Norsk film skal trekke nordlysturister

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dokumentaren oversettes til seks språk og skal vises på italiensk filmfestival.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det begynte med en bok som skulle være den ultimate nordlysguiden - et samarbeid mellom solfysiker Pål Brekke og nordlysfotograf Fredrik Broms. «Nordlyset – en guide» som kom i fjor, tar for seg nordlysets historie, moderne forskning og gir tips om nordlysfotografering.

I våres kom filmen «The Northern Lights - A Magic Experience», en 25 minutter lang dokumentar laget av Brekke og Broms.

Se også: Nordlys-bonanza over Tromsø

Filmen retter seg hovedsakelig mot turistnæringer, museer og nordlysselskaper og er snart tilgjengelig på fransk, tysk, spansk, italiensk, japansk og kinesisk.

Les også: Her får du de beste nordlysopplevelsene

Ønsker å lære

Solfysiker Pål Brekke har laget dokumentaren i samarbeid med nordlysfotograf Fredrik Broms. Foto: Norsk RomsenterSolfysiker Pål Brekke har laget dokumentaren i samarbeid med nordlysfotograf Fredrik Broms. Foto: Norsk Romsenter

Ideen bak prosjektet er tanken om at turister som kommer til Norge, ikke bare ønsker å jakte nordlyset, men også vil lære mer om fenomenet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg tror turistene også ønsker å lære om hva som får atmosfæren til å gløde som et reklameskilt, Pål Brekke til ABC Nyheter.

I filmen tas seeren med på reise gjennom verdensrommet. Her brukes animasjoner og solbilder fra NASAs satellitter for å fortelle historien om nordlyset - fra myten til dagens vitenskapelige fenomen.

Les også: «Nordlysgaranti» på Hurtigruten

Vises i Genova

Ifølge Brekke har vitenskapsmuseet i Beijing vist interesse for dokumentaren, men først står Italia for tur.

Neste uke skal filmen vises på den årlige forskningsfestivalen i Genova, Festival della Scienza.

Se også denne utrolige timelapsen av Lofoten i mars i år. Det er Nicholas Buer som har filmet Lofoten på sitt vakreste i nordlys, i sol og i tåke: