Meny

Egner-familien vil ikke ha Kardemomme by i Lofoten

Folk og røvere i Kristiansand-utgaven av Kardemomme by. Politimester. Foto: Berit Keilen (NTB scanpix)
Moskenes kommune i Lofoten foreslår å kalle en vei for Kardemomme by. Det kan føre til forvirring, mener Thorbjørn Egners familie.

– Jeg har spurt meg rundt for å høre om det finnes andre aktuelle navn for området, men svaret har vært nei, det må hete Kardemomme by, sier planutvikler Kennet Mæhlumsveen i Moskenes kommune til Lofotposten.

Innbyggere i området sier til avisen at navnet allerede er godt innarbeidet.

Les også: Bygger Hakkebakkeskogen i Kristiansand

Egner-familiens selskap Thorbjørn Egner AS, som ivaretar verdiene etter forfatteren, er likevel ikke begeistret for navneforslaget.

Kardemomme by stammer fra fantasiverden til forfatteren, tegneren og visesangeren Thorbjørn Egner. Foto: Bjørn Sigurdsøn (NTB scanpix)Kardemomme by stammer fra fantasiverden til forfatteren, tegneren og visesangeren Thorbjørn Egner. Foto: Bjørn Sigurdsøn (NTB scanpix)

– Jeg frykter det kan oppstå forvekslinger hvis man bruker Kardemomme by. Det er for eksempel et eget poststed i Kristiansand med postnummer 4609, sier Bjørn Egner.

Les også: Egners familie vil kutte «Vesle Hoa»

– Det er jo hyggelig å høre at man er glad i Kardemomme by i Lofoten, men det er nok lettere om man kaller veien for eksempel Kardemommevei, utdyper Egner.

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus