Norge kun slått av New Zealand

Vakre fjellandskap finnes det også på New Zealand, som her i Mount Cook nasjonalpark på den sørlige øya i landet. Foto: Wolfmaster13 (shutterstock.com)
Vakre fjellandskap finnes det også på New Zealand, som her i Mount Cook nasjonalpark på den sørlige øya i landet. Foto: Wolfmaster13 (shutterstock.com)

New Zealand kåret til beste land for dem som reiser alene, mens Norge tar en solid andreplass.

Etter å ha vurdert faktorer som blant annet sikkerhet og tilfredshet, har reisemagasinet Travel + Leisure kåret hvilke land som er best å reise til for dem som reiser alene.

Listen toppes av New Zealand, tett fulgt av sin europeiske nabo på andre siden av kloden; Norge, etterfulgt av Sveits på en tredjeplass. Tre forholdsvis like land – i hvert fall dersom de vurderes etter kriterier som natur og økonomi.

Politisk stabilitet, sikkerhet og trygghet er andre faktorer som har spilt inn, ifølge AFP Relaxnews.

Les også: Bruker bikinimodeller i ny sikkerhetsvideo

Naturopplevelser

Både New Zealand, Norge og Sveits regnes som land der naturopplevelser tiltrekker seg turister fra alle verdenshjørner. Eventyrlystne har mulighet til å vandre på isbreer, klatre i fjell og hoppe i strikkhopp eller rafte langs elvebreddene.

Folk som liker denne typen aktiviteter reiser kanskje oftere alene enn andre, noe som kan bidra til å forklare hvorfor tre land som alle har mange tilbud til den eventyrlystne troner øverst på listen.

Også Sverige er inne på topp ti-listen, men må finne seg i å dele åttendeplassen med Japan.

Foruten naturen, trekkes også AFP Relaxnews frem egenskaper som åpenhet og vennlighet kan ha bidratt til å gi nettopp disse landene et fortrinn.

Les også: Hobbit promoterer flysikkerheten

Stabilitet og lykke

Blant spørsmålene som ble stilt til reiselystne som deltok i undersøkelsen, ble det blant annet stilt spørsmål «om landet du besøker er en lykkelig plass?».

– Et land der du vil føle deg velkommen, en nasjon der du enkelt kan kommunisere med lokalbefolkningen, der samtalen flyter lett selv om du sliter med et nytt språk, har betydning for hvor folk som reiser alene vil dra, konkluderer Travel + Leisure i sin oppsummering.

– For en virkelig givende alenereise, er det avgjørende at du kan koble av med kulturen og ikke føle deg som en outsider.

Ti pluss én

Her er verdens ti (eller elleve, da åttendeplassen av en eller annen grunn er delt, red.anm.) beste land å besøke dersom du reiser alene, i henhold til Travel + Leisures ferske kåring:

1. New Zealand
2. Norge
3. Sveits
4. Costa Rica
5. Østerrike
6. Vietnam
7. Chile
8. Japan og Sverige
9. Indonesia
10. Tyskland

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus