NEW YORK:

Over én million mennesker har besøkt 9/11-museet

Kun fire måneder etter åpningen, og nær 13-årsdagen for USAs svarteste dag, kunne The National 9/11 Memorial and Museum i New York notere seg én million besøkende.

Foruten besøkende fra alle de 50 amerikanske statene, har tilreisende fra mer enn 130 land besøkt museet, som det norske arkitektkontoret Snøhetta har vært med å bygge. Fra utlandet har flest mennesker strømmet til fra Storbritannia, Canada, Tyskland og Australia, melder AFP Relaxnews.

– Stikker dypt

I snitt har de besøkende tilbrakt rundt to timer innenfor dørene, ifølge museumsdirektør Alice Greenwald.

– Å ha én million mennesker innenfor dørene etter åpningen for bare fire måneder siden sier noe om hvor dypt disse hendelsene stikker i folk og for hvor stor interesse det er rundt hvordan museet gjenspeiler de historiske hendelsene 11. september, sier hun i en uttalelse til AFP Relaxnews.

Se også: «Norsk» museum i New York har skapt bråk

To avdelinger

Lokalene som huser museet er på over 10.000 kvadratmeter og er delt inn i to avdelinger.

Den ene avdelingen hedrer de 2.983 menneskene som mistet livet i terrorangrepene mot USA 11. september 2001.

I tillegg blir ofrene for bomben som gikk av på t-banestasjonen under World Trade Center 26. februar 1993, minnet med egen utstilling. De samme tvillingtårnene raste som kjent sammen etter at to passasjerfly smalt inn i de samme bygningene nesten åtte år senere.

Se også: Her bygges nye World Trade Center på to minutter

Den andre avdelingen på museet huser en utstilling som viser hva som ledet frem til terrorangrepene, og forteller hvordan 9/11-hendelsene har endret den politiske kursen i hele verden ettertid. Publikum har ellers anledning til å bla i gamle arkiver, se bilder og videoklipp fra de dramatiske hendelsene via multimediaskjermer, få innblikk gjennom en samling av monumentale og autentiske gjenstander fra hendelsen, samt høre historier fra overlevende og etterlatte etter angrepet som forandret USA for alltid.

Les også: New York har igjen USAs høyeste skyskraper

Virtuell app

De som er forhindret fra å reise til New York for å besøke museet, har ellers en mulighet til å ta en virtuell tur til museet gjennom appen «Explore 9/11», som gir brukeren en omvisning selv om man ikke er fysisk til stede. Et interaktivt kart inneholder blant annet bilder og videoklipp og kommer med lydspor der guider forteller om hendelsene på flere forskjellige språk.

Se også: Se One World Trade Center fra lufta

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus