Verdensrekord i reising:

Nordmenn satte verdensrekord - besøkte 19 land på 24 timer

– Det ble en helt fantastisk reise. Vi knuste den forrige rekorden med to land, og er ekstremt fornøyde med innsatsen, sier Gunnar Garfors.

VERDENSREKORD: Gunnar Garfors, Tay-young Pak og Øyvind Djupvik satt ny verdensrekord i reising da de besøkte 20 land på ett døgn. Foto: John Bjarne Lium.

VERDENSREKORD: Gunnar Garfors, Tay-young Pak og Øyvind Djupvik satt ny verdensrekord i reising da de besøkte 20 land på ett døgn. Foto: John Bjarne Lium.

Det var klokken 00.40 natt til søndag at de tre reisekameratene Gunnar Garfors Tay-yong Pak og Øyvind Djupvik begynte det helsprø verdensrekordforsøket. 

Verdensrekorden var 17 land på ett døgn, en rekord trioen har tangert i et tidligere forsøk.

De måtte altså klare å besøke 18 land eller mer i løpet av 24 timer.

Bakgrunn: Nordmenn vil sette helsprø reiserekord

Natt til mandag var verdensrekorden i boks, etter at de tre reiseglade nordmennene hadde besøkt 19 land på ett døgn.

– Det ble en helt fantastisk reise. Vi knuste den forrige rekorden med to land, og er ekstremt fornøyde med innsatsen, sier reiseleder og nybakt verdensrekordholder Gunnar Garfors i en pressemelding. 

Fra starten på grensa mellom Hellas og Bulgaria natt til søndag, feide trioen gjennom Makedonia, Kosovo, Serbia, Kroatia, Bosnia, Slovenia, Østerrike, Ungarn, Slovakia, Tsjekkia, Tyskland, Nederland, Belgia, Luxembourg, Frankrike og Sveits før ferden endte i Liechtenstein.

– Det gikk på skinner bortsett fra et forferdelig regnvær i Sveits og litt tull med en leiebil i Hellas. Nå har vi snart vært våkne i to døgn i strekk, så det blir godt med å slappe av med et lite beger. Kanskje fester vi likegodt et døgn i strekk også, sa Garfors etter at verdensrekorden var et faktum.

Les også: Dette må du vite om du reiser mye

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter.

Her finner du regler for kommentering.

Tor Strand, redaktør

Diskuter artikkelen her:

comments powered by Disqus

Hva kan vi bli bedre på?

Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

Ja, jeg kan delta
Nei takk

Hilsen oss i Startsiden