Verdensrekord i reising:

Nordmenn satte verdensrekord - besøkte 19 land på 24 timer

VERDENSREKORD: Gunnar Garfors, Tay-young Pak og Øyvind Djupvik satt ny verdensrekord i reising da de besøkte 20 land på ett døgn. Foto: John Bjarne Lium.
VERDENSREKORD: Gunnar Garfors, Tay-young Pak og Øyvind Djupvik satt ny verdensrekord i reising da de besøkte 20 land på ett døgn. Foto: John Bjarne Lium.

– Det ble en helt fantastisk reise. Vi knuste den forrige rekorden med to land, og er ekstremt fornøyde med innsatsen, sier Gunnar Garfors.

Det var klokken 00.40 natt til søndag at de tre reisekameratene Gunnar Garfors Tay-yong Pak og Øyvind Djupvik begynte det helsprø verdensrekordforsøket.

Verdensrekorden var 17 land på ett døgn, en rekord trioen har tangert i et tidligere forsøk.

De måtte altså klare å besøke 18 land eller mer i løpet av 24 timer.

Bakgrunn: Nordmenn vil sette helsprø reiserekord

Natt til mandag var verdensrekorden i boks, etter at de tre reiseglade nordmennene hadde besøkt 19 land på ett døgn.

– Det ble en helt fantastisk reise. Vi knuste den forrige rekorden med to land, og er ekstremt fornøyde med innsatsen, sier reiseleder og nybakt verdensrekordholder Gunnar Garfors i en pressemelding.

Fra starten på grensa mellom Hellas og Bulgaria natt til søndag, feide trioen gjennom Makedonia, Kosovo, Serbia, Kroatia, Bosnia, Slovenia, Østerrike, Ungarn, Slovakia, Tsjekkia, Tyskland, Nederland, Belgia, Luxembourg, Frankrike og Sveits før ferden endte i Liechtenstein.

– Det gikk på skinner bortsett fra et forferdelig regnvær i Sveits og litt tull med en leiebil i Hellas. Nå har vi snart vært våkne i to døgn i strekk, så det blir godt med å slappe av med et lite beger. Kanskje fester vi likegodt et døgn i strekk også, sa Garfors etter at verdensrekorden var et faktum.

Les også: Dette må du vite om du reiser mye

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus