Kjetil (45) ble rundlurt i bilsvindel

SVINDLET: Denne bilen kjøpte en norsk familie i Spania. Men spansk politi mener den norske familien har blitt lurt av bilselgere som har jukset med kilometerstanden på flere hundre biler. Foto: Privat
SVINDLET: Denne bilen kjøpte en norsk familie i Spania. Men spansk politi mener den norske familien har blitt lurt av bilselgere som har jukset med kilometerstanden på flere hundre biler. Foto: Privat

Spansk politi har startet etterforskning av bilsvindlere i Spania. Over hundre har blitt lurt, flere av dem nordmenn.

Et kriminelt nettverk av utenlandske bilselgere på Costa Blanca er under etterforskning for å ha solgt biler som er gått lengre enn det speedometeret viser.

Til nå har politiet funnet 122 kjøpere som er svindlet.

En 45 år gammel nordmann sier til ABC Nyheter at han og kona kjøpte en Ford Fiesta 2010-modell til 65.000 kroner av svindlerfirmaet i den spanske feriebyen Torrevieja.

– Vi trengte en ny bil i vinterferien og tok kontakt med firmaet som har to forhandlere i byen. Vi valgte en bil som var litt dyrere enn det vi hadde sett for oss, men vi var godt fornøyd, sier Kjetil til ABC Nyheter.

Les også: Svindlet for 38.000 ved leie av feriebolig

Kilometerstanden skrudd ned

Han ønsker ikke å stå frem med etternavn og bilde, men forteller nå at politiet tror de har blitt lurt av frekke bilselgere.

– Spansk politi mener at bilselgerne i gjennomsnitt ha strøket 140.000 kilometer på flere hundre biler. Vi har ikke papirer på om bilen har fulgt alle servicer, så vi frykter det verste. Kilometertelleren viser 30.000, men bilen har trolig gått mye lenger, sier han.

KILOMETER-JUKS: Spansk politi mener den norske familien har blitt lurt av bilselgere som har jukset med kilometerstanden på flere hundre biler. Foto: PrivatKILOMETER-JUKS: Spansk politi mener den norske familien har blitt lurt av bilselgere som har jukset med kilometerstanden på flere hundre biler. Foto: Privat

Nordmannen forteller at de hadde problemer med bilen kort tid etter kjøpet. Verken de elektriske vinduene eller air conditionen fungerte.

Les også: Åsmund ble rundlurt i svindel i Spania

– Gikk i fella

Etter fem uker på verksted fikk familien bilen tilbake.

– Det viser seg at noen har brukt bilen til private ærender. Vi fant ut at bilen har vært i Benidorm, men kilometerstanden på bilen var den samme som da vi leverte den, sier han.

Ifølge Spaniaavisen, som først omtalte saken, er det flest eldre mennesker og utlendinger som har blitt utsatt for svindelen.

– Vi blir bare irritert og triste når vi tenker på dette. Vi kan ha tapt mye penger, men priser oss lykkelig over at vi ikke kjøpte bilen med lånte penger, sier nordmannen.

Les også: Liv ble rundlurt i kamerasvindel på Gran Canaria

Advarer for bilsvindlere

Jens Gravdal, utenlandssjef i forsikringsselskapet IF, sier til ABC Nyheter at de er kjent med svindelmetoden i utlandet.

– Vi har hørt om historier fra utlandet der bilselgere har justert på kilometerstanden, men vi har få konkrete saker å vise til. Jeg er ikke overrasket over at dette skjer i Spania, liggende historier har vi hørt fra Tyskland og Polen, sier han.

Han ber nordmenn være oppmerksomme når de kjøper bil i utlandet.

– Det er veldig viktig å være på vakt og sjekke bilens historikk grundig, sier han.

Personvernpolicy