Egner-familien vil ikke ha Kardemomme by i Lofoten

Folk og røvere i Kristiansand-utgaven av Kardemomme by. Politimester. Foto: Berit Keilen (NTB scanpix)
Folk og røvere i Kristiansand-utgaven av Kardemomme by. Politimester. Foto: Berit Keilen (NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Moskenes kommune i Lofoten foreslår å kalle en vei for Kardemomme by. Det kan føre til forvirring, mener Thorbjørn Egners familie.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har spurt meg rundt for å høre om det finnes andre aktuelle navn for området, men svaret har vært nei, det må hete Kardemomme by, sier planutvikler Kennet Mæhlumsveen i Moskenes kommune til Lofotposten.

Innbyggere i området sier til avisen at navnet allerede er godt innarbeidet.

Les også: Bygger Hakkebakkeskogen i Kristiansand

Egner-familiens selskap Thorbjørn Egner AS, som ivaretar verdiene etter forfatteren, er likevel ikke begeistret for navneforslaget.

Kardemomme by stammer fra fantasiverden til forfatteren, tegneren og visesangeren Thorbjørn Egner. Foto: Bjørn Sigurdsøn (NTB scanpix)Kardemomme by stammer fra fantasiverden til forfatteren, tegneren og visesangeren Thorbjørn Egner. Foto: Bjørn Sigurdsøn (NTB scanpix)

– Jeg frykter det kan oppstå forvekslinger hvis man bruker Kardemomme by. Det er for eksempel et eget poststed i Kristiansand med postnummer 4609, sier Bjørn Egner.

Les også: Egners familie vil kutte «Vesle Hoa»

– Det er jo hyggelig å høre at man er glad i Kardemomme by i Lofoten, men det er nok lettere om man kaller veien for eksempel Kardemommevei, utdyper Egner.