Zilla (25) lurte alle til å tro hun var på drømmeferie

Zilla (25) lurte alle til å tro hun var på drømmeferie
Zilla (25) lurte alle til å tro hun var på drømmeferie

- Jeg gjorde dette for å vise hvordan vi velger ut og manipulerer hva vi legger ut på sosiale medier, sier den nederlandske studenten.

Bildene vi legger ut på sosiale medier trenger ikke alltid å fortelle den hele sannhet om hvordan man egentlig har det.

Det har den nederlandske studenten Zilla van den Borns bevist.

I fem uker satt 25-åringen i sitt hjem i Amsterdam for å gjennomføre et helt spesielt prosjekt.

Les også: Tar du en øl før flyturen kan du bli enda reddere

Manipulerte bilder

25-åringen fortalte venner og familie at hun skulle ut på sitt livs reise i Sørøst-Asia, mens hun i realiteten satt hjemme og klippet seg inn i bilder fra eksotiske steder og la ut på Facebook.

Studenten ønsket å vise hvordan folks liv på Facebook ikke alltid representerer virkeligheten og hvor enkelt det er å manipulere.

– Jeg gjorde dette for å vise mennesker at vi filtrerer og manipulerer det vi viser frem i sosiale medier, og at vi skaper en verden på nett som virkeligheten aldri vil kunne overgå, sier hun til nederlandske Nieuws.

Les også: Kjetil (45) ble rundlurt i bilsvindel

Saken fortsetter under bildetSER DU FORSKJELLEN: Zilla tok bilde av seg selv under vann i et basseng i kjelleren i leilighetskomplekset hun bor. Fiskene manipulerte hun i etterkant. Foto: Faksimile SER DU FORSKJELLEN: Zilla tok bilde av seg selv under vann i et basseng i kjelleren i leilighetskomplekset hun bor. Fiskene manipulerte hun i etterkant. Foto: Faksimile

– Nektet å tro meg

LEILIGHETEN: Den 25 år gamle studenten gjorde om leiligheten sin før hun skulle snakke med foreldrene på Skype. Foto: FaksimileLEILIGHETEN: Den 25 år gamle studenten gjorde om leiligheten sin før hun skulle snakke med foreldrene på Skype. Foto: Faksimile

Zilla kan trygt sies å ha lurt alle. For på bilder hun la ut kan man se at hun tilsynelatende svømme med fargerike fisker i krystallklar hav.

25-åringen manipulerte seg også inn i bilder av kritthvite strender, templer og svømmeturer i azur-blått hav.

Hun gjorde også om leiligheten sin for at det skulle se ut som hun var på et hotellrom når hun ringte foreldrene sine på Skype.

Les også: – Høstens mest populære storbyer

Måtte si unnskyld

Etter å ha vært på «reisefot» i 42 dager reiste Zilla til den nederlandske flyplassen Schiphol hvor hun etterhvert ble hentet av familien.

Reaksjonene etter at hun avslørte prosjektet har ikke bare vært positive.

– Mange nektet å tro meg og flere av mine nærmeste, blant annet min mor og bestemor, ble først sint fordi det hadde vært så bekymret for meg da jeg var på «tur». Men etter litt forklaring, noen unnskyldninger og en middag gikk det greit, sier studenten til Nieuws.

– Jeg undervurderte virkelig hvor vanskelig det var å lyve til alle sammen, spesielt overfor mine nærmeste. Men nå som jeg ser hvor mange som lar seg fascinere av prosjektet, er jeg overlykkelig med sluttresultatet, sier hun.

Personvernpolicy