Bygger om taxfree-butikkene etter kritikk

BYGGER OM: Avinor har bestemt seg for å bygge om taxfree-området på Gardermoen for å gi de reisende en bedre opplevelse av flyplassen. Foto: NTB scanpix.
BYGGER OM: Avinor har bestemt seg for å bygge om taxfree-området på Gardermoen for å gi de reisende en bedre opplevelse av flyplassen. Foto: NTB scanpix.

Slik butikkene er lagt opp nå, opplever reisende som ankommer Gardermoen å bli tvunget gjennom spritområdene.

Etter massiv kritikk fra reisende, skal Avinor nå bygge om taxfree-området på Gardermoen. Konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen legger seg flat.

– Vi tar selvkritikk. Å ankomme Norge og havne rett inn i en spritbutikk var ikke den profilen vi ønsket å ha på våre flyplasser, sier Falk-Petersen til Aftenposten.

Massiv kritikk

Etter massiv kritikk i løpet av sommeren, har Avinor flere grep de ønsker å ta.

– Vi skal gjøre det enkelt å gå utenom taxfree-butikken. Og vi skal dessuten sørge for å flytte alkoholen lenger bak i butikken. Det som først møter de som likevel velger å gå inn i duty free-utslaget skal ikke lenger være brennevin og vin, men parfyme og sjokolade, sier Falk-Petersen til samme avis.

Les også: Slik utvider du alkoholkvoten - helt lovlig

Bedre skilting

Avinor har også fått kritikk for at det kan være utfordrende for reisende som ønsker å gå utenom butikkene, å finne veien til ankomsthallen.

– Det er ikke akseptabelt, derfor skal også skiltingen bli bedre slik at man ikke får følelsen av å bli tvunget gjennom butikken. Vi ønsker i stedet at de som ankommer landet skal bli møtt med bilder fra det distriktet de kommer til, og fra Norge generelt, fortsetter Falk-Petersen.

Personvernpolicy