Kjos vurderer USA-ruter fra Trondheim og Stavanger

Norwegian-sjef Bjørn Kjos vurderer nye interkontinentale direkteruter fra Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Norwegian-sjef Bjørn Kjos vurderer nye interkontinentale direkteruter fra Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Norwegian-sjef Bjørn Kjos tror han vil åpne nye interkontinentale direkteruter fra de største byene i Norge om tre– fire år.

Den nye flytypen Boeing 737 MAX åpner ifølge Aftenposten for helt nye ruter for lavprisselskapet.

– Dette blir en helt ny verden. Med de nye flyene kan vi satse på litt tynnere ruter med en flytype som likevel vil kunne gi lønnsom drift, sier Kjos til avisa.

Han vil ikke si så mye om hvilke destinasjoner det vil bli snakk om å fly til med Boeing-nyskapningen, men røper at det er ruter vestover til USA han først og fremst har i tankene.

Kjos ser for seg at det vil bli snakk om nye interkontinentale direkteruter fra Oslo, Trondheim, Bergen og Stavanger. I dag går kun én slik rute utenom Gardermoen, det er ruten Bergen– New York.

– Vi vet at folk helst vil ha direkteruter, og de som bor utenfor Oslo, vil helst slippe å reise om Gardermoen for å komme seg langt med fly, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus