Meny

Økte hotellpriser i 2014

Første halvdel av 2014 var hotellprisene fire prosent høyere enn samme periode i fjor. Foto: dotshock /shutterstock.com.
Den gjennomsnittlige prisen for et hotellrom var første halvdel av 2014 fire prosent høyere sammenlignet med samme periode i 2013, ifølge Hotels.com.

Samlet er kun få regioner unntatt tendensen til økende hotellpriser. Dette er femte år på rad prisene har økt, ifølge nettstedet. Hotels.com utgitt en årlig hotellprisindeks som overvåker utviklingstrekk i bransjen siden 2004.

Den største prisøkningen skjedde i Karibien. I snitt betalte kunder ved regionens hoteller seks prosent mer første halvår i år sammenlignet med samme periode i 2013. I Europa og Midtøsten lå prisveksten på fem prosent.

Ifølge visepresident i Hotels.com, Matthew Walls, er dette den «raskeste prisveksten på fem år», melder AFP Relaxnews. Prisene i Asia og Stillehavsregionen var forholdsvis stabile sammenlignet med fjoråret, og regionen er fremdeles et relativt billig alternativ for reisende.

Særlig Australia har blitt mer attraktivt for prisbevisste turister, på grunn av den svekkede dollaren.

I forordet til den ferske prisindeksen skriver Hotels.coms president Johan Svanstrom at noen av de største endringene første halvår i år kan skyldes økonomisk vekst, valutasvingninger, større sportsbegivenheter (VM i Brasil og Vinter-OL i Russland) og uro i enkelte land.

I Egypt og Thailand er det færre turister og dermed lavere hotellpriser, dette kan skyldes politisk uro.

– Spania later til å tjene mest på uroen i disse områdene, skriver Svanstrom.

– Turismen har økt med sju prosent til mer enn 28 millioner besøkende landets seks første måneder. I første halvdel av 2013 økte hotellprisene i gjennomsnitt tre prosent sammenlignet med samme periode i 2012, ifølge fjorårets rapport.

Asia-Stillehavsregionen var den eneste som ble billigere i perioden, med et prisfall på to prosent.

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus