Serverer verdens beste flymat

GOURMET: Emirates serverer gourmetmiddag i luften verdig ethvert femstjerners hotell, ifølge luksusmatmagasinet Saveur. Foto: Emirates
GOURMET: Emirates serverer gourmetmiddag i luften verdig ethvert femstjerners hotell, ifølge luksusmatmagasinet Saveur. Foto: Emirates
Artikkelen fortsetter under annonsen

Matmagasinet Saveur har kåret flyselskapene med verdens beste flymat. Singapore Airlines og Emirates vinner kåringen i hver sin kategori.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Singapore Airlines vinner kåringen i det kulinariske magasinet Saveur for beste flymat på Economy Class.

Her får du servert middagen din på ordentlig servise, med et varmt håndkle og en smakfull, kvalitetsmeny som varierer med reisemål. Selskapet får også skryt for sin store, varierte vin- og drinkmeny som selvfølgelig inkluderer ekte Singapore Sling.

Tidligere i høst ble Singapore Airlines kåret til det beste flyselskapet i Asia under World Travel Awards.

Les også: Her er Asias reiselivsvinnere

Turkish Airlines, Korean Air og Virgin Atlantic blir også trukket frem som enestående på flymat på Economy Class av Saveur.

Ekspertpanelet som har reist verden rundt for å spise flymat bestod av 36 redaktører, fotografer, reiseskribenter og kokker.

Luksus i lufta

For andre år på rad, går seieren for beste flymat på First og Business Class til Emirates. Der får reisende på første klasse servert et syv-retters måltid og årgangsvin. Flyselskapet har fått prisvinnende kokker til å lage menyen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Du har helt rett - dette smaker dårlig

Panelet har begrunnet seieren med at maten er sunn i tillegg til å være himmelsk god, og verdig å servere på ethvert femstjerners hotell.

Emirates er et av verdens mest luksuriøse flyselskaper, og det kommer tydelig fram i denne kåringen. I sin begrunnelse for seieren, skriver Saveur blant annet:

MENY: Lam er en av mange deilige retter du kan få servert hvis du flyr First eller Business Class med Emirates. Foto: EmiratesMENY: Lam er en av mange deilige retter du kan få servert hvis du flyr First eller Business Class med Emirates. Foto: Emirates

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

«På en lang tur, er det ingenting som er bedre enn å ta en forfriskende dusj (det er to om bord) før du kan nyte delikatesser som iransk kaviar med rømme og blinis, eller lam med ovnstekte grønnsaker og kremet potetmos mens du nipper til et glass champagne i en privat første klasse suite».

Les også: SAS serverer Europas beste flymat

Artikkelen fortsetter under annonsen

Emirates skriver i en pressemelding at det har stor verdi å bli anerkjent av en publikasjon som Saveur.

– Saveur er en av de mest innflytelsesrike og respekterte stemmene i den kulinariske verdenen. Å bli anerkjent av et magasin av en slik kaliber veier tungt, sier Terry Daly, direktør i Emerates' serviceavdeling i en kommentar.

Flere nevnes

Luksusmatmagasinet gir også skryt til Etihad Airways, Delta Airlines og Singapore Airlines for å holde ekstremt høy kvalitet på sitt mattilbud på første klasse.

Videre blir disse flyselskapene trukket fram blandt dem som holder et svært godt nivå på flymat:

Economy Class: Emirates Airline, Air France, Virgin America, British Airways, Cathay Pacific, Etihad Airways, LAN Airlines, JetBlue, Delta Air Lines og United

Les også: Dette flyselskapet nekter deg å ta med mat

First & Business Class: Qatar Airlines, Korean Air, Air New Zealand, Qantas Airways, Virgin Atlantic, South African Airways, Turkish Airways, Virgin America, Lufthansa og Thai Airways Royal Silk Class

Det er ingen skandinaviske flyselskap som får skryt i kåringen.