Prisduell mellom SAS og Norwegian

BILLIGST? Både SAS og Norwegian tilbyr kampanjepriser i disse dager. Men hvem er billigst? Foto: Illustrasjon
BILLIGST? Både SAS og Norwegian tilbyr kampanjepriser i disse dager. Men hvem er billigst? Foto: Illustrasjon
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvem har de laveste kampanjeprisene?

Artikkelen fortsetter under annonsen

SAS og Norwegian konkurrerer nok en gang om kundene med sine kampanjer på flyreiser til en rekke destinasjoner. Men hvem er egentlig billigst?

For å sette de to flyselskapene på prøve har vi sammenlignet priser på en langhelg for to personer, til åtte europeiske byer i slutten av november. Prisduellen fikk en klar vinner - med god margin, så lenge du dropper tilleggsvalgene.

Les også: Er Norwegians Cash Points eller SAS Eurobonus er mest gunstig?

Norwegian billigst på syv av åtte reiser

Vi har sjekket priser på en reise for to personer med avgang fra Oslo 20. november og retur 23. november, til følgende åtte reisemål:

Amsterdam, Barcelona, Berlin, Dublin, London, Paris, Roma og Stockholm.

Priseksemplene vi viser er de rimeligste alternativene på disse datoene, uansett tidspunkt på dagen, inkludert mellomlandinger.

I hele syv av tilfellene er det Norwegian som er billigst, og stort sett med en margin på godt over tusenlappen. Kun til Berlin kommer SAS best ut, hvor de er 1.642 kroner billigere enn Norwegian.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I tabellen under kan du sammenligne priser på de åtte flyreisene:

Prissammenligning av flybilletter

ReisemålSASNorwegianPrisforskjellPris Norwegian inkl bagasje og setereservasjon
Amsterdam3.572 kr3.046 kr526 kr3846 kr
Barcelona8.614 kr4.900 kr3.714 kr6.060 kr
Berlin5.916 kr7.558 kr1.642 kr2.442 kr
Dublin4.744 kr2.668 kr2.076 kr3.468 kr
London6.538 kr3.328 kr3.210 kr4.128 kr
Paris5.100 kr3.666 kr1.434 kr2.234 kr
Roma6.916 kr3.986 kr2.930 kr5.146 kr
Stockholm2.398 kr1.836 kr562 kr2.396 kr

Priser for de to selskapene er oppgitt uten ekstra gebyr for evt bagasje, setereservasjon og betaling med kredittkort.

Dyrere selv med gebyrer inkludert

Den største forskjellen på prisstrukturen mellom SAS og Norwegian, er at førstnevnte ikke tar ekstra betalt for eksempelvis bagasje og setereservasjon, eller for betaling med kredittkort.

Samtidig er prisene på disse ekstravalgene hos Norwegian forskjellige avhengig av reisemål. Totalprisen for hele reisen får du først opp etter å ha gjort alle tilvalg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I praksis betyr dette at om man vil ha med bagasje eller sikre seg sete ved siden av reisefølget, er prisforskjellen mellom de to flyselskapene en god del mindre.

BILLIGST: Norwegian har de laveste prisene i vår prisduell. Foto: Hans Olav NyborgBILLIGST: Norwegian har de laveste prisene i vår prisduell. Foto: Hans Olav Nyborg

Medregnet en koffert per person og setereservasjoner, blir eksempelvis reisen med Norwegian til Amsterdam dyrere med Norwegian enn med SAS. Og på flyreisen til Stockholm blir forskjellen på bare to kroner, med tilvalg inkludert.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og da har vi ikke tatt med Norwegians kredittkortgebyr på 62 kroner. Å betale med Visa debet, eller et Bank norwegian-kort, er derimot gebyrfritt. SAS tar som nevnt ikke betalt ekstra for kortbetaling.

Generelt anbefaler vi derfor å sjekke priser hos begge, og eventuelt flere flyselskaper, for å sammenligne priser før man bestiller, og ta med alle ekstrakostnader i beregningen.

Les også: Reisen med Air Berlin gikk ikke helt som forventet

Fleksible datoer gir lavere pris

Både SAS og Norwegians kampanjer gjelder ved bestilling til og med 28. oktober. Flyselskapene frister med billetter ned i 299 og 399 kroner, men å finne såpass lave priser om man skal reise på helgetur, var ikke særlig lett, med noen unntak.

Å reise på ukedager vil i mange tilfeller åpne for at man kan sikre seg de laveste prisene. Ikke minst gjelder dette om man kan reise hjem på en annen dag enn søndag - denne dagen har returpriser som hos begge selskapene ligger godt over de laveste priseksemplene.

Les også: Har du prøvd SAS' nye lounge?