Thomaz (60) kjører liggesykkel til Nordkapp

Artikkelen fortsetter under annonsen

I sommer har franskmannen Thomaz Rudolf syklet i Sverige og Finland. Nå har turen kommet til Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen

ALTA (ABC NYHETER): – Jeg er frisk som en fisk og glad som en laks. Været er kjempebra.

Det sier den blide franskmannen Thomaz Rudolf (60) til ABC Nyheter idet han triller inn i Alta sentrum etter å ha vært på sykkelen siden 12. juli.

Rudolf startet turen i Helsinki og syklet innom Sverige og Umeå før han kom seg over til Norge og tok noen rolige dager på Hurtigruten. Siden har han syklet gjennom Vesterålen og Tromsø på sin ferd mot Nordkapp.

Se video av den humørfylte franskmannen øverst i saken

Les også: I denne bygda får alle gratis ved

– Hadde vondt i kroppen

Franskmannen er ikke ukjent med å sykle på norske veier. I sommer har han imidlertid med seg en liggesykkel med fem gir på bakhjulene og 18 fremme.

– Det første året hadde jeg normal sykkel. Jeg hadde vondt over alt i kroppen hele tiden. Med liggesykkel har du aldri vondt i kroppen, men det går for langsomt, sier han på gebrokkent svensk.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hvordan oppfører norske bilister seg på veien?

– Det er ingen franske bilister her. Det er bra. For de kjører som tullinger. Men finske, svenske og norske bilister kjører pent, sier han.

Les også: – Da Eidis ble sint løftet han denne steinen dit den står i dag

– Fantastisk natur

60-åringen kaller årets sommertur for «Lyssnar på tystnaden».

– Jeg bor til vanlig i Strasbourg og synes naturen her i Norge er fantastisk. Det har vært en god og varm sommer, sier Rudolf og forteller at han har med seg alt han trenger i en karbonhenger bak på sykkelen.

Franskmannen håper det ikke blir siste sykkeltur i Norge.

– Jeg er ikke gift og har tid til å gjøre hva jeg vil. Sykkeleventyret går mot slutten og jeg må være tilbake i Frankrike i slutten av august, sier Rudolf entusiastisk før han ruller videre.