Fem grunner til å besøke Alta

STØRSTE: Alta har Nord-Europas største konsentrasjon av helleristninger og hellemalerier. Foto: Vetlana Funtus / NorgeNorge.com
STØRSTE: Alta har Nord-Europas største konsentrasjon av helleristninger og hellemalerier. Foto: Vetlana Funtus / NorgeNorge.com
Artikkelen fortsetter under annonsen

Her er det mye for enhver smak.

Artikkelen fortsetter under annonsen

ALTA (ABC Nyheter): Finnmarks største by er kjent for sine mange vinteraktiviteter, for eksempel hundekjøring og besøk på ishotellet Sorrisniva Igloo.

Har du derimot planer om å besøke byen i sommerhalvåret kan det være lurt å ta en titt på tipsene under.

Alta har nemlig mange fine opplevelser å by på når det er lyst hele døgnet.

1. Besøk bergkunsten

Alta har Nord-Europas største konsentrasjon av helleristninger og hellemalerier laget av jeger-fiskere, som på det eldste er laget for 7000 år siden. Bergkunsten ble innskrevet på Verdensarvlisten 3. desember 1985, som de eneste forhistoriske kulturminnene i Norge. Absolutt verdt et besøk hvis du er interessert i historie.

2. Vandretur

Dra på vandretur til Orvvosjohka-fossen på kanten av Finnmarksvidda. Fossen beskrives som en av Finnmarks skjulte juveler. Start turen fra Gargia Fjellstue, eller fra den gamle postveien på Beskades. På vei tilbake kan du passere den nordligste furuskogen i verden, hvor elg og reinsdyr vandrer akkurat hvor det måtte passe dem.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

3. Nordlyskatedralen

Ble åpnet i 2013 og har et meget karakteristisk og spennende utseende.

Katedralen er formet som en spiral som spinner opp fra bakken. Den skal fremstå som en dynamisk komposisjon uansett hvilken side den blir betraktet fra.

4. Fiske i Altaelva

Har du planer om å dra til Alta bør man planlegge turen i god tid i forveien og søke om fiskekort i den eksklusive Altaelva.

Det er ikke fast dato for trekningen, men som regel i forbindelse med første helgen i mars hvert år. Her får du fiske etter stor laks i en av Norges aller fineste elver med en lengde på 229 kilometer.

Men ikke glem muligheten som ligger i sjøen. Altafjorden har flere lett tilgjengelige plasser for fiske etter sei, laks og sjø-ørret. Du kan også risikerer å torsk få på kroken.Svært mange kjente folk drar til Alta for å fiske.

5. Tirpitz museum

Krigsmuseet ligger i Kåfjord i Alta. Et besøk på museet vil gi deg hele den lange historien til det tyske slagskipet Tirpitz som ble brukt under andre verdenskrig.