som Berlin for øyeblikket. Den tyske hovedstaden formelig pulserer av kunst, kultur, restauranter, barer og et yrende folkeliv.

Dette gjør du gratis i Berlin:

1. Reichstag

Du kan spasere helt opp på taket av parlamentet i Tyskalnd, og nyte en flott utsikt over byen. Norman Foster designet det unike bygget med glasskuppel, som sier å skal være et symbol på at politikk skal være gjennomsiktig, slik at folket skal kunne se inn.

2. Museum Iland

Hele fem musser ligger tett-i-tett på spissen av den lille øya Spree. Bygningene her ligger på Unescos Verdensarvliste, og det koster ingenting å ta en spasertur rundt dem for å nyte den vakre arkitekturen.

3. Matmarkeder

Berlin er kjent for sine fantastiske matmarkeder, så her burde du benytte anledningen til å hente deg deilige smaksprøver. Prøv markedet Markethall IX, du kommer ikke til å bli skuffet.

4. Holocaust Memorial

Vandre gjennom disse labyrintene av betong-støtter og du vil garantert la deg bevege av det enorme antallet som står reist til minne om Jødeforfølgelsen.

Appene du trenger

Har du lastet ned disse før ferien? Det er mange ting som har forandret seg etter at smart-telefonene kom til. Smarte reise-apper kan gjøre det lettere å både planlegge, booke og finne frem på ferien - og til og med spare deg penger.

- Disse er supre, og et must allerede fra planleggingsfasen av ferien, forklarer Ormstad.

- Det gjør det gøy å gjøre research.

Her er appene du burde laste ned før du reiser:

1. Freecitytour.com

Med denne appen kan du se byen du er i helt gratis.

- Dette konseptet finnes nå i hele verden, forklarer Ormstad.

- Lokale innbyggere tilbyr gratis guiding, man møter opp på et bestemt tidspunkt som står på nettsiden, en lokal guide møter deg der og tar deg med på eventyr.

2. Stay.com

Denne appen kommer du til å ha timesvis med moro med.

- Jeg anbefaler alle å laste ned denne helt fantastiske appen, forklarer Ormstad.

- Her finner du masse bra informasjon om 150 reisemål.

Appen lar deg lage din egen reiseguide på forhånd, inkludert kart, og laste ned så du kan bruke guiden offline når du er på reise.

- Ulike personer har laget ulike anbefalinger, forklarer Ormstad.

- Kjente kokkers guide til byen. Vegetar-restaurant guide. Sushi-guide. Tim Wendelboes favorittcafeer, Shoppingguide, Backpackers-guide, guide for deg som reiser på budsjett, attraksjoner, barer, utesteder, hvor man bør bo, hva man kan gjøre som småbarnsfamilie og mye mye mer.

3. Pocketguide app – audio guided tours

Ta med deg høretelefoner og bruk telefonen som personlig guide - når du vil.

- Du kan laste ned guiden for 5 euro og høre den offline, forklarer Ormstad.

- De har guider til over 150 destinasjoner.


Denne saken ble først publisert på klikk.no.

Les også:

Hva skjer egentlig med kofferten din?

Dette er langt verre enn matforgiftning

Vet du hvilken by som synker 2 milimeter i året?

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
12:20 Elektrifisering gir lavere kostnader for husholdninger12:19 Tolv ulver kan skytes utenfor ulvesonen12:18 Politikvinne truffet av vådeskudd – ble lettere skadd12:09 Tidal varsler søksmål mot Norge11:40 Støre bekrefter: Er klar til å ta over11:39 Fylkesveien i Jølster åpner igjen11:25 Sjokkerende funn på bunnen av isbre på Grønland11:22 Tusenvis av syriske flyktninger må forlate Istanbul11:13 Volda får nytt mediebygg til 200 millioner11:02 Polsk mann siktet for menneskehandel i Sogn og Fjordane10:38 Brite pågrepet av kinesiske myndigheter10:37 Johnson skisserer ny brexitplan for Tusk10:36 Russland og Kina kritiserer amerikansk rakettest10:06 Folketallet faller i nesten annenhver kommune10:05 Indisk romfartøy i bane rundt månen09:44 Kritikk mot Solskjær etter Pogbas straffemiss09:18 Syriske opprørere trekker seg tilbake09:17 Lavere drivstoffsalg i sommer08:56 Tar du danskebåten til Sverige må du blåse i denne08:25 Antall narkotikasaker økte for første gang på fem år08:07 Pompeo: – Veldig uheldig at tankskipet ble frigitt08:06 Krever gjennomgang av pengebruken i bomselskapene07:49 Lys fra oven gir norske kirker miljøvennlig energi og overskudd07:41 Rødt-politiker anmeldt etter bråk på Karl Johan06:50 Ni evakuert etter flere ras i Nordland06:46 Eksperter ser muligheter for avansement for Molde og RBK06:15 NFF inspiserer Ullevaal-gresset etter Rammstein-konserten06:15 Millioner av afghanske barn nektes skolegang06:14 Ny planet oppdaget i Melkeveien06:10 Dette skjer i dag06:09 Sp fortsatt størst og øker i Finnmark og Troms06:00 – De skattegrepene regjeringen gjør, har en veldig skjev geografisk profil05:58 Støre nordover for å hjelpe Ap i trøbbel05:56 Hongkongs regjeringssjef øyner fredelig løsning på uroen05:36 Dette skjedde i natt05:17 Jernbanedirektoratet utreder sovetilbud på tog05:00 Forsvarssjefen sikter mot 2 prosent04:48 Epstein signerte testament to dager før han døde04:14 Mann i 20-årene slo seg ut av arresten03:38 Utsetter kunngjøring av medlemmer av rådet i Sudan03:03 Savnet kvinne i Skien er kommet til rette02:40 – Venstres bekymring for bompengeskissen er reell02:18 USA advarer Hellas mot å bistå iransk tankskip01:58 Brann i enebolig i Tana slukket01:52 Hestenesprisen gitt til kulturjournalist Anders Firing Lunde01:46 Twitter: Kina brukte falske kontoer for å skape uro i Hongkong01:42 Halve befolkningen negativ til kommersielle velferdsaktører00:46 Detonasjon ved politihus i Sverige00:34 Kvinne frikjent for drap på sitt dødfødte barn23:43 Floridas ikoniske palmetrær er under angrep23:35 Fengselsdirektør har fått sparken etter Epsteins dødsfall23:25 Pogba bommet på straffe da Manchester United spilte uavgjort23:12 Nok en remis for Carlsen i USA22:49 Politimann sparket etter at svart mann døde av kvelning22:24 Grønland sier de ikke er til salgs. Men kan Trump få kjøpt øya likevel?21:52 Macron og Putin øyner Ukraina-løsning21:51 Norsk spiss til engelsk fotball21:41 Advarer mot kritisk vannmangel: Her er risikoområdene21:35 Siv Jensen avviser mer forhandling om bompenger21:32 Bodø/Glimt mistet tabelltoppen med uavgjort mot Sarpsborg21:30 Sarri risikerer å miste serieåpningen til Juventus21:26 Twitter: Kina brukte falske kontoer for å skape uro i Hongkong20:52 Saltnes berget poeng for Bodø/Glimt20:41 Slik kan søppeldynge ha tvunget ned passasjerfly20:31 Valg 2019: Debatt om unge velgere, klima og Nord-Norgebanen20:20 Oslo-måling: MDG nær dobbelt så store som ved forrige valg20:06 Håndball: Senstad blir ny landslagstrener for Polen20:06 18 biler har stått fast i svensk P-hus siden juli20:00 Dansk kvinne med topplassering i Ironman tre måneder etter fødsel19:52 Emil Hansson klar for Hannover19:37 – Vedum viser til fulle hva slags holdninger Senterpartiet er laget av19:29 Christian Radich kjørte inn i brygge i Bjørvika18:50 MDG med kjempesmell i ny kommunevalgmåling18:46 Emery før storoppgjør mot Liverpool: – Vi vil aldri møte dem18:16 – Regjeringen misbruker EØS til å presse kommunene18:02 Foodora-syklister går ut i streik17:25 Isbre forsvant – men ikke bare på grunn av menneskeskapte klimaendringer17:15 Fare for jordskred på Vestlandet – gult farevarsel sendt ut16:58 Wikheim får tidligere Start-spiller som ny trener16:39 Bombeeksperter rykket ut til svensk politistasjon16:33 Mann varetektsfengslet etter voldshendelse i Kristiansand16:21 Det er som om Arendalsukas reklamebyrå skulle skrevet det16:05 Krystallklar garanti fra MDG: – Høyresiden er uaktuelt15:48 Sudans Bashir i retten for korrupsjon15:22 Solbakkens stjernespiss ute av spill lenge15:21 Krekars meddømte må likevel sitte i varetekt15:20 Open Arms får legge til kai på Mallorca14:51 Britisk statsråd vil umiddelbart stanse fri flyt av EU-borgere14:36 – Grunnlaget for torsken har kollapset14:24 Rykter om hemmelig USA-kanal til Maduro-regimet14:17 Bombe mot politifolk i Nord-Irland13:59 Brasils president med nytt angrep på Norge13:59 Inflasjonen synker i eurosonen13:53 Ny teori: Mørk materie kan ha blitt til i øyeblikket etter Big Bang13:41 Kutter fastrente på lån med lang binding13:29 Kinesiske fly brukte japanske skip som «blink»13:04 Manshaus godtar psykiatrisk undersøkelse – nekter flere avhør12:55 Fem drept på psykiatrisk sykehus i Romania12:36 Prinsessen på plass på ny skole12:35 Flaggstang falt over en person ved politistasjon
Siste nytt
12:20Helse og livsstilElektrifisering gir lavere kostnader for husholdninger12:19NorgeTolv ulver kan skytes utenfor ulvesonen12:18NorgePolitikvinne truffet av vådeskudd – ble lettere skadd12:09KulturTidal varsler søksmål mot Norge11:40PolitikkStøre bekrefter: Er klar til å ta over11:39NorgeFylkesveien i Jølster åpner igjen11:25VerdenSjokkerende funn på bunnen av isbre på Grønland11:22VerdenTusenvis av syriske flyktninger må forlate Istanbul11:13KulturVolda får nytt mediebygg til 200 millioner11:02NorgePolsk mann siktet for menneskehandel i Sogn og Fjordane10:38VerdenBrite pågrepet av kinesiske myndigheter10:37PolitikkJohnson skisserer ny brexitplan for Tusk10:36VerdenRussland og Kina kritiserer amerikansk rakettest10:06NorgeFolketallet faller i nesten annenhver kommune10:05VerdenIndisk romfartøy i bane rundt månen09:44SportKritikk mot Solskjær etter Pogbas straffemiss09:18VerdenSyriske opprørere trekker seg tilbake09:17MotorLavere drivstoffsalg i sommer08:56MotorTar du danskebåten til Sverige må du blåse i denne08:25NorgeAntall narkotikasaker økte for første gang på fem år08:07PolitikkPompeo: – Veldig uheldig at tankskipet ble frigitt08:06PolitikkKrever gjennomgang av pengebruken i bomselskapene07:49NorgeLys fra oven gir norske kirker miljøvennlig energi og overskudd07:41PolitikkRødt-politiker anmeldt etter bråk på Karl Johan06:50NorgeNi evakuert etter flere ras i Nordland06:46SportEksperter ser muligheter for avansement for Molde og RBK06:15SportNFF inspiserer Ullevaal-gresset etter Rammstein-konserten06:15VerdenMillioner av afghanske barn nektes skolegang06:14VerdenNy planet oppdaget i Melkeveien06:10NorgeDette skjer i dag06:09PolitikkSp fortsatt størst og øker i Finnmark og Troms06:00Penger– De skattegrepene regjeringen gjør, har en veldig skjev geografisk profil05:58PolitikkStøre nordover for å hjelpe Ap i trøbbel05:56VerdenHongkongs regjeringssjef øyner fredelig løsning på uroen05:36NorgeDette skjedde i natt05:17NorgeJernbanedirektoratet utreder sovetilbud på tog05:00NorgeForsvarssjefen sikter mot 2 prosent04:48VerdenEpstein signerte testament to dager før han døde04:14NorgeMann i 20-årene slo seg ut av arresten03:38VerdenUtsetter kunngjøring av medlemmer av rådet i Sudan03:03NorgeSavnet kvinne i Skien er kommet til rette02:40Motor– Venstres bekymring for bompengeskissen er reell02:18VerdenUSA advarer Hellas mot å bistå iransk tankskip01:58NorgeBrann i enebolig i Tana slukket01:52NorgeHestenesprisen gitt til kulturjournalist Anders Firing Lunde01:46VerdenTwitter: Kina brukte falske kontoer for å skape uro i Hongkong01:42NorgeHalve befolkningen negativ til kommersielle velferdsaktører00:46VerdenDetonasjon ved politihus i Sverige00:34VerdenKvinne frikjent for drap på sitt dødfødte barn23:43VerdenFloridas ikoniske palmetrær er under angrep23:35VerdenFengselsdirektør har fått sparken etter Epsteins dødsfall23:25SportPogba bommet på straffe da Manchester United spilte uavgjort23:12SportNok en remis for Carlsen i USA22:49VerdenPolitimann sparket etter at svart mann døde av kvelning22:24StemmerGrønland sier de ikke er til salgs. Men kan Trump få kjøpt øya likevel?21:52PolitikkMacron og Putin øyner Ukraina-løsning21:51SportNorsk spiss til engelsk fotball21:41VerdenAdvarer mot kritisk vannmangel: Her er risikoområdene21:35PolitikkSiv Jensen avviser mer forhandling om bompenger21:32SportBodø/Glimt mistet tabelltoppen med uavgjort mot Sarpsborg21:30SportSarri risikerer å miste serieåpningen til Juventus21:26VerdenTwitter: Kina brukte falske kontoer for å skape uro i Hongkong20:52SportSaltnes berget poeng for Bodø/Glimt20:41VerdenSlik kan søppeldynge ha tvunget ned passasjerfly20:31PolitikkValg 2019: Debatt om unge velgere, klima og Nord-Norgebanen20:20PolitikkOslo-måling: MDG nær dobbelt så store som ved forrige valg20:06SportHåndball: Senstad blir ny landslagstrener for Polen20:06Motor18 biler har stått fast i svensk P-hus siden juli20:00SportDansk kvinne med topplassering i Ironman tre måneder etter fødsel19:52SportEmil Hansson klar for Hannover19:37Penger– Vedum viser til fulle hva slags holdninger Senterpartiet er laget av19:29NorgeChristian Radich kjørte inn i brygge i Bjørvika18:50NorgeMDG med kjempesmell i ny kommunevalgmåling18:46SportEmery før storoppgjør mot Liverpool: – Vi vil aldri møte dem18:16Politikk– Regjeringen misbruker EØS til å presse kommunene18:02PengerFoodora-syklister går ut i streik17:25VerdenIsbre forsvant – men ikke bare på grunn av menneskeskapte klimaendringer17:15NorgeFare for jordskred på Vestlandet – gult farevarsel sendt ut16:58SportWikheim får tidligere Start-spiller som ny trener16:39VerdenBombeeksperter rykket ut til svensk politistasjon16:33NorgeMann varetektsfengslet etter voldshendelse i Kristiansand16:21PolitikkDet er som om Arendalsukas reklamebyrå skulle skrevet det16:05PolitikkKrystallklar garanti fra MDG: – Høyresiden er uaktuelt15:48VerdenSudans Bashir i retten for korrupsjon15:22SportSolbakkens stjernespiss ute av spill lenge15:21NorgeKrekars meddømte må likevel sitte i varetekt15:20VerdenOpen Arms får legge til kai på Mallorca14:51PolitikkBritisk statsråd vil umiddelbart stanse fri flyt av EU-borgere14:36Helse og livsstil– Grunnlaget for torsken har kollapset14:24VerdenRykter om hemmelig USA-kanal til Maduro-regimet14:17VerdenBombe mot politifolk i Nord-Irland13:59VerdenBrasils president med nytt angrep på Norge13:59PengerInflasjonen synker i eurosonen13:53VerdenNy teori: Mørk materie kan ha blitt til i øyeblikket etter Big Bang13:41PengerKutter fastrente på lån med lang binding13:29VerdenKinesiske fly brukte japanske skip som «blink»13:04NorgeManshaus godtar psykiatrisk undersøkelse – nekter flere avhør12:55VerdenFem drept på psykiatrisk sykehus i Romania12:36KulturPrinsessen på plass på ny skole12:35NorgeFlaggstang falt over en person ved politistasjon
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus