Meny

Greg har fanget den norske himmelen

Greg Tomaszewicz(26) har reist Norge rundt for å lage drømmefilmen med himmelen i hovedrollen.

Sammen med tre engelske assistenter, har Greg Tomaszewicz i Lanor Productions laget timelapse-filmen «Himmel: The Norwegian Skyline».

Filmen ble spilt inn i juni 2013. Nå kan du endelig se resultatet.

Se videoen øverst i saken

– Jeg har alltid hatt lyst til å lage en stor timelapse-film av norsk, mystisk natur, sier filmskaper Tomaszewicz til ABC Nyheter.

Tomaszewicz, som en mastergrad i film fra England, har polske foreldre, men er født og oppvokst i Oslo. Det han har savnet mest i de fem årene han har bodd i utlandet, er den norske naturen.

Sol-magi

Ideen til filmen har vært der lenge, og når tiden var inne for å gjennomføre den, ønsket Tomaszewicz at det skulle være noe helt spesielt.

– Jeg sa til mine assistenter at de ikke måtte bli altfor overrasket over den flotte naturen i Norge, for jeg ville at vi skulle finne og fotografere det som er helt spesielt med den, sier Tomaszewicz.

Han ønsket å fange det unike lyset som oppstår om sommeren i Norge. Som når solnedgangen går rett over i soloppgangen i et naturlig lys-show som varer i to-tre timer.

Les også: Utenlandske medier: – Norge er fantastisk

Krevende prosjekt

– Det var utrolig mye jobb, og utrolig slitsomt. Budsjettet mitt satte tidsbegrensninger for oss, og jeg var redd for at det skulle regne i ti dager i strekk så vi ikke fikk filmet. Det var slitsomt å tenke på alt, og det var fysisk krevende å klatre opp fjelltopper og sånn, forteller Tomaszewicz.

Den gamle varebilen måtte gjennom service før filmmannskapet turte å ta den med på langtur. Foto: Greg Tomaszewicz, Lanor ProductionsDen gamle varebilen måtte gjennom service før filmmannskapet turte å ta den med på langtur. Foto: Greg Tomaszewicz, Lanor Productions

Det ble heller ikke så mye søvn på filmmannskapet. Det var lyst hele tiden, og i tillegg ønsket de å filme om natten for å få de beste bildene. Den lille søvnen de fikk, fikk de i en gammel varebil, som ble deres midlertidige hjem.

Varebilen, som var lånt av far, fungerte som fremkomstmiddel, kontor, stue og soverom i de 20 dagene gjengen var på reisefot. De satte papir foran vinduene for å stenge nattekulden ute.

Les også: Norge kun slått av New Zealand

Nord-Norge neste

På tross av alle strabasene, oppsto det magiske øyeblikk på turen.

– Det var bare oss og veien. Vi reiste til steder der det ikke var noen turister, og gikk opptil to dager i strekk uten å se andre levende mennesker enn hverandre. Det ga en veldig spesiell følelse, mystisk på en måte. Vi hadde et utrolig møte med naturen.

Møtet var så utrolig at Tomaszewicz ikke kan vente med å reise tilbake, og tilbringe mer tid med kamerautstyr og norsk natur.

– Måneden i Norge, var den beste i mitt liv. Jeg vil dra tilbake så fort som mulig og lage en ny og enda bedre timelapse-film fra Nord-Norge, avslutter han.

Du kan lese mer om Greg Tomaszewiczs norske eventyr på bloggen hans.

Se også:  Se himmelen over Norge på sitt beste

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus