Meny

Latin-Amerikas beste restauranter

Restauranten Central i Perus hovedstad Lima troner øverst på listen «San Pellegrinos 50 beste restauranter i Latin-Amerika i 2014».

Sjefskokk Virgilio Martínez stakk av med førsteplassen i den årlige kåringen. Restauranten Central ble startet i 2009, og serverer tradisjonelle peruanske retter med en moderne vri. Martínez selv har finslipt sine kokkekunster ved restauranter verden rundt, blant annet i London, Madrid, Bogota og New York, melder AFP Relaxnews.

Central er ikke den eneste peruanske restauranten som har kommet høyt opp på årets liste. På andreplass finner vi Astrid y Gastón, som også ligger i Lima. Her serverer Diego Muñoz sine gourmetretter. Den tredje peruanske restauranten som har kommet med blant de ti høyest rangerte restaurantene er Maido, på 7. plass.

Kokk Mishu Tsumara får ros for sin kunstferdige kombinasjon av japanske og peruanske mattradisjoner.

Mexico gjør det også bra på rangeringen, med tre restauranter blant topp ti. På sjette plass ligger Pujol, der kokkene Enrique Olvera og Erick Guerrero hever meksikansk mat til nye høyder.

I São Paulo, Brasil, finner reisende to av regionens topp ti-restauranter. D.O.M. ligger på tredjeplass takket være sine retter fra Amazonas, skapt av Alex Atala.

Her er topp ti-listen over de beste restaurantene i Latin-Amerika i 2014:

1. Central, Lima, Peru

2. Astrid y Gastón, Lima, Peru

3. D.O.M. São Paulo, Brasil

4. Maní, São Paulo, Brasil

5. Boragó Santiago, Chile

6. Pujol, Mexico City, Mexico

7. Maido, Lima, Peru

8. Biko, Mexico City, Mexico

9. Tegui, Buenos Aires, Argentina

10. Quintonil, Mexico City, Mexico

Den fullstendige San Pellegrino-listen med femti av årets høyest rangerte restauranter i Latin-Amerika i 2014 finner du på www.theworlds50best.com.

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus