Rekordår for spansk turisme

POPULÆRT: Andalucia-regionen sør i Spania er kjent for sine vakre strender, og er et populært reisemål for utenlandske turister. Foto: colourbox.com.
POPULÆRT: Andalucia-regionen sør i Spania er kjent for sine vakre strender, og er et populært reisemål for utenlandske turister. Foto: colourbox.com.

Aldri før har så mange utenlandske turister besøkt Spania.

Den spanske regjeringen kunne på onsdag melde om det beste året for spansk turisme noen sinne. Mellom juni og september var det 31 millioner utenlandske turister som besøkte Spania. Det er en økning på 6.9 prosent fra 2013, melder AFP Relaxnews.

Les også: Oppløftende sommer for norsk reiseliv

Rundt halvparten av turistene kommer fra Tyskland og Storbritannia. En bedring i økonomien i disse landene, har bidratt til at flere tar seg råd til ferie. Det har også hjulpet spansk turisme at ferietraverne har styrt unna Tyrkia og Egypt på grunn av politisk uro.

Totalt har landet fått 52 millioner besøkende så langt i 2014, en økning på 7.4 prosent fra i fjor. Den spanske regjeringen håper på å slå fjorårets besøksrekord på 60,6 millioner.

De mest populære reisemålene i landet er Catalonia-området, øyene Mallorca, Menorca og Ibiza, og Andalucia-regionen som er kjent for sine vakre strender.

Les også: Costa del Sol er Europas golfparadis

Spania er det tredje mest populære reisemålet i hele verden etter USA og Frankrike, ifølge den amerikanske organisasjonen for verdensturisme.

Spania har hatt en jevn nedgang av bruttonasjonalprodukt fra finanskrisen i 2008 og helt til i fjor. Siden det har det gått gradvis bedre med økonomien, men fortsatt her hele 24 prosent arbeidsledige ifølge AFP Relaxnews. Det er det høyeste tallet i den industrialiserte verden. Landet er derfor avhengig av turisme, som står for 11 prosent av den spanske økonomien.

Les også: Ferieturer får flere til å lære spansk

Personvernpolicy