Gigantfly ble demontert og satt sammen igjen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Akkurat som hus har behov for vedlikehold og restaurering, har fly det samme. Verdens største passasjerfly har nettopp gjennomgått en 55 dager lang vedlikeholdskontroll for å kunne fly 20 millioner kilometer til.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det første A380-flyet flyselskapet Emirates fikk levert i juni 2008, har gjennomgått den største vedlikeholdskontrollen er fly kan gjennomgå: En såkalt 3C-check. Det er den første av selskapets 55 A380-fly som gjennomgikk en 3C-check.

Se video av prosessen øverst i saken

I kontrollen ble flyet strippet for alt interiør før det hver del ble inspisert og restaurert. Til slutt ble alle delene satt sammen igjen. Hele prosessen tok 55 dager.

Les også: Slik bygges verdens største passasjerfly

– Hele kontrollen var nøye planlagt uten rom for forsinkelser. Å sette et fly på bakken for så lang tid er veldig kostbart, noe som betyr at teamet ikke bare må jobbe ekstremt effektivt, men også levere høy standard, sier Colin Disspain, nestleder i Base Engineering hos Emirates i en pressemelding.

Før flyet ble satt ut i vanlig trafikk igjen, måtte det gjennom en krevende testflygning.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Gigantfly landet etter verdens lengste flyrute

I de seks årene flyet var i luften før det ble kalt inn til kontroll, hadde det tilbakelagt hele 20 millioner kilometer. Det tilsvarer nesten 27 flygninger tur-retur til månen. Flyet har utført 3000 take-off og landinger og har fraktet over 1,2 millioner passasjerer.

– Flyet blir fullstendig gjennomgått ved en slik 3C-Check og blir returnert i perfekt stand, slik det var da det forlot fabrikken som nytt. Det er som å ha et helt nytt A380-fly igjen, sier Colin Disspain.

Les også: Er dette fremtidens fly?