Vil fly deg til USA for 780 kroner

UNDER TUSENLAPPEN: Det islandske lavprisselskapet Wow Air vil fra neste år fly fra København til to amerikanske byer for under tusenlappen. Foto: Wow Air
UNDER TUSENLAPPEN: Det islandske lavprisselskapet Wow Air vil fra neste år fly fra København til to amerikanske byer for under tusenlappen. Foto: Wow Air

Islandsk flyselskap kaster seg inn i konkurransen med Norwegian. Fra neste år kan du fly til USA for under 800 kroner.

Det siste året har vært tungt for Norwegian som har måtte tåle kraftige forsinkelser på sine langdistansefly til og fra USA.

Derfor passer det trolig dårlig at en nytt lavprisselskap kaster seg inn i kampen om rutene mellom Europa og landet over Atlanterhavet.

Islandske Wow Air offentliggjorde i dag at de fra og med mars og juni neste år vil tilby flyvninger fra København til henholdsvis Boston og Washington.

Les også: Prisduell mellom SAS og Norwegian

Under 800 kroner

Til den danske økonomiavisen Business forteller Skúli Mogensen, sjef for Wow Air, at billettene vil koste rundt 780 norske kroner én vei.

– Jeg er veldig glad for å kunne ta dette skrittet. Vi har mottatt alle godkjennelser. Vi har slots, lisenser og nye fly på plass, så vi er klar med vår første flyvning over Atlanteren 27. mars, sier han.

Mogensen forteller at selskapet har planer om å starte opp andre flyvninger, men ønsker ikke å kommentere hvilke andre destinasjoner i USA selskapet ser på.

Les også: Disse flysetene kan spare Norwegian for 55 millioner kroner

Trangt marked

Grunnen til at selskapet kan tilby billige billetter er ifølge Mogensen at de reisende kun får det de betaler for. For ønsker du kun å komme deg fra Danmark til Boston, må du betale ekstra for å få med kofferter eller få servert kaffe ombord.

Wow-sjefen mener å se store muligheter i et allerede trangt marked.

– Jeg synes det er mange dyktige konkurrenter, men noen kommer til å tape for lavprisselskapene. Det kommer de aldri til å innrømme. De kommer til å si at det er oljeprisene eller noe annet, men de kommer til å tape for selskaper med en annen forretningsmodell, sier han til Business.

Personvernpolicy