Meny

Roma dobler hotellskatten

DYRERE OVERNATTING: Myndighetene dobler skatten på overnatting i hoteller, B&B og campingplasser i Roma. Foto: Colourbox.com
Nå blir det dyrere for besøkende å overnatte på hotell i Roma. For en familie på fire blir en uke i Italias hovedstad opptil 900 kroner dyrere.

Roma er et svært populært reisemål, med sin spennende historie og mange severdigheter, men spesielt rimelig er det ikke å feriere i den italienske metropolen.

Og fra 1. september må besøkende ut med enda litt mer penger per overnatting.

Nå dobler nemlig myndighetene hotellskatten «tassa di soggiorno», melder Telegraph.co.uk. 

Skatten ble introdusert i 2011, og pengene som samles inn skal brukes til vedlikehold og renovasjon i millionbyen.

Se også: Nedtur for turister i Roma

Opptil 900 kroner ekstra på en uke

For reisende som tar inn på et hotell med fem stjerner, øker skatten til det mer enn dobbelte, fra tre euro til syv euro.

For dem som overnatter i et firestjernershotell, øker skatten fra tre euro til seks euro per overnatting.

En familie på fire som bor på et femstjernershotell, må dermed ut med over 900 kroner ekstra for en uke (112 euro), mens tilsvarende økning på et firestjernershotell blir nesten 700 kroner (84 euro).

Les også: Betalte 800 kroner for fire kaffe i Venezia

Skattefritt på ungdomsherberger

For hoteller med én, to og tre stjerner, samt «Bed & Breakfast» økes også skatten, men avgiftsnivået er noe lavere.

Det er bare besøkende som bor på ungdomsherberger som slipper å betale skatt på opphold i den italienske hovedstaden. De som overnatter på en av byens campingplasser betaler den laveste skatten.

Avgiftsøkningen i Roma ble vedtatt for bare noen uker siden, og reisenæringen har reagert på at det har gått så fort fra vedtak til implementering. De mener det betyr at næringen må dekke ekstrautgiftene for pakker som allerede er solgt, skriver Telegraph.co.uk.

Er du ute etter luksushotell i Europa, men ikke interessert i å bruke opp hele reisebudsjettet på overnatting, kan du sjekke oversikten over Europas storbyer med de rimeligste femstjernershotellene.

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus