Meny

– Høstens mest populære storbyer

PÅ TOPP: Mange nordmenn legger turen til Barcelona, London eller New York denne høsten. Foto: Colourbox.com / Montasje: ABC Nyheter
Høsten er høysesong for helgeturer. Flest nordmenn lar seg lokke av London, mens Barcelona og New York følger hakk i hæl.

London er like populær som i fjor. Barcelona har rykket oppover på listen, men de storbyene som øker mest i popularitet som reisemål for nordmenn denne høsten er New York og Istanbul, ifølge fersk bookingstatistikk fra Ticket Reisebyrå. 

Denne høsten har bestillingene til Istanbul mer enn fordoblet seg sammenlignet med høsten i fjor, men det er fremdeles ikke nok til å sikre en plass på topplisten.

– Det som kanskje lokker oss nordmenn mest er at byen holder på varmen mye lenger enn her i nord, og også at man får mye igjen for pengene, sier Linn Husby Larsen, markedskoordinator i Ticket i en pressemelding.

Les også: Opplev London i dobbeltdekker

Storbyene Barcelona og New York ligger tett i tett på andreplassen på topplisten.

– Det er vanlig at man i hvert fall er bortreist en uke når man skal reise til destinasjoner langt borte. Men der er New York et unntak. Direktefly og gode forbindelser har gjort reisen dit svært enkelt for å reise bort en langhelg, sier Husby Larsen.

Skal du på storbyferie denne høsten og har lyst til å unne deg litt ekstra hva gjelder overnatting, bør du sjekke oversikten over storbyene som gir rimeligst luksusovernatting i Europa. Ikke overraskende er London dyrest i Europa når det kommer til femstjernershoteller.

Topp ti storbyer i høst*

1. London (1)

2. Barcelona (6)

3. New York (19)

4. Lisboa (9)

5. Paris (8)

6. København (2)

7. Amsterdam (7)

8. Stockholm (5)

9. Reykjavik (18)

10. Berlin (4)

* Tall fra Ticket Feriereisers bookingstatistikk frem til 4. september. Avreiser i perioden 15.8 – 31.11 2014. Fjorårets plassering i parentes.

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus