Åndsfraværende og fulle turister irriterer mest

Frekke og fulle turister er blant de som irriterer lokalbefolkningen mest, ifølge en ny undersøkelse. Foto: Robert Ranson/shutterstock.com
Frekke og fulle turister er blant de som irriterer lokalbefolkningen mest, ifølge en ny undersøkelse. Foto: Robert Ranson/shutterstock.com

Ønsker du å gå i et med omgivelsene og ikke fremstå som en uvitende turist når du er på reise? Se opp fra kartet eller smarttelefonen og legg merke til dine omgivelser.

I den ferske rapporten «Tourist Report Card 2014» fra Priceline.com er lokale beboere fra San Francisco til New York City enige om at det største irritasjonsmomentet blant turister er de fomlende, de som stopper midt på et travelt fortau og står i veien for folk som skal forbi mens de selv tar bilder.

Man irriterer seg også over ryggsekkturister som tar t-banen med en ryggsekk «på størrelse med en liten bil» og skubber til medpassasjerer i hver sving.

I tillegg til åndsfraværende besøkende nevner lokale innbyggere også frekke, fulle ungdommer og familier med skrikende barn som de mest irriterende typer turister.

Mens flertallet av turistene (87 prosent) sa de benytter mobiltelefonen til å finne veien i nye byer svarer fremdeles mange at de setter sin lit til gammeldagse kart man kan brette ut.

De mest populære nettstedene og appene for reisende? 66 prosent av turistene sier de har brukt Google Maps på ferie.
Les også: – Ran på åpen gate

De brukerskapte restaurantanmeldelsene fra Yelp var den nest mest populære appen (blant 31 prosent), etter Facebook, Google Translate og billeddelingsprogrammet Instagram.

Turister som ble spurt i undersøkelsen nevnte Orlando, Las Vegas og Honolulu som de mest gjestmilde reisemålene i USA. Disse solrike byene scoret høyt på rangeringen av vennlighet og varme.

New York City kom nederst, 62 prosent ga byen stryk. Blant new yorkerne selv mener 87 prosent at de tar nye tilreisende godt imot.
Les også: Dette er flypassasjerenes egne skrekkbilder

Rapporten er basert på to separate undersøkelser blant 1002 amerikanske turister som har reist eller planla å reise ut av egen delstat det nærmeste året, og 1054 lokale innbyggere i kjente amerikanske reisemål, som alle har bodd i sine byer minst fem år.

Personvernpolicy