Norwegian kan ha tapt en milliard på flytrøbbel

Norwegian sjef Bjørn Kjos presenterte tallene for tredje kvartal torsdag Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.
Norwegian sjef Bjørn Kjos presenterte tallene for tredje kvartal torsdag Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Problemene med Norwegians Dreamliner-fly har ført til rundt én milliard kroner i ekstra kostnader og tapte inntekter for selskapet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norwegian-sjef Bjørn Kjos kan ikke si når langrutene vi gå med overskudd. Siden oppstarten i fjor sommer har det vært et økonomisk mareritt, skriver Dagens Næringsliv.

I regnskapene har Norwegian anslått ekstrakostnadene til drøyt 600 millioner kroner. Selskapet har leid inn et reservefly resten av året og inkludert dette flyet blir ekstrakostnadene siden oppstarten på 670 millioner kroner.

Les også: Vil fly deg til USA for under 800 kroner

I tillegg har selskapet gått glipp av inntekter. Flere anslag går på at selskapet kan ha gått glipp av rundt 200 til 300 millioner kroner i inntekter siden oppstarten.

Til sammen har Norwegian i så fall ekstrakostnader og tapte inntekter på mellom 900 millioner og én milliard kroner på langrutene. Bjørn Kjos medgir at virksomheten tar tid på å få lønnsomhet.

Les også: Prisduell mellom SAS og Norwegian

– I oppstarten er det mye nytt mannskap som skal læres opp og nye fly skal settes i trafikk. Det er umulig å tjene penger når en starter et helt nytt flyselskap, med mindre man er helt alene i markedet, sier Kjos.