Fly til Norge rammet av Lufthansa-streik

Lufthansa innstiller 1.450 flygninger fram til tirsdag kveld som følge av streiken i den tyske pilotforeningen. Foto: AFP Photo
Lufthansa innstiller 1.450 flygninger fram til tirsdag kveld som følge av streiken i den tyske pilotforeningen. Foto: AFP Photo

Mandag ettermiddag startet flygerne i tyske Lufthansa en streik som er beregnet å ramme over 200.000 passasjerer. Over 30 avganger til og fra Norge blir innstilt som følge av streiken.

Tidlig mandag kveld var en innstilt avgang fra Frankfurt til Oslo den første konkrete konsekvensen for reisende mellom Tyskland og Norge. Med mindre streiken blir avbrutt før den har vart i 48 timer, vil 34 flygninger til og fra Norge bli innstilt. I tillegg til rutene mellom Gardermoen og Frankfurt og München, blir det kanselleringer mellom Bergen og Frankfurt og mellom Stavanger og Frankfurt.

Selskapet har lagt ut en oversikt over avganger som vil bli rammet av streiken. Til sammen er det snakk om 1.450 flygninger frem til tirsdag kveld. Det er rundt to tredeler av Lufthansas planlagte flygninger, de aller fleste innen Europa.

Tidlig mandag morgen varslet fagforeningen en opptrapping av streiken allerede fra tirsdag, og da er det langdistanseflygningene som rammes. Oversikten over kanselleringer strekker seg frem til onsdag ettermiddag.

Foreningen, som representerer 5.400 piloter, krever å beholde vilkår som gir flygerne rett til å gå av med pensjon ved fylte 55 år – samtidig som de skal motta opptil 60 prosent av normal lønn frem til vanlige pensjonsutbetalinger starter ti år senere. Lufthansas ledelse har tilbudt pilotforeningen å beholde pensjonsvilkårene, men bare for dem som ble ansatt før 2014.

Streiken i luftfarten strør salt i såret for tyske reisende. Forrige uke ble nemlig millioner av reisende berørt av togstreik. Både da og denne uken har mange skolebarn høstferie i Tyskland.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus