Meny

Er du klar for verdens skumleste ferie?

MEXICO: I Mexico kan du besøke øye "Island of dolls" hvor historien skal ha det til at en eneboer brukte dukker for å glede ånden til en ung jente han hadde funnet druknet i elven like ved huset sitt. © FOTO: Skyscanner.

Lyst på en ferie som gir deg gåsehud?

Hjemsøkte hoteller

Er Shining favoritt-filmen? Ikke så skvetten av deg? Da bør du kanskje sjekke inn på et av disse hotellene - som ifølge USA Today er noen av mest hjemsøkte i verden:

1. Place d'Armes Hotel, New Orleans

Tidlig på 1800-tallet stod det en skole på stedet som hotellet ligger på i dag. Denne brant en natt ned til grunnen, og den dag i dag skal man høre barnestemmer, latter og lyden av møbler som flyttes rundt inne på hotellet.

2. Malmaison Oxford Castle, Oxfordshire

Mary Blandy var bare 31 år da hun ble hengt på slottet for å ha forgiftet sin egen far med arsenikk, men mange påstår at den unge kvinnen den dag i dag kan sees vandrende rundt på det som nå er et lekkert boutique-hotell.

3. The Langham Hotel, London

BBC har laget et program om paranormal aktivitet på dette gamle hotellet, som først ble bygget i 1865. Det er rom 333 som påstås av være det aller mest hjemsøkte, da det var her mange påstår at en kjent lege først myrdet sin kone før han tok sitt eget liv da paret var på bryllupsreise ved århundreskiftet.

4. Asia Hotel Bangkok

For noen år tilbake rapporterte en gjest at da han hadde returnert til rommet sitt for å hente noen papirer, hadde han hørt sin kone - eller det han trodde var sin kone - gråte inne på baderommet. Da han åpnet døren, fant han rommet tomt. Andre gjester ved hotellet har fortalt om spøkelseslignende figurer som sitter i sofaen og ser på dem når de sover. Det er nå blitt tradisjon å banke tre ganger på en dør på hotellet før man går inn - slik at levende ikke skal komme overraskende på de døde.

5. The Shelbourne Hotel, Dublin

Mary Masters er navnet på en liten jente som skal gå igjen på dette kjente hotellet i Dublin. Et britisk medium fikk for noen år siden kontakt med jenta, som forklarte at hun var mørkeredd og bare ville ha trøst. Skuespillerinnen Lily Collins snakket nylig om å ha møtt gjenferdet da hun var gjest på det amerikanske talkshowet til Jimmy Fallon.

De aller fleste av oss synes det er grøsselig spennende med litt mystikk og skremmende opplevelser - spøkelseshus på tivoli, grøsserfilmer på TV og en god mord-og-mysteriebok på sengekanten.

Men hva med å ta mysterie-opplevelsen enda litt lengre og reise på ferie til et helt unikt sted som får virkelig hårene til å reise seg på ryggen?

I så fall bør du sjekke ut disse forlatte og grøssende ekle byene og bygningene som reisenettstedet Skyscanner omtaler som verdens skumleste spøkelsesbyer.

- Få ting er så hårreisende ekkelt som å tråkke rundt i en forfallen og forlatt spøkelseby, forklarer Mary Porter hos Skyscanner til Kvinneguiden.

- Og selv om disse ikke er verken kjente eller tradisjonelle ferie- og opplevelsesdestinasjoner, så kan et besøk være både spennende og lærerikt.

For noen av dem, riktignok. Tsjernobyl bør for eksempel bare betraktes på god avstand..

Ønsker unike opplevelser

Det er ingen tvil om at det ligger i tiden å gjøre noe mer spennende og spesielt ut av ferien enn å "bare" ligge på stranden og spise is.

- Kanskje er man litt lei av å gjøre det alle andre gjør, eller kanskje man bare vil ha en ferie det er litt kulere å skryte av på jobben når man kommer hjem, forklarer markeds- og administrasjonssjef hos Ticket feriereiser, Ellen Wolff Andresen, til Kvinneguiden.

- Uansett merker vi at stadig flere er på jakt etter opplevelser i ferien, de vil gjerne gjøre litt mer enn å bare sole seg og slappe av.

Reiseekspert og Norges fremste eventyrer, Gunnar Garfors - som i 2012 besøkte fem land på fem kontinenter på bare én dag - holder også en knapp på at destinasjoner som er mer unike og spesielle kommer til å prege reisetrendene fremover.

- Jeg tror mange er klare for å oppdage noe nytt, man vil spise og drikke og oppleve noe litt annerledes enn det alle andre i nabolaget nettopp har gjort før deg.

Les også: Dette er en ekte spøkelsesøy

Porter tror det finnes mange liknende steder rundt om i verden, steder som enten i all hast eller sakte men sikkert ble fraflyttet og forlatt, overlatt til seg selv og tidens tann.

- Disse, som en gang var travle og viktige bygninger og byer ligger i dag som fastfrosset i tid, og mange forteller ordløst historier om sin vanskelig og til tider grusomme fortid.

Der noen av disse stedene har en voldelig og fæl historie, ble andre igjen forlatt av andre årsaker.

- Felles for disse er at å besøke dem, er som å tråkke seg bakover i historien.

Her er noen av verdens mest gufne spøkelsesbyer:

1. Hashima Island, Japan

Øya, som også er kjent som Battleship Island, er en forlatt og falleferdig betongjungel som en gang var hjem til et viktig og travelt gruvesamfunn. Stedet har stått ubebodd siden 1974, da innbyggerne ble tvunget til å flytte etter at sanitær- og andre forhold gjorde at øya ble ubeboelig. På et tidspunkt bodde det hele 5000 mennesker på den lille øya, noe som gjorde stedet til det mest tettbebodde i verden.

- Da bensin og olje erstattet kull som Japans fremste kilde til drivstoff ble øya forlatt, forklarer nettstedet.

- Nå er det bare skyggene og de falleferdige bygningene som står igjen.

Saken fortsetter under bildetFORLATT: Hashima Island var en gang et travels gruvesamfunn. I dag er det bare skyggene som er igjen på øya. © FOTO: Skyscanner FORLATT: Hashima Island var en gang et travels gruvesamfunn. I dag er det bare skyggene som er igjen på øya. © FOTO: Skyscanner

Hjemsøkte hoteller

Er Shining favoritt-filmen? Ikke så skvetten av deg? Da bør du kanskje sjekke inn på et av disse hotellene - som ifølge USA Today er noen av mest hjemsøkte i verden:

1. Place d'Armes Hotel, New Orleans

Tidlig på 1800-tallet stod det en skole på stedet som hotellet ligger på i dag. Denne brant en natt ned til grunnen, og den dag i dag skal man høre barnestemmer, latter og lyden av møbler som flyttes rundt inne på hotellet.

2. Malmaison Oxford Castle, Oxfordshire

Mary Blandy var bare 31 år da hun ble hengt på slottet for å ha forgiftet sin egen far med arsenikk, men mange påstår at den unge kvinnen den dag i dag kan sees vandrende rundt på det som nå er et lekkert boutique-hotell.

3. The Langham Hotel, London

BBC har laget et program om paranormal aktivitet på dette gamle hotellet, som først ble bygget i 1865. Det er rom 333 som påstås av være det aller mest hjemsøkte, da det var her mange påstår at en kjent lege først myrdet sin kone før han tok sitt eget liv da paret var på bryllupsreise ved århundreskiftet.

4. Asia Hotel Bangkok

For noen år tilbake rapporterte en gjest at da han hadde returnert til rommet sitt for å hente noen papirer, hadde han hørt sin kone - eller det han trodde var sin kone - gråte inne på baderommet. Da han åpnet døren, fant han rommet tomt. Andre gjester ved hotellet har fortalt om spøkelseslignende figurer som sitter i sofaen og ser på dem når de sover. Det er nå blitt tradisjon å banke tre ganger på en dør på hotellet før man går inn - slik at levende ikke skal komme overraskende på de døde.

5. The Shelbourne Hotel, Dublin

Mary Masters er navnet på en liten jente som skal gå igjen på dette kjente hotellet i Dublin. Et britisk medium fikk for noen år siden kontakt med jenta, som forklarte at hun var mørkeredd og bare ville ha trøst. Skuespillerinnen Lily Collins snakket nylig om å ha møtt gjenferdet da hun var gjest på det amerikanske talkshowet til Jimmy Fallon.

2. Island of the Dolls, Mexico

L'Isla de las Muñecas - dukkeøya - var hjemmet til eneboeren Julian Santana Barrera, som bodde svært isolert og alene midt i Xochimilco-kanalen.

Legenden vil ha det til at Barrera en gang fant en jente druknet i kanalen, og etter det begynte å henge opp dukker for å glede og more den døde jentas ånder og gjenferd.

Øya ble en populær turistdestinasjon, og mange besøkende hadde med seg dukker for å bidra til Barreras egen samling. Men i 2001 ble Barrera selv funnet druknet i kanalen - ifølge legenden på nettopp samme sted som han en gang hadde funnet den unge jenta.

3. Pripyat, Ukraina

Den ukrainske byen Pripyat var helt frem til i 1986 en travel by med hele 50 000 innbyggere. Så skjedde den verste atomkatastrofen i landets historie i ved atomkraftverket i Tsjernobyl, og byen ble fullstendig forlatt.

- For mange er den forlatte byen den dag i dag et symbol på mistilliten menneskene i området og hele landet hadde til regjering og politikere etter katastrofen i Tsjernobyl, forklarer nettstedet.

- Byen er rett og slett frosset i tid, klokkene stoppet den skjebnefulle dagen i 1986.

På grunn av stråling er byen fullstendig ubeboelig og vil fortsette å være det i mange tusen år fremover.

- Her er det naturen som bestemmer i dag, forklarer nettstedet Distractify om den forlatte byen.

- Hele byen ser ut som en scene fra en apokalyptisk katastrofefilm.

Les også: Naturen tok byen tilbake

4. Oradour-sur-Glane, Frankrike

Byen Oradour-sur-Glane har ligget urørt helt siden nazistene drepte nesten alle byens innbyggere i en massakre i 1944.

Hele 642 mennesker døde i de grusomme angrepene, hvor av de fleste av disse var kvinner og barn.

- Byen har ligget urørt hele siden general Charles de Gaulle deklarerte at byen skulle forbli et minnesmerke til minne om de som mistet livet i 2. Verdenskrig, forklarer Skyscanner.

- I dag er byen et populært sted å besøke for turister, som synes det er en sterk opplevelse å vandre rundt i de forlatte og folketomme gatene med rustne biler og falleferdige steinhus.

Ifølge nettstedet nekter lokalbefolkningen i området å nærme seg byen på kvelds- og nattestid, da det i alle år har eksistert historier om spøkelser og merkelige figurer som vandrer rundt i gatene etter mørkets frembrudd.

5. Humberstone, Chile

Tusenvis av mennesker bodde og arbeidet i denne tørre ørkenen nord i Chile, hvor man utvant salpetersyre fra det som var verdens største naturlige forekomst. Når driften etter 60 år ble lagt ned, ble bygningene i flere år brukt som konsentrasjonsleir under regimet til diktatoren Pinochet.

I dag bor det fortsatt i underkant av 250 mennesker på anlegget, men de fleste av bygningene er falleferdige og fraflyttet.

Saken fortsetter under bildetHUMBERSTONE: Fra gruvedrift til konsentrasjonsleir i Chile. © FOTO: Skyscanner HUMBERSTONE: Fra gruvedrift til konsentrasjonsleir i Chile. © FOTO: Skyscanner

Saken fortsetter under bildetFORLATT: Byen Oradour-sur-Glane har ligget forlatt siden 1944. © FOTO: Skyscanner FORLATT: Byen Oradour-sur-Glane har ligget forlatt siden 1944. © FOTO: Skyscanner


Saken fortsetter under bildetPRIPYAT: Denne byen ble fullstendig forlatt etter Tsjernobyl-ulykken i 1986. © FOTO: Barry Mangham PRIPYAT: Denne byen ble fullstendig forlatt etter Tsjernobyl-ulykken i 1986. © FOTO: Barry Mangham

6. Port Arthur, Tasmania

Dette stedet regnes som ett av de mest hjemsøkte i hele Australia. Port Arthur var i sin tid landets største fange- og dødsstraffkoloni, og i tillegg til sin kriminelle fortid, var stedet også åsted for den grusomme Port Arthur-massakren i 1996, hvor 35 mennesker ble skutt og drept og mange fler såret.

Besøkende til den gamle fangekolonien påstår de har hørt merkelige stemmer og lyden av kirkeklokker, til tross for at kirken på stedet ikke har vært i bruk på årevis.

7. Bodie, California, USA

Ifølge Skyscanner er Bodie, som ligger i Sierra Nevada fjellene i California, en av de aller mest kjente spøkelsesbyene i Nord-Amerika. I dag er det bare noen få av bygningene i denne gullgruve-byen som fortsatt står intakt, men de som gjør det, er vel verdt et besøk.

- Men ikke bli fristet til å stjele med deg en souvernir fra byen når du besøker, advarer nettstedet.

- Legenden vil ha det til at et spøkelse beskytter byen for tyverier.

Saken fortsetter under bildetGULLGRUVER: Byen Bodie i California var en gang en travel gullgraverby. I dag ligger den forlatt og som et minne livet den gangen. © FOTO: Skyscanner GULLGRUVER: Byen Bodie i California var en gang en travel gullgraverby. I dag ligger den forlatt og som et minne livet den gangen. © FOTO: Skyscanner

Saken fortsetter under bildetTASMANIA: Dødsstraff-koloni og steder for en grusom skyte-massakre, om du liker grøssende steder, da bør du besøke Port Arthur på Tasmania. © FOTO: Skyscanner TASMANIA: Dødsstraff-koloni og steder for en grusom skyte-massakre, om du liker grøssende steder, da bør du besøke Port Arthur på Tasmania. © FOTO: Skyscanner

8. Six Flags Jazzland - New Orleans, USA

Fornøyelsesparken Six Flags Jazzland ble såpass ødelagt da den katastrofale orkanen Katrina slo til for noen år siden at den har ligget forlatt siden.

- Flere av karusellene står intakt, forklarer nettstedet.

- Som et slags symbol på byens styrke og utholdenhet.

9. Chateau Miranda, Belgia

Det kjente slottet i Belgia er en favoritt blant spøkelsjegere og vel verdt et besøk. Slottet ble i sin tid bygget av franske aristokrater som rømte landet under revolusjonen, men under begge verdenskriger ble det grandiose bygget brukt som barnehjem. Slottet ble fraflyttet i 1980 og familien som fortsatt har slottet i sitt eie nekter myndighetene å gjøre noe for å bevare og restaurere bygget.

Saken fortsetter under bildetNEW ORLEANS: Orkanen Katrina ødela fornøyelsesparken, som i dag ligger forlatt. © FOTO: Distractify.com NEW ORLEANS: Orkanen Katrina ødela fornøyelsesparken, som i dag ligger forlatt. © FOTO: Distractify.com


Saken fortsetter under bildet SPØKELSESSLOTT: Dette slottet i Belgia er populært blant spøkelsesjegre - og det er lett så skjønne hvorfor. © FOTO: Imgur.com SPØKELSESSLOTT: Dette slottet i Belgia er populært blant spøkelsesjegre - og det er lett så skjønne hvorfor. © FOTO: Imgur.com

Reis hit før det synker!

10. Willard Asylum, New York State, USA

Ifølge nettstedet Distractify ble Willard - asylet for kronisk gale - åpnet i 1869 og stengte først dørene for godt i 1995. I årene mellom har hele 50 000 pasienter vært innom asylet, som på det meste huset 4000 mennesker. Ifølge nettstedet ble de fleste pasienter de siste årene integrert tilbake i samfunnet da de forlot asylet, men i de tidligere dager var det ingen som dro levende derfra.

Saken fortsetter under bildetSINNSYKEHUS: På Willard asylet i New York har hele 50 000 vært pasienter gjennom årenes løp. © FOTO: adwheelerphotography.com SINNSYKEHUS: På Willard asylet i New York har hele 50 000 vært pasienter gjennom årenes løp. © FOTO: adwheelerphotography.com


Saken fortsetter under bildetSPØKELSESBY: Pripyat ligger frosset i tiden og kommer til å fortsette å gjøre nettopp det i mange tusen år. © FOTO: Barry Mangham.SPØKELSESBY: Pripyat ligger frosset i tiden og kommer til å fortsette å gjøre nettopp det i mange tusen år. © FOTO: Barry Mangham.

Les også:

Her er flyvertinnenes hemmelige skjønnhetstriks

Route 66 - en opplevelse for livet

Shopping i New York: Dette må du få med deg

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
13:36 Mistanke om at to personer er tatt av snøskred13:31 Klimautslippene steg til nytt rekordnivå13:30 Cyberangrep kan ha kostet Hydro 350 millioner13:13 UEFA til disiplinær sak etter Englands EM-kval13:09 Viking Sky-passasjerer får pengene tilbake12:56 To barn skadd i bussulykke i Oslo12:48 UP advarer mot livsfarlig trend bak rattet12:47 Tyrkiaturen rammes av økt norsk flyskatt12:38 18-åring tiltalt for drap på jente (13)12:31 Ingen pågrepet etter overfallsvoldtekt mot kvinne med barnevogn12:31 Elleve rumenere dømt til fengsel for grove tyverier12:05 SV-rapport: Ulikheten øker, de rikeste drar fra11:52 Promillekjører skulle ha påfyll, stanset av politiet11:51 Riksrevisjonen er kritisk til oljevernberedskapen i nord11:32 Tillater bruk av elsykler i Oslomarka11:31 Nye internettregler fikk flertall i EU-parlamentet11:16 1,85 millioner berørt av syklonen i Mosambik11:09 Glenn Solberg ny landslagstrener for Sverige11:07 Lavprisselskap kan gå konkurs10:44 Viking Sky-los reagerer på spekulasjoner10:42 – Solskjær kan få jobben denne uken10:41 Moxnes: – Regjeringen tillater eskalering med Russland10:23 Dramaten avlyser forestilling etter anklager09:45 VGs gransking lar vente på seg09:42 Uber kjøper konkurrent i Midtøsten09:40 Flere offentlige bygninger evakuert i Tyskland08:52 Vil rydde opp i mytene om plast i havet08:33 10.300 utlendinger ble norske statsborgere i fjor08:32 McGregor sier han legger opp08:31 Danmark vil likestille psykisk og fysisk vold08:30 Ronaldo: – Jeg er tilbake om to uker08:29 – Skiforbundet har full støtte for sin modell08:19 – Vi har ingen oversikt over usikret gjeld07:39 Sjåfør omkom i frontkollisjon på Sunnmøre07:38 Vil reise et minnesmerke for samene som sultestreiket foran Stortinget07:22 DSB setter døren på gløtt for fyrverkeriforbud07:18 Saudi-Arabia fordømmer USAs anerkjennelse av Golanhøydene06:47 Valgobservatører kritiserer Thailand-valget06:43 Ingen skadd i boligbrann i Haugesund06:30 Kamp til døra om å bli SV-nestleder05:55 Nye luft- og rakettangrep mot Gaza og det sørlige Israel05:53 Flere veier stengt etter uvær05:50 Dette skjer i dag05:35 Nye omfattende strømbrudd i Venezuela05:33 Det offentlige betaler for redningsaksjon rundt cruiseskipet05:30 Dette skjedde i natt04:50 Australia vil fengsle journalister for brudd på publiseringsforbud04:27 Ny AFP-ordning kan ramme unge arbeidstakere04:15 Pentagon setter av en milliard dollar til grensemur04:06 Bolsonaro vil feire Brasils militærdiktatur03:22 Hovedredningssentralene advarer mot svekket redningskapasitet02:52 Fortsatt dragkamp om Muellers rapport02:30 Tidenes laveste seertall for Skavlan01:58 Frp-politiker anmeldt for underslag – sier opp stortingsjobb01:55 Mexico krever unnskyldning for overgrep i kolonitiden01:44 Brann ved resirkuleringsanlegg i Kristiansund slukket01:27 Franske muslimer til sak mot Facebook og Google for terrorvideo01:11 Underhuset tar mer kontroll over brexitprosessen01:01 Borgerlig samarbeid for Ap i hver tredje kommune00:15 Rekordmange medlemmer i SV23:49 Erdogan: Hagia Sofia kan bli moské23:16 Valutakurser 25.03 (22.03)22:47 Brasils ekspresident Temer blir løslatt22:43 Frp-politiker anmeldt for underslag – sier opp stortingsjobb22:38 Barkley-dobbel da England snudde mot Montenegro22:23 Røymark avgjorde for VIF21:48 Vegvesenet avslørte lastebilsjåfører med to jobber og sjåførkort21:45 Xi og Macron holdt toppmøte i Paris21:37 Nytt omfattende strømbrudd i Venezuela21:30 Måren gikk i fella – kort tid etter kom ulven21:06 Norsk politi bidro i aksjon som felte polsk narkoliga21:00 Hammer gir seg som landslagstrener20:59 Forventer at Viking Sky er tilbake i drift tidlig april20:42 Apple lanserer kredittkort og Netflix-konkurrent20:07 Torkil Vederhus blir ny partisekretær for MDG20:05 Utskjelte Lindelöf ble pappa19:37 Tidligere Stormy Daniels-advokat siktet for utpressingsforsøk mot Nike19:31 NRK: Solberg blir svensk landslagssjef19:22 – Senterpartiets distrikspolitikk kan da ikke stoppe på kaikanten19:20 Trump hardt ut mot dem som sørget for Mueller-rapporten18:48 Ankerkjettingen på Viking Sky måtte kappes18:44 Neymars far og agent lo av Real Madrid-ryktene17:57 Regjeringen lanserer ny handlingsplan mot voldtekt17:47 Brudd i forhandlingene om CO2-fond17:21 Tre personer involvert i trafikkulykke i Troms17:15 Tror Norge vil ha dem i leire16:52 Hamas: – Enige med Israel om våpenhvile16:50 Theresa Mays brexitavtale mangler fortsatt støtte16:28 Fikk ikke kjøre videre slik – fører anmeldt for flere forhold16:26 Trump har anerkjent Golanhøydene som en del av Israel16:15 Viking Sky-rederiet beklager15:35 Advokat: Frode Berg-rettssaken starter 2. april15:09 Nike fikk bot på 120 millioner fra EU15:08 Beklager etter feilaktig å ha erklært kvinne død15:07 – Forstår Viking Sky-rederen nå hvorfor vi betaler skatt?14:59 Telenor ga Berit Svendsen sluttpakke på 6,8 millioner14:55 Flere nordmenn bytter bort hyttepåsken14:34 Flykaprer saksøker Norge for å få opphold14:22 Sovende soldat i telt ble overkjørt av stridsvogn14:16 Ny bunnotering for «Skavlan»
Siste nytt
13:36NorgeMistanke om at to personer er tatt av snøskred13:31VerdenKlimautslippene steg til nytt rekordnivå13:30PengerCyberangrep kan ha kostet Hydro 350 millioner13:13SportUEFA til disiplinær sak etter Englands EM-kval13:09ReiseViking Sky-passasjerer får pengene tilbake12:56NorgeTo barn skadd i bussulykke i Oslo12:48MotorUP advarer mot livsfarlig trend bak rattet12:47ReiseTyrkiaturen rammes av økt norsk flyskatt12:38Norge18-åring tiltalt for drap på jente (13)12:31NorgeIngen pågrepet etter overfallsvoldtekt mot kvinne med barnevogn12:31NorgeElleve rumenere dømt til fengsel for grove tyverier12:05PolitikkSV-rapport: Ulikheten øker, de rikeste drar fra11:52NorgePromillekjører skulle ha påfyll, stanset av politiet11:51PengerRiksrevisjonen er kritisk til oljevernberedskapen i nord11:32NorgeTillater bruk av elsykler i Oslomarka11:31KulturNye internettregler fikk flertall i EU-parlamentet11:16Verden1,85 millioner berørt av syklonen i Mosambik11:09SportGlenn Solberg ny landslagstrener for Sverige11:07ReiseLavprisselskap kan gå konkurs10:44NorgeViking Sky-los reagerer på spekulasjoner10:42Sport– Solskjær kan få jobben denne uken10:41PolitikkMoxnes: – Regjeringen tillater eskalering med Russland10:23KulturDramaten avlyser forestilling etter anklager09:45KulturVGs gransking lar vente på seg09:42PengerUber kjøper konkurrent i Midtøsten09:40VerdenFlere offentlige bygninger evakuert i Tyskland08:52VerdenVil rydde opp i mytene om plast i havet08:33Norge10.300 utlendinger ble norske statsborgere i fjor08:32SportMcGregor sier han legger opp08:31VerdenDanmark vil likestille psykisk og fysisk vold08:30SportRonaldo: – Jeg er tilbake om to uker08:29Sport– Skiforbundet har full støtte for sin modell08:19Penger– Vi har ingen oversikt over usikret gjeld07:39NorgeSjåfør omkom i frontkollisjon på Sunnmøre07:38KulturVil reise et minnesmerke for samene som sultestreiket foran Stortinget07:22NorgeDSB setter døren på gløtt for fyrverkeriforbud07:18VerdenSaudi-Arabia fordømmer USAs anerkjennelse av Golanhøydene06:47PolitikkValgobservatører kritiserer Thailand-valget06:43NorgeIngen skadd i boligbrann i Haugesund06:30PolitikkKamp til døra om å bli SV-nestleder05:55VerdenNye luft- og rakettangrep mot Gaza og det sørlige Israel05:53NorgeFlere veier stengt etter uvær05:50NorgeDette skjer i dag05:35VerdenNye omfattende strømbrudd i Venezuela05:33NorgeDet offentlige betaler for redningsaksjon rundt cruiseskipet05:30NorgeDette skjedde i natt04:50VerdenAustralia vil fengsle journalister for brudd på publiseringsforbud04:27PengerNy AFP-ordning kan ramme unge arbeidstakere04:15VerdenPentagon setter av en milliard dollar til grensemur04:06VerdenBolsonaro vil feire Brasils militærdiktatur03:22NorgeHovedredningssentralene advarer mot svekket redningskapasitet02:52PolitikkFortsatt dragkamp om Muellers rapport02:30NorgeTidenes laveste seertall for Skavlan01:58NorgeFrp-politiker anmeldt for underslag – sier opp stortingsjobb01:55VerdenMexico krever unnskyldning for overgrep i kolonitiden01:44NorgeBrann ved resirkuleringsanlegg i Kristiansund slukket01:27KulturFranske muslimer til sak mot Facebook og Google for terrorvideo01:11PolitikkUnderhuset tar mer kontroll over brexitprosessen01:01PolitikkBorgerlig samarbeid for Ap i hver tredje kommune00:15PolitikkRekordmange medlemmer i SV23:49VerdenErdogan: Hagia Sofia kan bli moské23:16NorgeValutakurser 25.03 (22.03)22:47VerdenBrasils ekspresident Temer blir løslatt22:43PolitikkFrp-politiker anmeldt for underslag – sier opp stortingsjobb22:38SportBarkley-dobbel da England snudde mot Montenegro22:23SportRøymark avgjorde for VIF21:48NorgeVegvesenet avslørte lastebilsjåfører med to jobber og sjåførkort21:45PolitikkXi og Macron holdt toppmøte i Paris21:37VerdenNytt omfattende strømbrudd i Venezuela21:30NorgeMåren gikk i fella – kort tid etter kom ulven21:06NorgeNorsk politi bidro i aksjon som felte polsk narkoliga21:00SportHammer gir seg som landslagstrener20:59NorgeForventer at Viking Sky er tilbake i drift tidlig april20:42VerdenApple lanserer kredittkort og Netflix-konkurrent20:07PolitikkTorkil Vederhus blir ny partisekretær for MDG20:05SportUtskjelte Lindelöf ble pappa19:37VerdenTidligere Stormy Daniels-advokat siktet for utpressingsforsøk mot Nike19:31SportNRK: Solberg blir svensk landslagssjef19:22Politikk– Senterpartiets distrikspolitikk kan da ikke stoppe på kaikanten19:20PolitikkTrump hardt ut mot dem som sørget for Mueller-rapporten18:48NorgeAnkerkjettingen på Viking Sky måtte kappes18:44SportNeymars far og agent lo av Real Madrid-ryktene17:57NorgeRegjeringen lanserer ny handlingsplan mot voldtekt17:47PolitikkBrudd i forhandlingene om CO2-fond17:21NorgeTre personer involvert i trafikkulykke i Troms17:15NorgeTror Norge vil ha dem i leire16:52VerdenHamas: – Enige med Israel om våpenhvile16:50NorgeTheresa Mays brexitavtale mangler fortsatt støtte16:28MotorFikk ikke kjøre videre slik – fører anmeldt for flere forhold16:26VerdenTrump har anerkjent Golanhøydene som en del av Israel16:15NorgeViking Sky-rederiet beklager15:35VerdenAdvokat: Frode Berg-rettssaken starter 2. april15:09PengerNike fikk bot på 120 millioner fra EU15:08Helse og livsstilBeklager etter feilaktig å ha erklært kvinne død15:07Penger– Forstår Viking Sky-rederen nå hvorfor vi betaler skatt?14:59PengerTelenor ga Berit Svendsen sluttpakke på 6,8 millioner14:55ReiseFlere nordmenn bytter bort hyttepåsken14:34NorgeFlykaprer saksøker Norge for å få opphold14:22VerdenSovende soldat i telt ble overkjørt av stridsvogn14:16KulturNy bunnotering for «Skavlan»
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus