Meny

Hotellguide: Luksus i høyden

Hyatt Shanghai byr blant annet på et evighetsbasseng, tai chi-undervisning og restauranter i moderne og sofistikert stil. Alle foto: trivago.com
Luksushotellene når stadig nye høyder. Her er ti av verdens høyeste hoteller.

Det er kanskje ikke overraskende at man må vende nesen østover, nærmere bestemt mot Asia, for å finne mange av de høyeste hotellene i verden.

Hotellsøkesiden trivago.no har laget en oversikt over ti hoteller som strekker seg lenger i høyden enn de fleste konkurrentene.

Noen av hotellene kan skryte av en høyde på nesten 500 meter, noe som naturligvis gir gjestene svært god utsikt over området rundt.

Se bildegalleriet over.

Les også: Disse hotellene må du bo på før du dør

1. Hotell Park Hyatt, Shanghai, Kina – 494 meter

Hotell Park Hyatt ligger i de berømte Shanghai World Financial Center Towers, midt i business-distriktet Lujiazui, Pudong. Med sine 494 meter kan gjestene nyte utsikten som strekker seg langt over den kokende metropolen Shanghai.

2. Hotel The Ritz-Carlton Hong Kong – 484 meter

The Ritz-Carlton-hotellet i Hong Kong ligger i de øverste 16 etasjene i det 484 meter høye International Commerce Centre. Hotellet er ikke bare ett av verdens høyeste, men byr også på en av verdens høyeste beliggende Michelin-restauranter, nemlig Tin Lung Heen i 102. etasje. I etasjen over kan man nyte en Chocolate Afternoon Tea i hotellets sjokoladekafé The Chocolate Library.

3. The St. Regis Shenzhen, Kina – 442 meter

I forretningsdistriktet Luohu ligger skyskraperen Kingkey 100. Bygningen er Kinas femte høyeste, og de 100 etasjene strekker seg mer enn 440 meter oppi luften. Hotellet St. Regis Shenzhen finner man mellom 75. og 98. etasje.

Les også: Fem hoteller for nudister

4. Four Seasons Hotel Guangzhou, Kina – 438 meter

Hotellet ligger inne i den 438 meter høye International Finance Center-bygningen i Guangzhou City. Bygget er sentralt plassert i det trendy distriktet Pearl River New City, som spås å bli det nye forretnings- og kultursenteret for hele Guangzhou-distriktet.

5. Grand Hyatt Shanghai, Kina – 420 meter

På 420 meters høyde, fordelt over 40 etasjer, byr hotellet Grand Hyatt Shanghai på 555 hotellrom og suiter. Hotellet ligger i Shanghais finansdistrikt Pudong, og har kort avstand til Super Brand Mall, det berømte Oriental Pearl TV-tårnet og den populære promenaden The Bund, som strekker seg langs Huangpu-elven.

6. JW Marriott Marquis Dubai, De Forente Arabiske Emirater – 355 meter

Dette hotellet er fordelt på to skyskrapere som er 355 meter høye. De to bygningene er kun for hotellet, og JW Marriott Marquis Dubai er derfor oppført i «Guinness rekordbok» som verdens høyeste hotell. Det ene av de to tårnene er allerede åpnet, mens det andre etter planen skal åpne i løpet av 2014. JW Marriott Marquis er tegnet av arkitekten Ashok Korgaonkar og består av ikke mindre enn 1608 hotellrom og suiter, 14 restauranter og barer, innendørs- og utendørsbassenger, butikker, treningssenter, samt et spaområde på hele 3700 kvadratmeter.

Les også: Hotell-hygienen i Oslo er blant verdens verste

7. Rose Rayhaan by Rotana, Dubai, De Forente Arabiske Emirater – 333 meter

Fra 2009 og inntil åpningen av JW Marriott Marquis Dubai i 2012, var Rose Rayhaan by Rotana kjent som verdens høyeste hotell. Hotellet er helt alkoholfritt og består av 72 etasjer med luksus. I tillegg til 462 romslige hotellrom og suiter tilbyr hotellet basseng, jacuzzi, sauna og flere typer massasjebehandlinger.

8. Baiyoke Sky Hotel Bangkok, Thailand– 328 meter

Baiyoke Sky Hotel ligger i Thailands høyeste bygning Baiyoke Tower II. Skyskraperen er sentralt plassert i bydelen Pathumwan, med kort avstand til utallige shoppingmuligheter. Hotellet byr på treningssenter, spa, skjønnhetssalong samt observasjonsterrasse, golfbane, basseng og syv restauranter.

Les også: Fant kjønnshår, buser, urin, blod, tånegler og sæd på norske hotellrom

9. Burj Al Arab Dubai, De Forente Arabiske Emirater- 322 meter

Dette er ikke bare et av verdens høyeste hoteller, men utvilsomt også et av verdens mest luksuriøse. Hotellet som er tegnet av arkitekten Thomas Wills Wright, er flere ganger blitt kalt verdens eneste hotell med syv stjerner. Hotellet består utelukkende av suiter, som er fra 169 til 780 kvadratmeter store.

10. Jumeirah Emirates Tower Dubai, De Forente Arabiske Emirater – 309 meters

Med 56 etasjer og 400 rom strekker bygget seg over 309 meter opp i luften. Hotellet er moderne innredet med luftige rom som alle har hver sin lounge med utsikt over Dubais skyline. Med beliggenhet på Sheikh Zayed Road kan hotellgjestene ta seg lett rundt til byens severdigheter eller til hotellets private strand Jumeirah Beach.

Les også: Her får du billig luksus i Europa

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus