Overnatt i retro trailerpark:

Airstream-hoteller blir stadig mer populære

Airstream-hoteller blir stadig mer populære
Airstream-hoteller blir stadig mer populære

Den klassiske, sølvfargede campingvognen Airstream er mer populær enn noensinne. I California-ørkenen i USA kan du overnatte i den retro vognen i unike omgivelser.

Med sitt enkle, men lekre design har den amerikanske campingvognen Airstream inspirert entreprenører over hele verden til å åpne retro trailerparker- og hoteller med den sølvfargede aluminiumsvognen som hovedattraksjon.

Airstream campingvogn kom først på markedet i USA i 1931. I 2014 selger den bedre enn noen sinne. Foto: Terry Bone / Flickr.com.
Airstream campingvogn kom først på markedet i USA i 1931. I 2014 selger den bedre enn noen sinne. Foto: Terry Bone / Flickr.com.

Mer populær enn noen gang

Mange finner den avlange formen på kjøretøyet tiltrekkende, og den gir fantastiske muligheter til spennende innredninger. Enkelte av modellene har panoramavindu i begge ender, og gjør vognen ypperlig for å nyte naturen og landskapet utenfor.

Les også: Aldri har så mange nordmenn unnet seg bobil-luksus

Airstream campingvogn kom på markedet i USA i 1931. Nå selger den sølvfargede aluminiumsvognen bedre enn noen sinne, med en 50 prosent økning i salget fra 2013 til 2014, ifølge BBC. Den regnes for å være et designikon og en klassiker. Likevel er det først i 2014 at Airstream har fått egen forhandler i Norge, Australia, Sør-Korea, Kina og Thailand.

Overnatt i en Airstream

Dersom du ikke ønsker å investere en selv, finnes det mange steder du kan reise til for å overnatte i en Airstream. Nye trailerparker- og hoteller dukker opp overalt.

Av de som tilbyr opphold i en Airstream, er Kate’s Lazy Desert i Calfifornia, USA, The Airstream Rooftop Trailerpark i Cape Town, og den eneste retro trailer-parken i Europa, Belrepayre nær Pyreneene i Frankrike. Kate's Lazy Desert er et slags Airstream-hotell i California-ørkenen i USA. Her kan du finne roen, og nyte en fantastisk stjernehimmel etter mørkets frembrudd. Airstream-hotellet består av seks Airstream Campingvogner i ørkenen i California. Eieren, Kate Pierson, tror de vintage transportmidlene vekker en nostalgisk trygghetsfølelse for mange, ifølge BBC.

– Det er ingenting som er som å være i denne funky sølvbeholderen midt uti ødemarken. Det er et sted der du kan finne tilbake til enkle gleder som å spille brettspill, se opp på stjernehimmelen eller nyte en god samtale, sier Pierson til BBC.

Les også:

Camping og luksus ble til glamping i Sverige

Slik blir du kulest på campingplassen i sommer

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus