Meny

Thailand vurderer ID-armbånd for turister

Turister ser mot solnedgangen utenfor øya Koh Tao 20. September. Foto: Scanpix/Reuters.
Thailandske myndigheter vurderer skjerpede sikkerhets- og kontrolltiltak etter drapene på to britiske ryggsekkturister tidligere denne måneden.

Thailands minister for turisme uttalte tirsdag at det nå blir vurdert å dele ut identifikasjonsarmbånd til turister, for å lettere kunne identifisere dem som går seg vill eller får problemer, melder den thailandske nettavisen Rakyat Post.

Minister for turisme og sport, Kobkarn Wattanavrangkul, sier hun allerede har diskutert forslaget med hotellnæringen. Forslaget går ut på å gi turistene et armbånd med et nummer tilsvarende det de har på sine identifikasjonspapirer, samt kontaktinformasjon til hotellet der de bor.

– Det neste skrittet kan være en form for elektronisk sporing, men dette har ikke blitt diskutert i detalj.

Likene til de britiske turistene Hannak Witheridge (23) og David Miller (24) ble funnet på en strand på øya Koh Tao 15. september. Etter nærmere tre ukers etterforskning har politiet fremdeles ikke funnet gjerningspersonene.

Kobkarn sier man også vil vurdere begrensninger på festers varighet og hvor de kan avholdes. Det råder fremdeles unntakstilstand i Thailand etter militærkuppet 22. mai, og dette har fått en del turister til å revurdere sine reiseplaner.

Antall besøkende til Thailand falt 11.9 prosent i august sammenlignet med året før, 10,9 prosent i juli.

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus