Rekordmange skal ut og fly fredag

HER BLIR DET TRAVELT FREDAG: Oslo Lufthavn forventer rekordmange reisende førstkommende fredag. (Foto: KRISTIN SØRDAL)
HER BLIR DET TRAVELT FREDAG: Oslo Lufthavn forventer rekordmange reisende førstkommende fredag. (Foto: KRISTIN SØRDAL)

Oslo Lufthavn forventer passasjerrekord fredag.

Foreløpige tall fra Oslo Lufthavn, viser at det kan bli opp mot 93.000 reisende fredag 26. september.

- Rekorden vår er på 93.200 passasjerer på én dag, så vi er jo spente på om den blir slått i morgen, sier Lasse A. Vangstein, medierådgiver ved Oslo Lufthavn, til Dinside.

Les også: Her er våre tips til den raskeste veien gjennom flyplassen

Travlest morgen og ettermiddag

Det største trykket vil bli på morgen og ettermiddag fredag 26., fra cirka klokka 05 til 09 på morgenen og igjen fra cirka 14.30 til 17.30 på ettermiddagen. Men det vil være et jevnt trykk hele dagen.

Vangstein sier til Dinside at de er bemannet så godt det lar seg gjøre i forhold til antall passasjerer. Det er ingen spesielle anbefalinger i forhold til oppmøte på flyplassen, utover det som er vanlig.

- Reisende bør forholde seg til flyselskapenes anbefalinger i forhold til oppmøtetid. Vi anbefaler også reisende om å laste ned appen vår og følge med på informasjon der. Man bør også ta hensyn til om det er gater det er lenger å gå til og at det er flere som skal ut og reise. Det er også flere som reiser med bagasje i høstferien, enn vanlig i ukedagene - og da tar det lenger tid med innsjekking, sier Vangstein.

Les også: Vær oppmerksom på gangavstanden dersom du skal reise fra gate 19!

Du kan også benytte deg av de nye informasjonstavlene i avgangshallen, som kan vise vei til hvor du må gå for å finne riktig gate, og den kan også si noe om hvor lang tid det vil ta deg å gå fra avgangshallen, via sikkerhetskontrollen og til gaten.

Fredag 3. oktober ligger også an til å bli ganske travel, det er hittil forventet cirka 87.000 reisende.

Søndag 28. september og søndag 5. oktober blir også relativt travle, begge dagene er det forventet cirka 83.000 reisende.

Se video: Dinside sjekket inn og sendte en koffert - se bagasjens ferd fra innsiden

Mange barn som skal reise alene

Høstferien er også høysesong for barn som reiser alene, som ifølge Oslo Lufthavn er en gruppe med reisende som har økt mye de siste årene.

- Ferier er høysesong for barn uten følge. Av erfaring vet vi at mange barn reiser alene for å besøke besteforeldre og familie andre steder i landet. Vi holder ekstra øye med denne gruppen i disse ukene, forteller medierådgiver Lasse A. Vangstein ved Oslo Lufthavn.

De norske flyselskapene har assistansetjeneste for barn som reiser alene, og dette må bestilles på forhånd. Barnet får utdelt en mappe ved innsjekk, som de skal ha på seg under hele flyreisen.

Ligner du fortsatt? Sjekk om passbildet duger

Flyplassen tillater at en voksen kan følge barnet helt frem til flyet, noe du sier fra om når du sjekker inn barnet. Du vil da få utstedt et ledsagerbevis som gir deg adgang gjennom sikkerhetskontrollen.

Dersom barnet skal reise utenfor Schengen-området, kan du kun følge til passkontrollen.

Familier kan for øvrig se etter Felix & Fiona-merkede fasiliteter, som altså viser vei til tilbud spesielt rettet mot denne gruppen. Dette er fasiliteter som familiesluse i sikkerhetskontrollen, samt stellerom og spisesteder som har tilbud spesielt rettet mot denne gruppen.

Personvernpolicy