Norsk film skal trekke nordlysturister

Dokumentaren oversettes til seks språk og skal vises på italiensk filmfestival.

Det begynte med en bok som skulle være den ultimate nordlysguiden - et samarbeid mellom solfysiker Pål Brekke og nordlysfotograf Fredrik Broms. «Nordlyset – en guide» som kom i fjor, tar for seg nordlysets historie, moderne forskning og gir tips om nordlysfotografering.

I våres kom filmen «The Northern Lights - A Magic Experience», en 25 minutter lang dokumentar laget av Brekke og Broms.

Se også: Nordlys-bonanza over Tromsø

Filmen retter seg hovedsakelig mot turistnæringer, museer og nordlysselskaper og er snart tilgjengelig på fransk, tysk, spansk, italiensk, japansk og kinesisk.

Les også: Her får du de beste nordlysopplevelsene

Ønsker å lære

Solfysiker Pål Brekke har laget dokumentaren i samarbeid med nordlysfotograf Fredrik Broms. Foto: Norsk RomsenterSolfysiker Pål Brekke har laget dokumentaren i samarbeid med nordlysfotograf Fredrik Broms. Foto: Norsk Romsenter

Ideen bak prosjektet er tanken om at turister som kommer til Norge, ikke bare ønsker å jakte nordlyset, men også vil lære mer om fenomenet.

– Jeg tror turistene også ønsker å lære om hva som får atmosfæren til å gløde som et reklameskilt, Pål Brekke til ABC Nyheter.

I filmen tas seeren med på reise gjennom verdensrommet. Her brukes animasjoner og solbilder fra NASAs satellitter for å fortelle historien om nordlyset - fra myten til dagens vitenskapelige fenomen.

Les også: «Nordlysgaranti» på Hurtigruten

Vises i Genova

Ifølge Brekke har vitenskapsmuseet i Beijing vist interesse for dokumentaren, men først står Italia for tur.

Neste uke skal filmen vises på den årlige forskningsfestivalen i Genova, Festival della Scienza.

Se også denne utrolige timelapsen av Lofoten i mars i år. Det er Nicholas Buer som har filmet Lofoten på sitt vakreste i nordlys, i sol og i tåke:

Personvernpolicy